Karta Graficzna

Witam otóż rozważam zakup nowej karty graficznej. Początkowo szacowałem swój budżet na 800zł , ale pomyślałem, ze wystarczy mi pewnie jakaś karta do 500zł. Także poszukuję najlepszej karty w tym zakresie cenowym i w jak najlepszym stosunku ceny do jakości i wydajności.

Procek : AMD ATHLON II X3 450

Płyta głowna : GIGABYTE GA-MA74GMT-S2

RAM : 6GB

Karta graf : NVIDIA GeForce GT 730

Zasilacz ( jakiś sredniej marki MODECOM FEEL 500W)

co by współgrało z tym starociem? aby jakoś ciągnąć gry przynajmniej na srednich /wysokich na duzej rozdzielczosci.

Teraz np. w ESO na praktycznie najnizszych z rozdzielczością 1366x768 mam 30-45 fps w bezstresowych sytuacjach w walkach spadki do 15-25 i scinki ( do tego pixeloza i bida)

a na rozdzielczosci 1900x1680 15-25fps w bezstresie a w akcjach to już nawet nie musze nic pisać XD

PS. mam nadzieję , że w procesor nie bede musiał ładować kasy i że jakoś uciągnie z lepszą karta

Z tym prockiem to z daleka od MMO.

Zmiana karty dużo Ci nie da według mnie.

Lepiej zbieraj pieniądze.

Ewentualnie pomyśl nad przerobioną konsolą i ściąganymi na nią grami.

Procek już zabytek ale jeśli koniecznie już chcesz zmienić grafikę to w tej cenie GeForce GTX 1050 OC 2GB GDDR5 128Bit w sklepach za ok. 560 zł.

A jakie mielibyście propozycje co do procesora razem z kartą graficzną?

tak jak DEKRI ... do gier mmo AMD jak narazie slabo sobie radzi zreszta w innych grach tez :) wiem bo sam mam FX 8320 ktorego niebawem beze zmienial na intela... tez gram w teso i na AMD FX 8320, GTX 1060 6GB, 16GB ramu gra nie utrzymuje stalych 60 fps ... co prawda gram na max ustawieniach w 1920x1080 ... moja karta spokojnie daje rade ale moj procek juz nie a nie mowiac tutaj o twoim ^^... gry MMO potrzebuja dobrego procka i on jest na pierwszym miejscu ... wiec jezeli planujes grac w ESO radze dozbierac kasy sprzedac MOBO , CPU, ktore aktualnie posiadasz i kupic cos pod intela

A co powiece na taki nowy zestaw? I druga sprawa, wyceniłby ktoś mi obecny zestaw za ile moglbym sie go pozbyc? aby sie troche odbić? 4gb ramu zamierzam sobie zostawić

zestaw.jpg

@hentaki

Ci złożył, ale ja Ci radzę patrzeć po używanych zestawach, na allegro masz zakładkę procek+płyta+ram i tam szukasz co kto wystawia ja tak wyrwałem świetny sprzęt.

@hentaki mogę Ci odsprzedać 'prawie' nieużywanego laptopa (używany jako stacjonarka czyli stał sobie z boku i do niego były podłączane peryferia) w tej samej kwocie a z dużo* lepszymi parametrami :) Wiem że to temat o piecu (a raczej o karcie graficznej) ale nigdy nie wiesz jaka Ci oferta z nieba może spaść :) A nóż się skusisz. Jeżeli jesteś zainteresowany to daj znać na priv.

Zestaw OK tylko zmień na tą kartę np - https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1050-stormx-2gb-gddr5-128-bit-dvi-d-hdmi-dp-box-ne5105001841f-1076149/

Witam otóż rozważam zakup nowej karty graficznej. Początkowo szacowałem swój budżet na 800zł , ale pomyślałem, ze wystarczy mi pewnie jakaś karta do 500zł. Także poszukuję najlepszej karty w tym zakresie cenowym i w jak najlepszym stosunku ceny do jakości i wydajności.

Procek : AMD ATHLON II X3 450

Płyta głowna : GIGABYTE GA-MA74GMT-S2

RAM : 6GB

Karta graf : NVIDIA GeForce GT 730

Zasilacz ( jakiś sredniej marki MODECOM FEEL 500W)

co by współgrało z tym starociem? aby jakoś ciągnąć gry przynajmniej na srednich /wysokich na duzej rozdzielczosci.

Teraz np. w ESO na praktycznie najnizszych z rozdzielczością 1366x768 mam 30-45 fps w bezstresowych sytuacjach w walkach spadki do 15-25 i scinki ( do tego pixeloza i bida)

a na rozdzielczosci 1900x1680 15-25fps w bezstresie a w akcjach to już nawet nie musze nic pisać XD

PS. mam nadzieję , że w procesor nie bede musiał ładować kasy i że jakoś uciągnie z lepszą karta