Kika pytań świeżaka

Witam w PoE nigdy nie grałem jednak oglądając na yt wciągneło mnie i postanowiłem sobię zagrać:

- jaką lige wybrać czytałem że jest ich kilka mi chodzi o to aby było z kim pofarmić itemy

- czy te itemy które panowie na twiczu mają nazwijmy to "świecidełka" zdobywa się po osiągnięciu jakiegoś wyznaczonego lvl czy można zakupić za walutę w grze czy poprostu jest to kosmetycznne udogodnienie za wydawanie realnej gotówki

- czy jest ktoś chętny na grę od zera doświadczenie w tego gatunku grach posiadam a zaczeło się od Diablo zakończywszy na Diablo3 tak więc podstawy rozgrywki zanm :)

Dzięki za info i pozdrawiam :)

Liga zależy od Twoich własnych preferencji ja osobiście gram na standard ale to jest głównie związane z moją główną postacią która znajduję się na owej lidze.

Co do "świecidełek" to nie wiem dokładnie o które CI chodzi ale w 99% są to skórki upiększające z item shopu. Przedmioty w PoE nie porywają wyglądem jednak za pewną opłatą da się stworzyć całkiem przyzwoicie wyglądającą postać co jednak nie ma wpływu na siłę awatara. Co do chęci gry jestem zmuszony odmówić gdyż obecnie nie mam zbytnio czasu na grę jednak jakbyś potrzebował rady czy coś to wal PW.

Ligi kończą się za jakieś 20 dni i powstaną nowe, ja polecam grać póki co na standard bo na ambush i invasion gra coraz mniej ludzi, albo same koksy którzy wbijają już tylko challange. Co do świecidełek to niektóre itemy unikatowe mają już w sobie jakiś efekt, najczęściej jakieś buty. A jak chcesz darmowe świecidełko to tu jest darmowy skin do butów http://www.razerzone.com/pathofexile

Dzięki za odpowiedzi zaczynam właśnie grę na standardzie tak więc jeśli ktoś gra lub chętny na grę zapraszam na PW lub tutaj napisac jak się skontaktować :)

Co do tych świecidełek do chodziło mi o te skiny na bronie np wczoraj gdy oglądałem twicza gość miał takie czerwone krzydła na plecach oraz miecz oplatywały błyskawice świetnie to wyglądało.

A i Maqes dzięki za linka napewno skorzystam. A powiedz mi czy te skiny to tylko na jeden przedmiot czy tak jak w GW2 że można je zakłada/zdejmować?

Czy istnieje możliwość resetowania drzewka z talentami?

Efekty specjalne czyli np owe błyskawice na broń można spokojnie przekładać z jednej broni na drugą. A co do drzewka talentów to pełny reset z własnej woli nie jest możliwy, zadowolić musisz się punktami respec które zdobywasz przechodząc fabułę lub używając Regret Orb'a. Takie punkty cofają tylko jeden rozdany talent więc aby zrestetować rozbudowane drzewko musisz posiadać całkiem ich dużą liczbę.

Jaki masz nick w grze, może się odezwę moim summonerem i pomogę Ci przejść kawałek gry :)

Ja bym z chęcią pogra z kimś tylko raczej nie od zera, mam 2 postacie marauder'a na 8lv i dueliste na 27+ jak byś dobił poziom do maraudera to z chęcią bym z tobą pograł jednak ja wolę dueliste więc maruderem tylko przejściowo bym ci pomagał c:

Mam już 20 lvl więc możemy pośmigać

Nick : Trevvolt

Aktualnie nie ma mnie w grze ale o 16 już będę więc czekam an PW :)

Dzięki za odpowiedzi zaczynam właśnie grę na standardzie tak więc jeśli ktoś gra lub chętny na grę zapraszam na PW lub tutaj napisac jak się skontaktować Co do tych świecidełek do chodziło mi o te skiny na bronie np wczoraj gdy oglądałem twicza gość miał takie czerwone krzydła na plecach oraz miecz oplatywały błyskawice świetnie to wyglądało.A i Maqes dzięki za linka napewno skorzystam. A powiedz mi czy te skiny to tylko na jeden przedmiot czy tak jak w GW2 że można je zakłada/zdejmować?

No wiadomo że najlepsze efekty są płatne, dowolny wygląd przedmiotu możesz przenieść do innego przedmiotu używając itemka z itemshopu o naziwe "Skin transfer". Resetowanie drzewa tylko za pomocą regret orbów i punktów które dostajesz questów, raz na rok jak jest duży update to jest możliwość wyczyszczenia całego drzewka za free.

Ok dzięki wszystkim za odpowiedzi na całe szczęście nie zdążyłem nic zepsuć :)

Ogólnie postanowiłem iść Templarem pod Inta jakieś dobre rady co do dobierania gemów? Pod tego właśnie Bilda?:)

Jak już ogarniesz sobie, jakie gemy potrzebujesz, to możesz na mnie liczyć, bo mam całą skrzynie zapchaną kamolami.

A więc wyczytałem takie:

-Incinirate

-Elemental Weakness

-Faster Casting

-Iron Will

-Lesser Multiple Projectiles

-Added Chaos Demage

-Life Leech

Źródło:

http://www.mollari.com/2013/11/19/templar-automated-incinerator/

szukaj na oficjalnym forum poe buildów, tam masz sprawdzone. Swoją drogą, jak chcesz ap dmg, to nie lepiej zrobić wiedźmy z cold buildem?

witch ;

http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/549763

Moim zdaniem, robienie templara pod magie, jest teraz mało opłacalne.

Build już przestarzały lepiej jak wyżej Pan napisał szukać na oficjalnym forum PoE. Jednak uważnie czytaj gdyż niektóre build'y potrzebują określonych unikatowych przedmiotów aby działały a na początku o taki ekwipunek nie łatwo. Jeśli nadal będziesz chciał budować swoją postać pod Incinerate a miałbyś jakieś pytania to pisz bo jakieś doświadczenie mam gdyż chwilę zdarzyło mi się pograć postacią pod tego gem'a.

Warto włączyć sobie kilka buildów i na ich podstawie zrobić własny, zobaczyć co ludzie biorą najczęściej, co jest 'mus' itd.

Rozumiem cholerka prawdę powiedziawszy zależy mi na tej że właśnie klasie , a co do tego że nie opłaca się juz robić pod Inta. Mógł byś bardziej rozwinąć chodzi o to że nie zrobi dobrego dmg? Czy poprostu w aktualnym paczu jest zbyt "papierowy"?

Zmiany w drzewku skilli, przez co templar ma gorsze dojście, do lepszych statystyk.

ja gram przez steam jak ktoś coś to mój nick: Kvysner

Rozumiem tak więc stworzę nową postać.