Karty kompatybilne

Witam. Prosiłbym o wypisanie kogoś kto mniej więcej to ogarnia kart, które będą kompatybilne z moją płytą główna jak i całą resztą.

Płyta główna: Gigabyte 970A-DS3

Procesor: Amd Phenom x4 945

Zasilacz: AeroCool 650 W

Ram : GoodRam DDR3 4gb

Aktualnie mam: 8600 gt 256mb ale planuje zmienić kartę na coś szybkiego co da radę w dzisiejszych czasach

Proszę o propozycje od NVidi oraz Radeona mimo, że za nimi nie przepadam.

Z góry dziękuję za pomoc.

gtx260 lub hd4850

Zacznijmy od tego, jaki masz na tę kartę budżet? Bo kupić możesz praktycznie każdą.

Najpierw napisz ile masz zamiar wydać pieniędzy ? ale na Twoim miejscu celowałbym coś z rodziny radeon 7000 w zależności od posiadane kasy 7750,7770,7850 ( najepiej od saphhire ) - lepszych sie raczej nie opłaca do tego procesora.

HD 4850 podobno nie jest już wspierana więc mogą być problemy w razie nowszych gier.

no to HD5770 bo lepszej się nie opłaca

Mam podobny procek i 5770 i dają radę. Wiadomo, że nie odpalisz najlepszych gier na maksymalnych ustawieniach, ale średnie 1920x1080 jest ok.

A coś od Nvidii, bo głównie ich karty mnie interesują. Jeśli o kasę to cena nie gra roli bo i tak będę szukał okazji. Nie mam zamiaru płacić za nową kartę gigantycznych pieniędzy skoro mogę mieć używaną za połowę albo i mniej. Wczoraj miałem możliwość kupienia za 160 zł HD 5850 ale się zawahałem i uciekła mi sprzed nosa. Karta nie będzie kartą do gier singlowych bo w takie gram co najmniej sporadycznie, ma ciągnąć wszystkie mmo na H/UH.

Ref. Nie dostałem satysfakcjonującej odpowiedzi.

Może GTX660Ti

A coś od Nvidii, bo głównie ich karty mnie interesują. Jeśli o kasę to cena nie gra roli bo i tak będę szukał okazji. Nie mam zamiaru płacić za nową kartę gigantycznych pieniędzy skoro mogę mieć używaną za połowę albo i mniej. Wczoraj miałem możliwość kupienia za 160 zł HD 5850 ale się zawahałem i uciekła mi sprzed nosa. Karta nie będzie kartą do gier singlowych bo w takie gram co najmniej sporadycznie, ma ciągnąć wszystkie mmo na H/UH.

hd5850 pewnie pracowała w kopalni bitcoin więc żadna okazja :D

Kito. Tylko pojawia się pytanie czy 660 nie będzie ograniczona tym procesorem

Raczej nic mocniejszego niż HD7850 (ewentualnie HD7870 po mocnym OC procka) się nie opłaca.

Witam. Prosiłbym o wypisanie kogoś kto mniej więcej to ogarnia kart, które będą kompatybilne z moją płytą główna jak i całą resztą.

Płyta główna: Gigabyte 970A-DS3

Procesor: Amd Phenom x4 945

Zasilacz: AeroCool 650 W

Ram : GoodRam DDR3 4gb

Aktualnie mam: 8600 gt 256mb ale planuje zmienić kartę na coś szybkiego co da radę w dzisiejszych czasach

Proszę o propozycje od NVidi oraz Radeona mimo, że za nimi nie przepadam.

Z góry dziękuję za pomoc.