Karthus , Anivia , Kassadin , Heimerdringer

tak jak w temacie co na poczatku lepiej kupic pod TeamFight i ogolnie gre druzynowa jaka postac sie najlepiej sprawdzi na TF i dlaczego?

Na team fight z tych wymienionych najlepiej radzi sobie Karthus. Dlaczego? Ponieważ możemy na nim stosować taktykę kamikadze, czyli wbijamy się w przeciwników z włączonym e, dzięki temu focus od razu leci na nas, padamy w 2 sekundy i żyjemy jeszcze z naszą pasywką, castujemy ulta a nasza drużyna wykańcza przeciwników. Problem z Karthusem jest tylko taki, że potrzebujemy farmy i killi żeby cokolwiek robić. Kassadin i Anivia to raczej nukerzy, a Heimedringer to postać którą się nie gra w poważnych rozgrywkach, tylko gramy nią dla zabawy ._.

@up to Ty chyba nie wiesz co potrafi Anivia w TF :o Jej ULT + opór ściana + stun, robi z niej OP w TF. Do tego jeszcze jajko. Imo Anivia > kart

Imo najbardziej useless w TF jest Kassadin, co z tego, że znukuje adc/apc przeciwnego teamu jak zaraz padnie a karthus lub anivia to mają aoe dmg + dobre cc

Z tym że jeśli kassadin wpadnie we wroga, to adc albo apc od razu pada, albo zostaje mu hp tylko na dobicie. Slow robi też dmg, ale mimo to, na teamfighty anivia z wyżej wymienionych.

No nic zakupilem Anivie zobaczymy jak to bedzie:)

1 anivia ze wzgledu na aoe ult + stun który może zestunować więcej niż 1 wroga. 2 Karthus E i Ult. 3. Moim Zdaniem Kassadin chociaż mogą tu być odmienne zdania (myślicie czemu banują na rankedach). 4 Heimer brak komentarza.

Za Heima będzie można się zabrać po reworku, który został już zapowiedziany, tak samo jak rework Karmy.

Jak dla mnie to musisz sprawdzić każdego. Którymś z tych champów będzie grało się tobie najwygodniej, nie wiesz sam którym. Sugestie innych nakierują ciebie na początek. Mi na przykład o wiele lepiej gra się Karthusem niż Anivią.

Bah, tak jak był zapowiedziany rework eve. Ile to trwało? Bo o ile pamiętam, nowa Eve była zapowiadana na start S2 (a wcześniej chyba nawet na pre-S2), a ostatecznie pojawiła się grubo po połowie... Podobnie zapowiedziany był rework pasywa Xeratha albo Viktora (pierwszy miał dostać coś, dzięki czemu nie będzie tak statyczny, a drugi - lepsze augmenty, takie typowo pod lategame). I gdzie to jest?

Krótko mówiąc, nie nastawiajcie się.

Wracając do tematu. Kassadin stoi z tyłu razem z Heimerem, a na przód wychodzi Kaktus i Anivia. Ta ostatnia dwójka po prostu jest lepsza - Anivia ma jajo i CC (do tego burst i sprawne czyszczenie minionów - nieocenione przy obronie), a Kaktus zadaje świetne dmg, nawet po śmierci (nie tylko z ulta). Kassadin nieco gorzej, bo jego rolą jest raczej szybka eliminacja carry przeciwnika z bliska, a Heimer to bardziej ktoś do harassowania/obrony niż uczestniczenia aktywnie w teamfighcie (granat jest wolny jak diabli przez co łatwo go uniknąć, a to oznacza że jedyne co może zrobić to spam rakietkami i korzystanie z turretów w pobliżu carry...

Lol idziesz na PBE i sprawdzasz kto Ci najbardziej leży....

Nie masz konta? Pisz PW

Konto mam aczkolwiek net 2 mb i jakos po formacie niechce mi sie sciagac a na PBE musze jednak pograc postacia zeby stwierdzic jej plusy i minus no i jak sprawuje sie w TF dlatego tez wolalem zapytac juz kogos kto tym gral i zna mozliwosci danych Champow.

Dzieki wszystkim za pomoc Temat do zamkniecia

Heim

Czy ty nie widzisz daty kiedy był ostatni post ??.....

Nie zwracaj uwagi, zwykły nabijacz postów.

zobacz na historię jego postów :D to jest mój idol. 20 postów wbił w 20 minut :D

EDIT:

w 1 temacie o dekaronie pisze ziomkowi, że gra umiera, a w następnym pyta jak wygląda w tej grze sytuacja :D

tak jak w temacie co na poczatku lepiej kupic pod TeamFight i ogolnie gre druzynowa jaka postac sie najlepiej sprawdzi na TF i dlaczego?