Bosze ,,,,czytam o0 kartach i coraz mniej wiem o nich oO,ludzieee ----- 550 zl max na 2-3 lata ---pójdą mmo z tego roku na przyzwoitym poziomie ??
Karta Graficzna
Karta graficzna to najszybciej starzejący się element komputera
Ja bym wybrał między GTX 650Ti a R7 260. Masz je za około 550 zł.
Aktualnie najlepsze MMORPGi aby pograć na wysokich/najwyższych detalach wymagają karty graficznej na poziomie GTX 560/GTX 650 czyli minimalnie słabszych od tych co podałem wyżej. Ale należy wziąć pod uwagę rozdzielczość twojego monitora. Wymagania gry zawsze podane są na rozdzielczość FULL HD a ty posiadasz mniejszą czyli będziesz mieć więcej fpsów.
Mówiąc najprościej. Wg mnie na wyżej podanych przeze mnie kartach, każda gra MMORPG jaka aktualnie wyszła powinna działać na full detalach bez żadnych ścinek. I większość MMORPG które wyjdą w tym roku również. Oczywiście przy jakiś wielkich MASS PVP mogą zdarzać się ścinki ale to przeważnie wina procesora (twój procesor jest bardzo dobry ale często takich MASS PVP nie wytrzymują najlepsze procesory).
GTX 650TI koniecznie z dopiskiem BOOST, w przeciwnym wypadku tylko R7 260X wchodzi w gre.
Siemka, mam prośbę znalazł by mi ktoś dobrą karte graficzną do 500 zł bo ja na tym się w ogóle nie znam xD. Dzięki za pomoc