Witam.
Mam taki mały problem, dokupiłem na dniach do swojego laptopa dysk SSD i kieszeń do niego, wsadzając dysk do kieszeni system nie chciał się zainstalować bądź stawał po instalacji na czarnym ekranie i koniec, wieczna zawiecha. Po przełożeniu go w miejsce HDD wszystko poszło już ok. Następnie wsadziłem dysk HDD do kieszeni niby wszystko spoko ale po przerzuceniu na niego powiedzmy 5GB danych bądź odpaleniu z niego czegoś na dłużej niż 10 minut następuje zawieszenie się dysku, a następnie po jakimś czasie całego komputera. Dla testu wsadziłem dysk z powrotem do głównego slotu i wszystko śmiga ok.
Dodatkowo dodam iż dzisiaj kupiłem kolejną kieszeń ICY BOX IB-AC640, wcześniejsza to jakiś chińczyk bez marki
Jak na tamtej kieszeni dysk był widoczny bez problemu, to na nowej czasem go widzi czasem nie, przy formatowaniu dysku wyskakuje błąd, że urządzenie we/wy jest uszkodzone bądź napotkało problem, dodatkowo w biosie dysk nie wyskakuje jak w przypadku chińczyka.
I teraz moje pytanie czy jest to wina kieszeni czy laptopa? A może w ogóle jest tego jakiś inny powód? Może też ktoś miał podobną sytuację?
Pomóżcie
Jutro też mam zamiar pójść do sklepu dopytać się co i jak, ewentualnie wymienić nową kieszeń.
Laptop to Dell 3537, na stronie producenta nie widziałem też żadnych przeciwwskazań co do instalacji dodatkowego dysku w kieszeni.