Karta Graficzna

Hej,

mam do was pytanie, szukam karty graficznej do tego zestawu:

-Caleron G550

-2GB Ram

-Zasilacz Modecom Fell I 400W

głównie chodzi by WoW chodził dobrze (nie na max oczywiście, ale żeby się nie lagował). W miarę możliwości mogę wymienić inne części, karta powinna być do 500zł.

heeeehh, jeżeli chodzi ci tylko o wowa i w dodatku nie musi chodzić na maksymalnych to możesz brać nawet karte do 200-300zł, np. taką jaką ja mam czyli geforce 9800gt (tylko jak już to 1gb), za 160zł dorwiesz na allegro używaną.Nawet nie wiem czy ma sens szukać mocniejszej do twojego kompa.

Nie, nie chce na maksymalnych. To jest dla mojego brata, wystarczyło by na Fair. Teraz chodzi na minimalnych w rozdzielczości 800x600. Więc chciałbym na rozdzielczości 1680x1050.

tak jak gruca pisze nie musisz się rwać na kartę za 500 zł, spokojnie starczy taka do 200 zł tym bardziej, że nie musi być na full. WoW jest dość leciwą grą i nie ma dużych wymagań

nie ma co się rwać na mocne karty. Głownie zasilacz Ci nie uciągnie i się spali.

2 dni temu sam spaliłem swoją 510, na której chciałem uciągnąć nowiutkiego geforcae'a gtx660

Możecie podać nazwy kart?

A jakbym kupił taką lepszą kartę do 500zł, to zasilacz (który by się nie spalił) ile by kosztował?

słaby procesor, który będzie ograniczął kartę, nie opłaca sie ładować mocniejszej niż za 250 zeta, bo i tak efekt będzie znikomy polecam karte za maks 250 zeta (myślę, że jakiś gf 9800gtx+ 512MB to aż za dużo) i jakiś markowy zasilacz z mocną linią +80

Nie czytaj tych głupot które oni piszą, jak chcesz konkretów to idź na forum benchmarka.... nie wyrobię polecają ci karty z giga ramu do takiego procka, ramu nc XD

Nawet do WoWa możesz brać 9800GTX+ do 200 zł chyba najlepsza opcja.

dobrze piszesz ja mojego 9800GTX+ sprzedąłem wczoraj za 100zł a WoW chodził na maks maks maks, tylko że ja mam C2D8400 i 4gb ramu do tego, dlatego myślę, że maks karta dla ciebie to 9800GTX+, chyba, że masz zamiar zmieniać cały pc :)

kup 9800 gt albo hd4850, to max do tego zestawu, zreszta WoW wymaga procesora.

Bedzie lagowac na 25-man przy tym obecnym, musialbys miec quada

Ok więc kartę kupie tą: 9800GTX+

Mogę wydać jeszcze z 300zł więc co polecacie? Ram? Zasilacz? Może dołożyć jeszcze i procek?

Procek masz dobry na podstawce 1155 więc wystarczy. Proponowałbym zasilacz, ale jeżeli jesteś człowiekiem olewającym to dokup ramu ;)

Ja na swoim sprzęcie nie narzekam na lagi w grach mmorpg takich jak wow/lol/vindictus/cs;go itp..

A sprzęt mam taki

9800gt-karta graficzna

e7600 intel core 2 duo-proceseor (pamiętam jak na niego wydałem ponad 700zł, a teraz idzie go kupić za mierne 200 zł :()

4gb ramu

Zasilacza z miejsca nie podam, ale jest to 400W

Tak jak już napisałem, nie narzekam na lagi, a nawet mogę grać w nowsze produkcje na low-medium takie jak far cry 3, nowy DMC poszedł mi na high i to samo z dead space.

Chociaż na twoim miejscu bym kupił ram, a jak ci nie żal kasy to kup dodatkowe 2gb ram+zasilacz modecom carbon 530W

Dziękuje za odpowiedzi.

Można zamknąć.

Poczytaj sobie w instrukcji płyty głównej ile pamięci jest w stanie łyknąć, żebyś pieniędzy w błoto nie wyrzucił.

Jak procesor na podstawce 1155 to na bank 8/16 GB

no tak, dlatego niech się upewni i wydaje mi się, żeby lepiej kupić jedną kosteczkę 8gb a z czasem dołożyć drugą jak zajdzie taka potrzeba.

lacznie przyda Ci sie 4gb ramu, procek

http://allegro.pl/pr...3073306364.html

http://allegro.pl/in...3075949750.html (na tym powinno byc zacnie)

twoj to tragedia

Mam 1 komp z core 2 duo 2.4ghz bazowanym na centrino (lepszy od Twojego celerona) i na 25 mam 10-15 klatek czasem, na expie 40-60 (ustawienia good).

Ale mówisz o wow tbc/wotlka? Bo już cata i MoP ma troszkę większe wymagania i lepszą grafikę.

Hej,

mam do was pytanie, szukam karty graficznej do tego zestawu:

-Caleron G550

-2GB Ram

-Zasilacz Modecom Fell I 400W

głównie chodzi by WoW chodził dobrze (nie na max oczywiście, ale żeby się nie lagował). W miarę możliwości mogę wymienić inne części, karta powinna być do 500zł.