Kierownica - budżetowa

Siema , siema

Z premierą The Crew jak wiemy wiążą się wydatki. Po pierwsze trzeba kupić grę. A po drugie wypadałoby mieć na czym grać. Komputer jest ( złożyłem dzięki wam ! ). Brakuje kierownicy. Nie żebym był jakiś wymagający. Próbowałem jednak grać w Need for speed: Shift na klawiaturze i padzie. Uwierzcie drift wychodził komicznie:D Niestety jeśli chodzi o sprzęt i gry o tematyce wyścigówek jestem bardzo do tyłu. Nie wiem czy są pady nowej generacji na których da się w nie pykać. Dlatego też proszę was o pomoc wyborze kierownicy. Urządzenia wskazujące mam a4techa i jestem w 1000 % zadowolony. Tak więc proszę was o propozycje kierownicy budżetowej (przedział 100-200)

Nie siedzę jakoś szczególnie w temacie kierownic, ale z ciekawości kiedyś sam zrobiłem rekonesans na ich temat. Cala zabawa polega na tym, żeby kupić kierownicę z force feedbackiem, czyli w skrócie taką, która reaguje na to co sie dzieje na ekranie odpowiednimi oporami, szarpaniem itd. Z tańszych kierownic posiadających taką opcję ludzie polecali dwa modele:

• Logitech MOMO Racing Force
  • Driving Force GT

Jednakże aby zmieścić się w swoim budżecie, musiałbyś poszukać jakiejś używki. Tyle ode mnie :)

Z mojej strony mogę polecić Logitech MOMO Racing Force kupiłem go jakieś 8 lat temu i sprawuje się wyśmienicie.

http://www.okazje.info.pl/gry-i-oprogramowanie/kierownice/ranking.html Niby ta Tracer Zonda ma fajne opinie. Może ktoś ma i podzieli się wrażeniami? Nie biorę w ogóle pod uwagę kierownicy powyżej 200 zł. Z uwagi na to , że jestem klasycznym "piknikiem" a nie zaciętym graczem gier wyścigowych.

Driving Force GT.

Miałem i mogę polecić. Dobra jakość wykonania. Pad na kierownicy, a konkretnie przyciski ułożone na wzór pada - wygodne i funkcjonalne, bo nie trzeba odrywać rąk od kierownicy, żeby coś zmienić w ustawieniach itp. Możliwość podłączenia do konsoli. Force feedback. Guzik klaksonu na środku :)

Skrzynia biegów sekwencyjna (tak sie to nazywa?), biegi zmieniasz do przodu i do tyłu. Nie ma tak jak w manualnej "H". Co jest może mniej realistyczne, ale w wyścigach i tak używa się takiej, a w grach jest po prostu szybciej zmieniać biegi w ten sposób. Dla mnie plus. Zawsze można też ustawić biegi pod manetki z tyłu kierownicy, jak np w Formule1 są.

2 pedały, bez sprzęgła. Znów mniejszy realizm, ale większa wygoda podczas grania, bo łatwiej i szybciej.

Ja swoją sprzedałem za ~200zł, więc pewno w podobnej cenie znajdziesz jakąś. Nówki są po 420 z tego co widzę. http://www.ceneo.pl/1484964

Jeśli zależy Ci na sprzęgle i skrzyni biegów manualnej, to była taka polecana kierownica, ale zapomniałem jej nazwy. Miała chyba 95, albo p95 w nazwie... Może ktoś kojarzy ?

Siema , siema

Z premierą The Crew jak wiemy wiążą się wydatki. Po pierwsze trzeba kupić grę. A po drugie wypadałoby mieć na czym grać. Komputer jest ( złożyłem dzięki wam ! ). Brakuje kierownicy. Nie żebym był jakiś wymagający. Próbowałem jednak grać w Need for speed: Shift na klawiaturze i padzie. Uwierzcie drift wychodził komicznie:D Niestety jeśli chodzi o sprzęt i gry o tematyce wyścigówek jestem bardzo do tyłu. Nie wiem czy są pady nowej generacji na których da się w nie pykać. Dlatego też proszę was o pomoc wyborze kierownicy. Urządzenia wskazujące mam a4techa i jestem w 1000 % zadowolony. Tak więc proszę was o propozycje kierownicy budżetowej (przedział 100-200)