Karta Graficzna

Wyłączyłem kartę graficzną w PC w menedżerze urządzeń. Mowa oczywiście o tej zintegrowanej, niestety za późno się zorientowałem jaki błąd popełniłem i teraz ciemność widzę. W czeluściach Internetu znalazłem wiele sposób na rozwiązanie mojego problemu, ale niestety żaden nie działa, a może po prostu jestem zbyt głupi - sam fakt że do tego doprowadziłem potwierdza drugą tezę.

W każdym razie jak dotąd:

- wyłączyłem zasilanie oraz wyjąłem baterię z płyty głównej licząc, że ustawienia w BIOSie się zresetują i czarny ekran magicznie zniknie, niestety nie pomogło

- próbowałem wejść do BIOSu, słowo klucz 'próbowałem' - niestety misja również zakończona niepowodzeniem, w dalszym ciągu ciemność

Co specjaliści radzicie? Nie chciałbym od nowa instalować systemu >.>

Obok lub pod bateria "tej od plyty glownej/biosu" powinna byc "zworka" przestaw ja o jeden pin obok > wcisnij przycisk on komputera ( nie powinien sie wl ) > nastpenie przeloz spowrotem na miejsce > wl komputer . Taki zabieg resetuje totalnie bios do stanu fabrycznego .

Cały czas masz ciemność? Nie ma nawet początkowych informacji, niczego?

Płyta wydaje jakieś dźwięki?

Na jak długo wyciągłeś baterię?

O tym też czytałem, tylko za cholerę nie mogę tej 'zworki' znaleźć.

A tak o to wygląda moja płyta główna..

Cały czas masz ciemność? Nie ma nawet początkowych informacji, niczego?Płyta wydaje jakieś dźwięki?Na jak długo wyciągłeś baterię?

1. Mhm.

2. Nope.

3. Na początku to było 1-2minuty, a obecnie już koło 15 ją trzymam ;3

Mało prawdopodobne aby po wyłączeniu karty w menadżerze urządzeń mówimy o windowsie przestało wyświetlać obraz nawet w biose

Czy komputer w ogóle się uruchamia ?

Jak masz inne złącze dla monitora na płycie to podłącz go do niego. Jeśli to "system" sprawia problem to odłącz dysk.

Zworka od resetu biosu jest chyba na dole przy lewej krawędzi obok radiatora na mostku. Opisana jest jako CLR_CMOS. W instrukcji do płyty powinieneś mieć opisane jak prawidłowo resetować bios.

Spróbowałem podłączyć bezpośrednio do karty dedykowanej na początku przez hdmi do telewizora(monitor trzeba nowy kupić xD), a potem przejściówką z VGA na DVI do monitora, którą to znalazłem w odmętach pudeł ze sprzętem. W każdym razie działa i dziękuję wszystkim za pomoc.

Wyłączyłem kartę graficzną w PC w menedżerze urządzeń. Mowa oczywiście o tej zintegrowanej, niestety za późno się zorientowałem jaki błąd popełniłem i teraz ciemność widzę. W czeluściach Internetu znalazłem wiele sposób na rozwiązanie mojego problemu, ale niestety żaden nie działa, a może po prostu jestem zbyt głupi - sam fakt że do tego doprowadziłem potwierdza drugą tezę.

W każdym razie jak dotąd:

- wyłączyłem zasilanie oraz wyjąłem baterię z płyty głównej licząc, że ustawienia w BIOSie się zresetują i czarny ekran magicznie zniknie, niestety nie pomogło

- próbowałem wejść do BIOSu, słowo klucz 'próbowałem' - niestety misja również zakończona niepowodzeniem, w dalszym ciągu ciemność

Co specjaliści radzicie? Nie chciałbym od nowa instalować systemu >.>