Kiedy co zacząć ?(pytania do bdo)

Witam

1. Najkim poziomie zacząć się interesować domkami, pracownikami, zakupami w marketplace oraz sprzedażą, połączeniami na mapie związanymi z wydobyciem lub handlem (dopiero zacząłem przygodę więc sorry za błędy w nazewnictwie)?

2. Czy ma znaczenie w jakich miastach będę budował i rozbudowywał domki jeśli tak w jakich to robić i w jakich nie?

3. Rozdawać skile bez oporu czy lepiej uważać co się robi bo później jest problem z resetem?

4. Kiedy zacząć się interesować zakupem konia i koniem?

5. Konia trenujemy aby był szybszy? Czy kupujemy lepszego?

6. Jakie budynki kupić na początku( chodzi mi o domki niezbędne w których będziemy wytwarzać podstawowe rzeczy dla siebie)?

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.

To tak jak byś do burdelu szedł się przytulać hehe. Na spot, grindowac, z tego mieć cash na wszystko a potem uwalac na suke oponentów :D

Ekhm ekhm...

Generalnie craftingiem interesujesz się po 56 lvlu, chociaż najlepiej dobić soft cap (58-59). Inwestujesz w te miasta i takie warsztaty które są ci potrzebne do tego co chcesz robić. I nie ma tu czegoś takiego że robisz wszystko sam, nie starczy ci na to punktów. Lepiej skup się na produkcji konkretnego przedmiotu na który jest zapotrzebowanie i z którego jest dobry zarobek. Przykład? Statki.

Jedyne co jest podstawą to 1 domek w pierwszym miescie - Velia i farma zieminaków. Dzieki temu (3-4 punkty kontrybucji) masz stałe dostawy ziemniaków - do tego kupujesz podstawowe składniki do gotowania od kupca (cukier, wodę itd) i możesz sam tworzyć piwo. A piwa potrzebujesz w ilościach hurtowych dla pracowników - bez niego nie pracują :P.

Koń starczy ten podstawowy na początek, potem polecam kupić konia tieru 7 za około 50kk, tier 8 AŻ takiej różnicy nie daje by podwajać cenę :P. Z dobrymi skillami (sprint, instant acceleration etc) koń tieru 7 powinien spokojnie wystarczyć - zasuwa szybciej niż pendolino xD.

Co do skilli to możesz spokojnie wydawać punkty, od biedy da radę je zresetować armstrong guide bodajże. Ale raczej nie ma takiej potrzeby bo uzbierasz tyle punktów w ciągu gry że będziesz miał wszystkie skille wymaksowane z których korzystasz

radze zagadać do 7 zakonu jest to gildia/klan który ma coś takiego jak akademia uczą grać nie wiem czy dalej mają.

1. Juz od 10 lvl mozesz zaczac sie interesowac nodami ;D veila i ziemniaki to podstawa ;p gathering itp tez juz od poczatku mozesz robic fishing na afku ^^ (duzo poradnikow na yt polecam szubrawca/gamenest etc)
2. Tak ma najlepoej jest rozwijac veile/trent wdg mnie bo mozna zarobic na transporcie skrzynek z trntu i wytwarzaniu ich tam a w vaily na piwie mimo to powinines wybrac te miasta ktora ci odpowiada i beda przynosic zysk
3. tak mozesz wszystko wydzielac jak chcesz ;D po 56 lvl dostaniesz od spirita itemek ktory pozwoli ci przez 24 h zresetowac skille (do 56 mozesz resetowaqc wszystko do woli) po 56 potrzebujesz itemka ktojest latwo dostepny ;) jedynie pamietaj zeby na 55 lvl addony do speli zresetowac ;D
4. Jak ci fundusze pozwola na poczatek nie potrzebujesz dobrego konia bo nie przemieszczasz sie po calej mapie
5. Trenujesz go jak nim sie poruszasz ale wystepuja tiery koni czym wyzszy tym lepszy i szybszy (jeszcze umiejetnosci konia graja ogromna role ale tu tez polecam poradnik od szubrawca)
6. Domek dla workerow i domek dla siebie gdzie bd mial swoje miejsca pracy
Masz pytania to pisz smialo ja sam zaczalem stosunkowo nie dawno ale mam znajomych w gildiach (niestety nie polskich) ktorzy chetnie dziela sie ze mna wiedza

Przyłącze się to tematu. Mając mało czasu na gre to idzie w niej tylko robic q i grindować i z tego mieć kase i dobrze się bawić, jednocześnie dawać rade na pvp, czy muszę robić jakies specjalizację, robić workerów bo bez tego nie będę miał dodatkowych punktów itp ? czy workerzy dawaja dodatkową kase nie bedac na grze bo robią to afk ?

Przyłącze się to tematu. Mając mało czasu na gre to idzie w niej tylko robic q i grindować i z tego mieć kase i dobrze się bawić, jednocześnie dawać rade na pvp, czy muszę robić jakies specjalizację, robić workerów bo bez tego nie będę miał dodatkowych punktów itp ? czy workerzy dawaja dodatkową kase nie bedac na grze bo robią to afk ?

Jeśli ktoś ma mało czasu na grę to przede wszystkim czas która ma inwestuję w grind a resztę w czynności AFK wtedy gdy już musi odejść od postaci ale zostawia PC z grą na afk - robisz wtedy fishing i zgarniasz shardy, ogarniasz nodes żeby workerzy robili jakiś dodatkowy grosz na Ciebie.

W pvp bez czasu na gre nie dasz rady ;( za bardzo z gearem bedziesz odstawal ale w pve i reszcie gierki sie odnajdziesz ^^

Jak trenować skille workerów oraz co muszę im zapewnić i co jaki czas ?

W pvp bez czasu na gre nie dasz rady ;( za bardzo z gearem bedziesz odstawal ale w pve i reszcie gierki sie odnajdziesz ^^

Jesli nie bedzie pchal sie do srednich/top gildii tylko do mniejszych to tez powalczy, jest wiele gildii rozsadnie myslacych, nikt nie pcha sie na wojne gildia z srednim gs 350-400 na gildie z gearem 450-550. No moze tylko glupcy. Mozna rozdac wojny gildiom na zblizonym poziomie.

Witam

1. Najkim poziomie zacząć się interesować domkami, pracownikami, zakupami w marketplace oraz sprzedażą, połączeniami na mapie związanymi z wydobyciem lub handlem (dopiero zacząłem przygodę więc sorry za błędy w nazewnictwie)?

2. Czy ma znaczenie w jakich miastach będę budował i rozbudowywał domki jeśli tak w jakich to robić i w jakich nie?

3. Rozdawać skile bez oporu czy lepiej uważać co się robi bo później jest problem z resetem?

4. Kiedy zacząć się interesować zakupem konia i koniem?

5. Konia trenujemy aby był szybszy? Czy kupujemy lepszego?

6. Jakie budynki kupić na początku( chodzi mi o domki niezbędne w których będziemy wytwarzać podstawowe rzeczy dla siebie)?

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.