Dla mnie gra " IDEAŁ " !!! jest wszystko co mozna chciec od MMO. PvP, Crafting, Mega fajne instancje, masa skili, klas, ras, niesamowity "end game", zajefany pet battle. Grafika wedlug mnie wcale nie jest zla, porownajcie sobie inne MMO w podobnym wieku, a majacym lepsza grafe, jak na dzien dzisiejszy to trzyma poziom. Najzabawniejsze jest to ze wiekszosc "hejterow" pieprzy o grafice, ale malo kto narzeka na sam gameplay bo tak naprawde na co tu narzekac to niewiem. Nigdy nie bedzie w 100% dobrego balansu klas, a i tak WoW jest bliski idealu w tej kwestii. Ostatnio dawno nie gralem z braku czasu i kasy, ale obserwuje sobie streamy z aren 2v2, 3v3 no naprawde trzeba miec leb na karku zeby miec wszystko zgrane i nie liczy sie to ze akurat warrior jest OP. Mozna gry nie lubic, ale twierdzic ze jest crap, szajs itp, itd to czysta zawisc bo nie wyszlo zadne MMO do tej pory co mialoby taka moc jaka ma WoW.............
Gra napewno nie umiera, ale z czasem niektorym moze sie juz lekko przejesc po tylu latach. Wyjdzie nowy dodatek to populacja podskoczy.......Ja na dzien dzisiejszy chce sprawdzic nowe FinalFantasy bo to tez moje ulubione klimaty