Witam Chcialbym sie dowiedziec, jaką postac kupic Karthussa czy Anivie. Osobiscie bardzo podoba mi sie anivia, aczkolwiek niektorzy polecaja Karthussa.
Proszę o porady ;P
Witam Chcialbym sie dowiedziec, jaką postac kupic Karthussa czy Anivie. Osobiscie bardzo podoba mi sie anivia, aczkolwiek niektorzy polecaja Karthussa.
Proszę o porady ;P
Karthus - czesto banowany na rankedzie trzeba naprawde mocno ogarniac jego bombe zeby wyfarmic sie na midzie w TF musi trzymac sie blisko enemy glownie liczy na kill z ulti
Anivia - Fajny passyw , Spowolnienie , stun , AOE Ulti z czasowym dmg bardzo dobra postac do teamfight
Polecam Anivie
Anivia. Bardziej użyteczna ściana niż ta kaktusowa, większy burst, większe cc... z kolei na korzyść Karthusa można zaliczyć globalnego ulta i mniejszą zależność od blue buffa, może jeszcze możliwość harassowania wroga. No i łatwiejszą farmę pre6 niż ta od orelicy, ze względu na Q i nieco szybszy autoattack (u Anivii ciężko wyczuć na początku). Niemniej, Anivia ma bardzo duży skill cap, a dobrze postawiona ściana i dobrze puszczone Q może zmienić oblicze teamfighta...
Osobiście z tych dwóch postaci podanych przez ciebie wybrałbym Karthusa. Robi on bardzo dużo w tf, ma potworny dmg w 1 osobę, dość spory dmg obszarowy, jedno z najsilniejszych spowolnień w grze oraz obszarowe ulti, które się zawsze przyda. Dodatkowo, jak padnie on w tf, to może dalej zadawać potworny dmg, przez chwilkę, ale może.
Dodatkowo, jak padnie on w tf, to może dalej zadawać potworny dmg, przez chwilkę, ale może.
Jeśli Anivia padnie w TF to i tak trzeba szybko jajo ztargetować, bo inaczej będzie nieciekawie
Nie koniecznie trzeba ztargetowac jajo anivia, bo niby po co? Przecież nie będzie ona zadawała dalej dmg, chyba, ze się zrespi. Karthus w przeciwieństwie do niej, będzie dalej mogł zadawać dmg i w dodatku nie ma go jak focusować.
Nie koniecznie trzeba ztargetowac jajo anivia, bo niby po co? Przecież nie będzie ona zadawała dalej dmg, chyba, ze się zrespi. Karthus w przeciwieństwie do niej, będzie dalej mogł zadawać dmg i w dodatku nie ma go jak focusować.
Własnie dlatego, żeby się nie zrespiła trzeba zabić jajo
Jednakże tak czy siak, uważam, ze karthus zrobi więcej od anivi ^^.
Moim zdaniem, anivia. Karthus również jest dobry, lecz anivia ma jednak przewagę na midzie, ogromny dmg, łatwiej trafić. Karthus znowu spamuje Q i ma z tego mocny dmg, lecz trzeba się bardziej namęczyć by zrobić więcej. Karthusem możesz również junglować.
@UP
Jungla Karthusem ? O, hahahahah . Przestań . Ta postać kompletnie nie nadaje się do jungli .
True, to że Karthus ma szybkie czyszczenie jungle nie oznacza od razu ze dobry z niego jungler (ganki? jakie ganki?)
@Nallov Możesz nie wierzyć, ale jungle Karthus działa nawet na 2.3k. Moja dziewczyna wczoraj nim grała i spisał się całkiem nieźle.
Jungle Karthus przede wszystkim na rankedach. Karthus jest zbyt łatwo kontrowany żeby iść na mida, więc jest junglerem. Ganki ma całkiem niezłe, wybiega ci taki i rzuca spowolnienie, które jest całkiem mocne i obniża zarazem armora i mr.
Karthus ma za małe survi, żeby być junglerem . Ogarnięty przeciwnik, który counter jungluje i możesz zapomnieć o czymkolwiek .
Ja tam wole karthusa, bardzo dobry dmg, łatwe last hity no i dosyć łatwe fragi .
Karthus ma za małe survi, żeby być junglerem . Ogarnięty przeciwnik, który counter jungluje i możesz zapomnieć o czymkolwiek .
Nie zmienia to faktu że ludzie junglują karthusem i im to bardzo często wychodzi
Karthus wymięka w starciu z anivią, naprawdę. Prócz tego obie postacie są łatwe do skontrowania.
Proszę o porady ;P