Kierownica PC

Witam,

Sprawa wygląda tak, kupuję kierownicę dla chrześniaka, ale że nie mam w tym temacie obycia (jaka firma produkuje obecnie porządne kierownice) to proszę o wasze opinie. Jeżeli ma ktoś kierownicę/miał styczność z jakąś konkretną kierownicą i jest/był z niej zadowolony/niezadowolony to prosiłbym o wypowiedź. Kwota do 200 złotych więc wybór całkiem spory przez internet, ale jak to w przypadku zakupów przez internet, nie da się ocenić materiałów i jakości wykonania, stąd ma prośba do Was :)

Będę wdzięczny!

Znalazłem coś takiego

http://allegro.pl/kierownica-logitech-g27-ps3-pc-racing-wheel-gw-pl-i1952062632.html

Joke

A tak na poważnie:

http://allegro.pl/najlepsza-kierownica-velocity-xbox360-ps3-pc-usb-i1952274866.html

Ciekawe jest to mocowanie do podłoża, nie będzie latać kierownica po całym pokoju ;D

Wydaje mi się, że tak jest ok. Ile chrześniak ma lat? Powinien być zadowolony.

A tak na poważnie:http://allegro.pl/najlepsza-kierownica-velocity-xbox360-ps3-pc-usb-i1952274866.htmlCiekawe jest to mocowanie do podłoża, nie będzie latać kierownica po całym pokoju ;DWydaje mi się, że tak jest ok. Ile chrześniak ma lat? Powinien być zadowolony.

Ale czy ta kierownica obraca się o 90 stopni czy o 180. Bo jak tylko 90 to lipa.

Z całym szacunkiem, ale te wszystkie easy touche, apollo, tracery i reszte tego typu "sprzętu" po krótkim czasie można wyrzucić na śmietnik. Niestety sam kiedyś byłem na tyle głupi, że kupiłem jakiego apollo za ponad 200, cieszyłem się nim równe 8 dni(słownie: OSIEM). Potem poszedłem po rozum do głowy (i internetu) i poszukałem informacji na stronach o simracingu. Myśle, że z tańszych kierownic dobra będzie Logitech Formula Vibration Feedback, dobre też są niektóre Truthmastery. Osobiście posiadam Logitech Momo Racing i bardzo dobrze się z nim mam.

Z całym szacunkiem, ale te wszystkie easy touche, apollo, tracery i reszte tego typu "sprzętu" po krótkim czasie można wyrzucić na śmietnik. Niestety sam kiedyś byłem na tyle głupi, że kupiłem jakiego apollo za ponad 200, cieszyłem się nim równe 8 dni(słownie: OSIEM). Potem poszedłem po rozum do głowy (i internetu) i poszukałem informacji na stronach o simracingu. Myśle, że z tańszych kierownic dobra będzie Logitech Formula Vibration Feedback, dobre też są niektóre Truthmastery. Osobiście posiadam Logitech Momo Racing i bardzo dobrze się z nim mam.

Zdaje sobię sprawe że za te pieniądze nic tak naprawdę dobrego nie znajdę, ale to ma być kierownica dla dziecka, a nie fana ścigałek, więc wydawanie większego hajsu uważam za zbędne, ja po prostu szukam czegoś najlepszego z niskiej półki :) Dzięki ogólnie za rady, te Truthmastery mnie zaciekawiły.

Witam,

Sprawa wygląda tak, kupuję kierownicę dla chrześniaka, ale że nie mam w tym temacie obycia (jaka firma produkuje obecnie porządne kierownice) to proszę o wasze opinie. Jeżeli ma ktoś kierownicę/miał styczność z jakąś konkretną kierownicą i jest/był z niej zadowolony/niezadowolony to prosiłbym o wypowiedź. Kwota do 200 złotych więc wybór całkiem spory przez internet, ale jak to w przypadku zakupów przez internet, nie da się ocenić materiałów i jakości wykonania, stąd ma prośba do Was :)

Będę wdzięczny!