Karta RAM i Graficzna

Witam.

Nie za bardzo się orientuje, więc prosze o pomoc. Chcę kupić karte pamięciu RAM 8gb - nie wiem za ile i jaką.

Natomiast graficzną jakąś porządną na dzisiejsze czasy, ale nie jakąś kose za Bóg wie ile. (Coś co uciągnie Assassins Creed : Unity) :)

Pozdrawiam :)

Podstawowe pytanie - jaki jest twój budżet?

Zasadnicze pytanie jaki masz sprzęt? Chodzi mi tu o płytę główną, procesor i zasilacz.

Inaczej nie masz co liczyć na odpowiedź.

Wymagania sprzętowe ACU nie zostały ujawnione jeszcze więc radziłbym się wstrzymać z modernizacją komputera aż do ujawnienia wymagań GTA V i ACU. Będziesz w tedy wiedzieć jaki sprzęt musisz mieć by gra poszła a teraz to nic nie wiesz. Wszystko opiera się na domysłach.

Ponieważ komputery mają spory zapas mocy to zaczęła się era wypuszczania bubli które wymagają zestawów za 5k zeta. Bo szkoda czasu na optymalizację,

Typowy przykład to metro czy Watch Dogs.

Metro? Grałem odrazu po premierze roku temu na komputerze za 2 tysiące na wysokich. O.o

Jeśli chcesz pograć w miarę płynnie i nie wydać fortuny to celował bym w gtx 660 lub gtx 760 i pamięci ram ddr3 nie mniej niż 1600MHz. Ale to zależy od konfiguracji twojego sprzętu i w ciemno to ciężko zgadywać. Musimy przynajmniej wiedzieć jaki masz budżet oraz konfigurację PC'ta czyli:

zasilacz (ile mocy i jakiej marki)

płyta główna - chodzi o markę i model (bo to od niej zależy jakie obsługuje pamięci RAM)

procesor - marka, rodzina i dokładny model (do niego dobiera się odpowiednią kartę grafiki).

Czasem to nawet taniej wyszło by kupić PS4 niż modernizować lub kupować nowy PC.

No ale nie każdy lubi konsole.

Teraz nowe gry będą mieć znacznie większe wymagania minimalne i zalecane niż to co pokazał W_D.

Metro? Grałem odrazu po premierze roku temu na komputerze za 2 tysiące na wysokich. O.o

Metro Last Light ~45FPS na full HD przy GTX 770 , czyli zamulacz

Witam.

Nie za bardzo się orientuje, więc prosze o pomoc. Chcę kupić karte pamięciu RAM 8gb - nie wiem za ile i jaką.

Natomiast graficzną jakąś porządną na dzisiejsze czasy, ale nie jakąś kose za Bóg wie ile. (Coś co uciągnie Assassins Creed : Unity) :)

Pozdrawiam :)