Karta Graficzna

Witam

W zyciu kazdego z nas przychodzi ten czas kiedy trzeba wymienic stare czesci w swoim blaszaku na nowe.

U mnie ta chwila wlasnie nadeszla :D

Tak wiec, zastanawiam sie nad wymiana karty graficznej, aktualnie posiadam Radeona 5770 HD. Niestety jest ona na tyle slaba, ze nie daje mi wiekszych mozliwosci do pogrania w nowsze gry, nawet na minimalnych :C

Tak wiec chcialem sie was poradzic jaka karte moglibyscie mi polecic do mojego komputera.

Plyta glowna: GIGABYTE H61M-USB3-B3

Procesor: Intel Core i5-2300

Ram Corsair 4GB ( Jesli uda sie kupic karte bez wydawania grubego hajsu, pewnie kupie dodatkowo 4/12GB)

Zasilacz : WinPower ATX-450

Cena max do 150£

150£ to 900zl???? Bo jeśli tak to R9 380

Za 150 nic dobrego nie kupisz. Jak chcesz kupić kartę graficzną, to musisz wyłożyć więcej hajsu. Oczywiście jeśli chcesz by ci posłużyła trochę dłużej.

@Yazgoth

Nie mowie tutaj tylko o nowych kartach, moze byc tez uzywana z gwarancja, jesli jej cena bedzie wynosic okolo 150£=900zl

Zasilacz jakoś nie porywa... Max co to r9 380 za tą cenę w wersji 2GB. Ale już obecnie ta grafika nie pozwoli Ci bawić się w grach na max detalach. Ale na wysokich bez AA itp. Owszem :)

Zasilacz jakoś nie porywa... Max co to r9 380 za tą cenę w wersji 2GB. Ale już obecnie ta grafika nie pozwoli Ci bawić się w grach na max detalach. Ale na wysokich bez AA itp. Owszem

jakby dorzucił te 15-16 (100zł) to by w wersji 4GB kupił

Zasilacz jakoś nie porywa... Max co to r9 380 za tą cenę w wersji 2GB. Ale już obecnie ta grafika nie pozwoli Ci bawić się w grach na max detalach. Ale na wysokich bez AA itp. Owszem

fxaa nie obciąża karty, jestem pewny, że będziesz zadowolony z tej przesiatki. Na wysokich pograsz praktycznie we wszystko w 1080p/50+ fps

Do tego procka max gtx 660 ti. A tak ogólnie za tę kwotę co podałeś, może trochę więcej: gtx 780 ti, gtx 970 (używane)

dodać 4gb ramu(potrzeba lub nie nie jest to paląca sprawa na teraz),

wymienić przede wszystkim zasilacz na coś normalnego pełno jest poradników jakie zasilacze w jakich przedziałach cenowych,

700zł to 770gtx 2gb + reszta na porządny zasilacz żeby nie puścił dyma po podłączeniu wydajnej karty, szrot może był ok w tym zasilaczu przy nowych trzeba mieć dobrą mocną linię 12V, żeby nie puścić z dymem podzespoły lub dostawać bsody lub czarne ekrany bez włączenia posta bo brak mu prądu do zasilania.

Wszystko rozbija się na jakiej rozdzielczości grasz.

fxaa nie obciąża karty, jestem pewny, że będziesz zadowolony z tej przesiatki. Na wysokich pograsz praktycznie we wszystko w 1080p/50+ fps

Nie, nie pogra. Na srednich owszem. Wlasnie widzialem granie w CoD: Black Ops 3 na GF 980Ti. Gra potrafi spasc do 20FPS(nie mowie ze ciagle ale sa chwile gdzie z 60 spada do 20) przy rozdzialce FHD. 1440p to juz marzenia, ogolnie kolejny genialny port na PC :)

Nie, nie pogra. Na srednich owszem. Wlasnie widzialem granie w CoD: Black Ops 3 na GF 980Ti. Gra potrafi spasc do 20FPS(nie mowie ze ciagle ale sa chwile gdzie z 60 spada do 20) przy rozdzialce FHD. 1440p to juz marzenia, ogolnie kolejny genialny port na PC

trzeba czekać co do cod-a na pacz z optymalizacją w 90% leci bezczelny port dlatego chwilę trzeba poczekać :)

Port już wydany, łatanie nic nie da. Unity do tej pory jest taki sam. Nowy Batman też niewiele się zmienił :)

Poprostu czekamy aż ludzie będą bardziej inteligentni i zaczną optymalizować gry. Ale tak szczerze jakby nie była zj***na to każda gra by chodziła na GTX560 albo czymś z serii HD5000 albo HD6000 na max ustawieniach. A crysis 3 i inne gry by w 4K 60+fps na 390 /970

patch do unity dał mi trochę klatek po paczu, w batmana nie grałem, patch poprawiający stabilność daje sporo i poprawiający ogólną optymalizację być może nie będzie tych dropów albo będą mniej odczuwalne.

no niestety doczekaliśmy się czasu gdy nawet niedopracowane gry wychodzą żeby zaliczyć wtopę i dostać day-1 patcha, a młode społeczeństwo łyka wszystko jak pelikany. Wcześniej do takich spraw nie dochodziło, a jak już się stało to odbiło się to na spredaży.

co do tematu to widzę że autor położył na temat i zero odzewu :)

Witam

W zyciu kazdego z nas przychodzi ten czas kiedy trzeba wymienic stare czesci w swoim blaszaku na nowe.

U mnie ta chwila wlasnie nadeszla :D

Tak wiec, zastanawiam sie nad wymiana karty graficznej, aktualnie posiadam Radeona 5770 HD. Niestety jest ona na tyle slaba, ze nie daje mi wiekszych mozliwosci do pogrania w nowsze gry, nawet na minimalnych :C

Tak wiec chcialem sie was poradzic jaka karte moglibyscie mi polecic do mojego komputera.

Plyta glowna: GIGABYTE H61M-USB3-B3

Procesor: Intel Core i5-2300

Ram Corsair 4GB ( Jesli uda sie kupic karte bez wydawania grubego hajsu, pewnie kupie dodatkowo 4/12GB)

Zasilacz : WinPower ATX-450

Cena max do 150£