Witam chciałbym się dowiedzieć czy karthus jest dobrą postacią. Mile widziane plusy i minusy .
Karthus
Plusy:
+Jedno z najlepszych ulti w grze z nie najgorszym przelicznikiem
+Jeśli gramy normale to postać bardzo przyjazna graczowi
+Świetny harras z Q
+Świetne skiny
+Krótki czas wskrzeszenia
+Pasyw
Minusy:
-Papier
-W lategame jeśli wcześniej się nie nafeedował mało co zrobi
-Na rankedach działa tylko swoim ulti
-Ulti wymagające konsultacji z drużyną
-Najczęściej focusowany
-Brak dobrego CC (fakt ma W ale łatwo je ominąć szczególnie na niskich lvl)
Mi się karthus nie podoba ;/
Postaram się nie powtarzać tego co było wyżej a jedynie trochę uzupełnić.
-ma świetne aoe i cc które potrafią przechylić szalę zwycięstwa w team fightach
- 1v1 się totalnie nie nadaje, chyba że jest nafidowany
-ma niezły farming
-jego ult potrafi nieźle obniżyć morale przeciwników
-duży zasięg q powoduje że potrafi nieźle pushować
ja dodam jedynie tyle, jeśli chcesz grać karthusem to tylko w team, bo solo (z randomami) kompletnie nie dasz rady, potrzebujesz pomocy by na low lv cokolwiek zdziałać.
Ja jak najbardziej polecam Karthus'a. Bardzo łatwo można się nim nafeedować poprzez Ulti, reszta skilli niczego sobie, i według mnie, wcale nie jest papierowy, kwestia item'ów, i nawet lekkiego nafeedowania się(poprzez ulti w early game), tak samo jest z 1v1, kwestia item'ów, wystarczy spowolnić takiego kolesia, włączasz AOE i spamujesz go z Q aż padnie, a jak ucieknie to możesz odpalić mu Ulti :-). Najważniejsza sprawa z Karthusem to komunikacja z team'em, musisz obserwować Lane'y i poczekać na dogodny moment, żeby odpalić ulti :-).
Karthem trzeba umieć grać, jak Ci się trafi ktoś dobry na midzie- nie umiesz grać=feedujesz=lost.
Karthus kiedyś był useless. Na polskim forum lola była na ten temat ogromna debata, od tamtego czasu za wiele sie nie zmieniło. Jest pierdylion lepszych postaci...
EDIT. Dodam, że postac ta nudzi sie po 1-2 grach to już w ogóle żal tyle IP wydawać. Ja kupiłem go pod koniec 2010 roku, zagrałem wtedy może ze 3 gry, i od tamtego czasu ANI RAZU go nie ruszyłem, aż wreszcie napisałem do RIOTU by zwrócili mi Ip za niego
UP ty se jaja robisz? ze ci IP za niego zwroca? Gratuluje pomyslu. Max 30 dni od zakupu a nie rok...
Karthus, sam go kupiłem
+ Plusy
- Dobre Ulti
- Jeżeli padniemy, przez pare sekund nadal możemy zabijać
- Skill aoe, świetny do bicia minionów
- Skuteczny przeciwko niewidzialnym
- Minusy
- Mało hp
- Główny cel dla wroga
- Jeżeli chodzi o 1 v 1 to jest chyba najgorszy
Jeżeli gra trwa dłużej, a karthus się nafeeduje, to ze sporym AP i Magic Penetration jego ulti spowoduje że drużyna przeciwnika będzie zmuszona wrócić aby odnowić hp
UP ty se jaja robisz? ze ci IP za niego zwroca? Gratuluje pomyslu. Max 30 dni od zakupu a nie rok...
Zanim zaczneisz popisywac sie swoją super wiedza na ten temat, weź POCZYTAJ w internecie...
Prosze, moje zgłoszenie:
http://support.leagueoflegends.com/requests/445351
(Żeby zobaczyć, najpewniej musisz miec konto)
Gra Karthusem jest bardzo specyficzna na wyższym Elo, ponieważ żeby wyciągnąć z niego jak najwięcej najlepiej jest... umrzeć. Wchodzimy do teamfightu zaraz po tanku, najlepiej flashem. W środku walki włączamy E , potem W, coby carry nie pouciekali, a gdy zginiemy, odpalamy ulti. Oczywiście śmierć nie jest tu konieczna, ale właśnie tak to się kończy w 3/4 przypadków.
Witam chciałbym się dowiedzieć czy karthus jest dobrą postacią. Mile widziane plusy i minusy .