Karta pamięci

Witam.

Mam taki oto problem: telefon nie widzi mi karty pamięci microSD(256 mb). Gdy podłącze telefon do komputera, ten także jej nie widzi. Przypuszczam, iż spowodowane jest to upadkiem telefonu z dużej wysokości(zepsuły się też 2 klawisze :mellow: ).

Mam więc do Was pytanie - czy jest jakaś możliwość "odzyskania" karty pamięci lub chociaż plików na niej zapisanych? :unsure:

Za wszelką pomoc serdeczne dzięki.

Spróbuj ją podłączyć przez jakiś adapter. Jeśli dalej nic jej nie będzie widziało no to niestety, ale karta chyba do wyrzucenia.

W moim przypadku jedyna możliwość podłączenia karty do komputera, to podłączenie telefonu(z włożoną do gniazda kartą) do kompa przez USB.

Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje? Nie chciałbym utracić piosenek i zdjęć, które tam są. Szczególnie zdjęć, bo wiadomo że muzyke da się zawsze jakoś skombinować, a zdjęcia niekoniecznie.

Spróbuj wyłączyć/włączyć telefon u mnie to podziałało jak telefon nie czytał karty.

Wątpię ze mogła zepsuć się karta pamięci spróbuj przez coś innego odczytać kartę np. Aparat , telefon rodzeństwa, rodziców ;p

http://www.telix.pl/images/gal/27/all_in_one_omega.jpg

Telefon wyłączałem dziesiątki razy. Ode mnie z rodziny nikt nie ma w telefonie gniazda na kartę, a większość kumpli ma wejście na inny rodzaj niż microSD. Nie mam więc zbytnio jak sprawdzić, czy to wina wejścia, czy bezpośrednio karty. ;/

W aparacie mam całkiem inna kartę.

No cóż, jeśli nie odzyskam tych plików świat sie nie zawali. Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi i czekam wciąż na coś, co pomoże :)

Witam.

Mam taki oto problem: telefon nie widzi mi karty pamięci microSD(256 mb). Gdy podłącze telefon do komputera, ten także jej nie widzi. Przypuszczam, iż spowodowane jest to upadkiem telefonu z dużej wysokości(zepsuły się też 2 klawisze :mellow: ).

Mam więc do Was pytanie - czy jest jakaś możliwość "odzyskania" karty pamięci lub chociaż plików na niej zapisanych? :unsure:

Za wszelką pomoc serdeczne dzięki.