Kha'zix- ewolucje

witam. pisze odnosnie champa zwanego kha'zix. wiec nie wiem zabardzo w jakiej kolejnosci ewoluowac skile. no wiem to zalerzy od okolicznosci ale musze miec taki podstawowy system ewolucji ktorego musze sie trzymac i wmiare rozgrywki troche go zmieniac. obecnie daje E>W>Q czyli skrzydła>kolce>szpony (wedlog mnie ulti nie ma sesu ulepszac). a wy jak robicie? prosze o odpowiedz.

R>Q>E

To zależy od stylu gry. Jeśli grasz w jungli proponuje najpierw rakietki, a jeśli cenisz sobie bardziej mobilnośc i dobre ganki + uciekanie świetne, to skrzydełka będą w sam raz. Moim zdaniem nie opłaca się wgl ulepszać ulti, bo tak na prawdę Kha'zix to assasin. On ma wybiec i zabić, a nie paprać się i ganiać. Jeśli nie jesteś w stanie zabić od razu, to nie masz po co gonić, bo prawdopodobnie marnie skończysz. Lepiej jest mieć ulepszone pierwsze trzy skile, niż crapne ulti, które zmniejszy dmg i pozwoli raz jeszcze zniknąć na całą sekunde.

Rakietki/Skrzydełka -> Zależnie od pierwszego to drugie -> Łapki

Ja tam gram i świetnie sobie radze. : )

też mi sie zdaje że ulti jest bez sęsu ewoluować chociaż daje fajowy wygląd :D posłucham rady Nvminer'a i przetestuje sobie. jak ktoś miał by jeszcze jakieś propozycje to prosze pisać ^^

W sumie jesli kha'zix w jungli, to wydaje mi sie, ze najlepiej byloby W>E>Q, lecz E>W>Q tez moze byc, chociaz ja preferuje ten pierwszy, pewnie dlatego, ze "W" mozna zahaczyc pare targetow. heh, dopiero teraz przeczytalem to co napisal Nvminer|zgadzam sie :)

Kupiłem Kha'zix w pierwszy dzień jak się ukazał i szczerze powiedziawszy do teraz nie umiem w pełni go wykorzystać. To jest bardzo trudny i sytuacyjny bohater. W wir walki nie może się rzucić, bo prawdopodobnie zginie, ale jeśli złapie pojedyncze cele, to aż miło się patrzy jak padają jeden po drugim. Ma swoją specyfikę dziwną, ale jest ok. Szkoda, że pada jak mucha, (W końcu jest owadem) ale coś za coś.

Ja zawsze daję Q>E>R. Większy dmg w early + brutalizer = b. dobry dmg, skrzydełka oczywiście do ganków itp., a ult po to byś mógł się wbić w 3-4 zabić 1 i uciec. R+E daje w 60% safe kill. W prawie nic nie daje, a ten heal mamy z latarenki/bloodthristera.

Q>W>R najlepsza kombinacja , daje najwięcej korzyści , bo i tak tak samo jak rengar najlepiej jest nim na topa

a ult po to byś mógł się wbić w 3-4 zabić 1 i uciec. R+E daje w 60% safe kill. W prawie nic nie daje, a ten heal mamy z latarenki/bloodthristera.

no chyba sobie zartujesz, zanim zdazysz uzyc tego drugiego invisibla, dostaniesz stuna albo takie combo, ze splyniesz w sekunde, no chyba, ze robisz sie pod tanka.

"w" nic nie daje? hehehe, zartujesz sobie? napisalem wczesniej, dostaje kilka targetow naraz, ktora sa slowowane, dmg przy 6 lvl'u jest ponad przecietne ;d

Nah Jak już idziemy do jungli to moim zdaniem najlepiej się sprawdza W>Q>E. Czemu tak? A dlatego , że W aplikuje dość dobrego slowa na dystans co w przypadku zerowego cc Kha daje mu ogromną przewagę. Ewolucja R jest moim zdaniem bezużyteczna bo i tak więcej się tym ucieka niż goni.Oczywiście najlepiej jeśli na siebie mamy mało ogarniętego Rengara to wtedy free ewolucja i nie ma się o co martwić ale jeśli go niema to najlepiej jest jednak tak jak napisałem na początku.

R jest bardzo dobre obniża otrzymywany dmg podczas jego użycia i dodaje 1 zniknięcie , a E dodaje tylko zasięg żadnych dodatków

Wiesz większy zasięg gap closera jest moim zdaniem trochę lepszy :)

Pardon, ewolucja E daje zasięg i refresh CD przy killu/asyście. Coś a'la Rocket Jump Tristany. Przybyłem, zabiłem, zwiałem.

witam. pisze odnosnie champa zwanego kha'zix. wiec nie wiem zabardzo w jakiej kolejnosci ewoluowac skile. no wiem to zalerzy od okolicznosci ale musze miec taki podstawowy system ewolucji ktorego musze sie trzymac i wmiare rozgrywki troche go zmieniac. obecnie daje E>W>Q czyli skrzydła>kolce>szpony (wedlog mnie ulti nie ma sesu ulepszac). a wy jak robicie? prosze o odpowiedz.