Kilka "dopełniaczy" by Ereses

Zauważyłem, że dużo gier na stronie nie posiada swoich recenzji.

Postanowiłem kilka napisać.

Nie są one długie, są słabe. Poprawie je jak się lepiej poczuje.

Na razie 3 gry:

Kal ONLINE

Powiem tak:

Gra ma tylko 3 klasy postaci, nie ma możliwości zmiany płci, w każdej lokacji jest jeden, ten sam utwór, grafika jest średnia.

Czy możemy o niej powiedzieć "Słaba" ? Nie możemy! Dlaczego? Klimat...

Jest to koreański twór, więc akcja gry rozgrywa się w wiadomym orientalnym świecie.

Po włączeniu gry, naszym oczom ukazuje się ekran logowania. Gdy zalogujemy się, tworzymy postać.

Wybieramy jedną z 3 klas- Wojownik, czarodziejka, łuczniczka. Mało co nie?

Na szczęście można zmodyfikować wygląd postaci.

Wreszcie wkraczamy w świat Kala. Nasze ucho słyszy bębny i będzie je słyszało do końca przygody z Kalem (chyba, że włączy Winampa :D).

Zaczynamy robić questy, bić moby, trenować skile. I coś nas przyciąga do tej gry. Właśnie klimat.

Nie wiem jak to opisać, w to trzeba zagrać. Lecz nie wiem ile osób zagra, skoro wyszły takie hity jak np. ROM.

Instalka nie zajmuje dużo. 500 mb. Autorzy zapowiedzieli nową klase- Thief. Niestety będzie to chyba dziewczyna. :D

Nie wiem czy polecać tą grę. Niby klimat jest, niby wciąga, ale...

Wystawie jej ocenę 6/10.

Maple Story

Miła, puchata gra. :D Bijemy grzybki! :D

Ale zacznę inaczej...

Maple Story to gra 2d, przypominająca platformówkę. Nie używamy myszki- tylko klawiatura.

W grze mamy do wyboru 4 klasy postaci. Warrior, Archer, Mag, Thief.

Gdy określamy wygląd postaci mamy do wyboru kilka fryzur, twarzy. Lecz tak na serio w tej grze można stworzyć (jeśli chodzi o wygląd) postać swoich marzeń.

Niestety będziemy musieli wydać PLN na CashShop.

Gdy już wejdziemy do gry, naszym oczom ukazuje się piękna, bajkowa grafika. Wielu powie - "To gra dla dzieci!!1". Wcale nie. Znam wielu dorosłych, którzy w to grają.

Super jest system walki, w walce musimy mieć swój wkład. Sami naciskamy, żeby gracz zaatakował, sami skaczemy, żeby potwór nas nie trafił. Zero monotonii.

Lokacje są bardzo fajne. Np. miasto Thiefów to nowoczesna metropolia, a miasto Warriorów to wioska indianów. Duże zróżnicowanie.

Jeśli chodzi o muzykę to jest miła. W każdej lokacji inna. Ja nie włączałem Winampa.

Niestety nie ma PK, PVP, ale są za to teamowe questy. Np. są 2 drużyny. Są w oddzielnych pomieszczeniach. Który team zabije więcej mobów w 10 min. ten wygrywa. Dużo expa za to jest.

Moby na początku są milutkie, z czasem stają się złowrogie, ale z umiarem.

Grze wystawie spokojnie 8/10.

Zwalili trochę grę jak dali do CashShopu - "2xp Card", ale trudno.

Polecam, także dla dorosłych!

Gunz

Gunz to gra akcji z widokiem z 3 osoby. Tworzy się postać, kupuje guny, katany i biegnie się na areny.

Tak w skrócie można przedstawić Gunz.

Podobnie jak Rakion czy WarRock gierka posiada pokoje.

Ale zacznijmy od początku...

Przy tworzeniu postaci można się troszkę zawieść...

Dostępne twarze nie są fajne. :P Na szczęście u chłopaków. Ale i tak przecież każdy wybiera kobiety..

W grze jest sklepik, gdzie kupujemy strój, pistolety, miecze.

Oczywiście trzeba mieć kasę, tą zdobywamy wygrywając walki.

Gra jest dynamiczna i trzeba potrenować, by wymiatać.

Gracze używają różnych stylów.

Najlepszy i najtrudniejszy to moim zdaniem "K Style". Koreański styl. Polega na perfekcyjnym opanowaniu katany. Można robić takie tricki, że...

Większość początkujących graczy wybiera "E- Style". Czyli styl Europejski.

Wystarczy rozwalać przeciwników z guna. :D

Mapy w grze są fajne i dobrze zrobione. Zawsze znajdzie się miejsce na odbicia od ścian, salta, itp.

Grę polecam wszystkim. Powodzenia na arenach. 8/10 dla gry.

Wkrótce poprawie recki, dodam nowe.