Kieszeń do laptopa

Witam.

Mam taki mały problem, dokupiłem na dniach do swojego laptopa dysk SSD i kieszeń do niego, wsadzając dysk do kieszeni system nie chciał się zainstalować bądź stawał po instalacji na czarnym ekranie i koniec, wieczna zawiecha. Po przełożeniu go w miejsce HDD wszystko poszło już ok. Następnie wsadziłem dysk HDD do kieszeni niby wszystko spoko ale po przerzuceniu na niego powiedzmy 5GB danych bądź odpaleniu z niego czegoś na dłużej niż 10 minut następuje zawieszenie się dysku, a następnie po jakimś czasie całego komputera. Dla testu wsadziłem dysk z powrotem do głównego slotu i wszystko śmiga ok.

Dodatkowo dodam iż dzisiaj kupiłem kolejną kieszeń ICY BOX IB-AC640, wcześniejsza to jakiś chińczyk bez marki :P

Jak na tamtej kieszeni dysk był widoczny bez problemu, to na nowej czasem go widzi czasem nie, przy formatowaniu dysku wyskakuje błąd, że urządzenie we/wy jest uszkodzone bądź napotkało problem, dodatkowo w biosie dysk nie wyskakuje jak w przypadku chińczyka.

I teraz moje pytanie czy jest to wina kieszeni czy laptopa? A może w ogóle jest tego jakiś inny powód? Może też ktoś miał podobną sytuację?

Pomóżcie :)

Jutro też mam zamiar pójść do sklepu dopytać się co i jak, ewentualnie wymienić nową kieszeń.

Laptop to Dell 3537, na stronie producenta nie widziałem też żadnych przeciwwskazań co do instalacji dodatkowego dysku w kieszeni.