Karta graficzna

Witam serdecznie.Otóż ostatnim czasem mój komputer postanowił się spalić z przyczyn bliżej mi nieznanych.

Zmuszony byłem wtedy odkurzyć mojego starego szrota kurzącego się na strychu.Na szczęscie udało mi się ocalić płytę główną ze spalonego komputera
i teraz mam pytanie do Was: Jaką kartę polecacie do tego zestawu,tak,aby nie była ograniczona przez procesor ?

Procesor: Phenom x3 8750
Płyta główna: GA-M61PME-S2
RAM: Kingston 2x2gb ddr2

spalił się więc coś jest nie halo idz do serwisu i upewnij się że nic nie uszkodzone jest czy spalone bo może to być:

zasilacz

płyta główna

procesor

czy bóg wie co. lepiej sprawdzić niż ryzykować spalenie nowego sprzętu. jeszcze podaj co to za grafa jaka wersja sterownika. ile miała lat itd. oraz jaki zasilacz.

Już napisałem,że udało mi się ocalić tylko płytę główną,która raczej nie wydaje mi się być uszkodzona.
Podejrzewam,że to była wina niemarkowego zasilacza,który już i tak skończył na szrocie

ocalona ale mogła być też przyczyną awarii

a problem może nie być widoczny z zewnątrz tylko np uszkodzone biosy , NB (jeśli jest) . SB itd.

Witam serdecznie.Otóż ostatnim czasem mój komputer postanowił się spalić z przyczyn bliżej mi nieznanych.

Zmuszony byłem wtedy odkurzyć mojego starego szrota kurzącego się na strychu.Na szczęscie udało mi się ocalić płytę główną ze spalonego komputera
i teraz mam pytanie do Was: Jaką kartę polecacie do tego zestawu,tak,aby nie była ograniczona przez procesor ?

Procesor: Phenom x3 8750
Płyta główna: GA-M61PME-S2
RAM: Kingston 2x2gb ddr2