Witam chcę kupić jakąś dobrą i tanią kartę graficzną do Battlefielda 3 i w miarę nowszych produkcji.
Mój sprzęt (tak jestem leniwy nie chciało mi się pisać):
Jeśli jest taka potrzeba to co można zamienić aby komputer był bardziej wydajny.
Witam chcę kupić jakąś dobrą i tanią kartę graficzną do Battlefielda 3 i w miarę nowszych produkcji.
Mój sprzęt (tak jestem leniwy nie chciało mi się pisać):
Jeśli jest taka potrzeba to co można zamienić aby komputer był bardziej wydajny.
jeszcze w porządku kompa masz, nic nie trzeba zmieniać, a jeśli chodzi o zakup karty graficznej to napisz dokładnie ile możesz przeznaczyć kaski na zakup
około 700 zł klik
około 800 zł klik
około 900 zł klik
batelfield na multi jest bardzo wymagającą grą i tak na moje oko minimum to jednak 560Ti, ale zawsze możesz zakupić np: klik na której pograsz też w BF3 bez problemu jak i w inne wymagające gry po odpowiednim zmodyfikowaniu ustawień graficznych, osobiście grając w Crysis2, Wiedzmin2, czy BF3 na 6850 na wysokich ustawieniach nie miałem problemu
Sam posiadam Gigabyte Radeon HD 6870 OC. BF3 na singlu chodzi na ultra płynnie, lecz na multi na ultra są freezy ale to nie wiem czy wina grafiki czy raczej samej gry, ponieważ sporo osób się skarży z dużo lepszym sprzętem niż ja, że mają freezy na multi.
A więc mam uzbierane 450 złotych.
wykombinuj troche więcej kaski, jedyny słuszny wybór do nowszych gier (w tej cenie) to klik albo klik
Ja ci polecam GeForce GTX 460 w miare tania a bf3 śmigał mi na full detalach bez żadnej zacinki tak jak fifa 12,CoD MW3,Crysis 2 i kilka innych nowych produkcji.
Proponuje sprzedać GTS 250 dołożyc tą kase co masz i napewno pograsz w gry które pobiją bf3
Dobra to wybór pada na GeForce GTX 460 spróbuje go kupić w najbliższym czasie.
Chyba pomogłem
jak chcesz ale prawda jest taka że 6850 po OC zjada na śniadanie 460, zresztą bez OC i tak jest wydajniejsza od 460 w 80% gier
Też brał bym 6850 power edition oc, zamiast 460, na Twoim miejscu.
Po 1 primo na tym procku nie pograsz w bf3 wiec , po co ci nowa karta? bedzie blokowal i tak ja procek??.....
Jeśli mówicie, że ta druga lepsza no to właśnie ją wybieram, btw. nawet tańsza jest.
Po 1 primo na tym procku nie pograsz w bf3 wiec , po co ci nowa karta? bedzie blokowal i tak ja procek??.....
bladek nie kompromituj się, na tym procku pogra w BF3 bez problemu i nic nie będzie blokował, nie udzielaj się w tematach o których nie masz zielonego pojęcia
A co mi tam też się udziele
Procesor masz nie najgorszy, ram tez.
Co do karty to polecił bym ci hmm Asus Radeon Ah6950 2gb, owa karta powinna starczyć ci na najbliższe gry przez 3 lata na najwyższych detalach, na tej karcie jak gram w bf3 mam okolo 40 fps co jest dobrym wynikiem. Karte mozesz rowniez podkrecic do 6970 bez najmiejszych problemow co daje kilka fps wiecej, lecz nie widze potrzeby w podkrecaniu. Co do geaforca to w przeciwienstwie do niego radeon miej sie grzeje i jest strasznie cichy.
Z gory przepraszam za slowka bez ogonkow, jestem przyzwyczajony.
Pozdrawiam
Dobrze może i ta kartę kupie tylko jak byłbyś tak miły to daj link do jej kupna.
Hm,
A to już sam musisz znaleść zależy gdzie ci będzie wygodniej kupić, możesz nawet w sklepie jakimś komputerowym ale chyba drożej, ja kupowałem w firmie komputerowej "esc", za bodajże 700 zł ponieważ wszystko było na wyprzedaży i złożyłem bardzo dobry komputer za bardzo niską cenę.
Kolejny temat co ludzie robią z BF3 niewiadomo co. Owszem ma spore wymagania ale bez przesady. Nie zapomnijcie że BF BC2 to gra która była robiona na tym samym silniku graficznym co BF3 z tym , że bf bc2 była źle zoptymalizowana w przeciwienstwie włąsnie do BF3. CORE 2 DUO 3.0GHZ gf 9600gt 4gb ram i nie pogram w bf3? Ba w multi mam 35 FPS. Bez odbioru.
PS. Sprawdzcie sobie minimalne wymagania nie po to producent podawał je aby ktoś kupił 4x droższy sprzęt na minimale.
Ja nie wiem co wy się z tym BFem tak czepiacie.
Na Quad Core 2.5Ghz 4GB RAM i kartą Gf 450GT smigam na multi na max detalach przy 35-45FPSach i gra się dobrze.
Ale osobiście gry nie polecam, nie wiem czemu, po prostu mi się nudzi.