Zauważyłem, że dużo gier na stronie nie posiada swoich recenzji.
Postanowiłem kilka napisać.
Nie są one długie, są słabe. Poprawie je jak się lepiej poczuje.
Na razie 3 gry:
Kal ONLINE
Powiem tak:
Gra ma tylko 3 klasy postaci, nie ma możliwości zmiany płci, w każdej lokacji jest jeden, ten sam utwór, grafika jest średnia.
Czy możemy o niej powiedzieć "Słaba" ? Nie możemy! Dlaczego? Klimat...
Jest to koreański twór, więc akcja gry rozgrywa się w wiadomym orientalnym świecie.
Po włączeniu gry, naszym oczom ukazuje się ekran logowania. Gdy zalogujemy się, tworzymy postać.
Wybieramy jedną z 3 klas- Wojownik, czarodziejka, łuczniczka. Mało co nie?
Na szczęście można zmodyfikować wygląd postaci.
Wreszcie wkraczamy w świat Kala. Nasze ucho słyszy bębny i będzie je słyszało do końca przygody z Kalem (chyba, że włączy Winampa ).
Zaczynamy robić questy, bić moby, trenować skile. I coś nas przyciąga do tej gry. Właśnie klimat.
Nie wiem jak to opisać, w to trzeba zagrać. Lecz nie wiem ile osób zagra, skoro wyszły takie hity jak np. ROM.
Instalka nie zajmuje dużo. 500 mb. Autorzy zapowiedzieli nową klase- Thief. Niestety będzie to chyba dziewczyna.
Nie wiem czy polecać tą grę. Niby klimat jest, niby wciąga, ale...
Wystawie jej ocenę 6/10.
Maple Story
Miła, puchata gra. Bijemy grzybki!
Ale zacznę inaczej...
Maple Story to gra 2d, przypominająca platformówkę. Nie używamy myszki- tylko klawiatura.
W grze mamy do wyboru 4 klasy postaci. Warrior, Archer, Mag, Thief.
Gdy określamy wygląd postaci mamy do wyboru kilka fryzur, twarzy. Lecz tak na serio w tej grze można stworzyć (jeśli chodzi o wygląd) postać swoich marzeń.
Niestety będziemy musieli wydać PLN na CashShop.
Gdy już wejdziemy do gry, naszym oczom ukazuje się piękna, bajkowa grafika. Wielu powie - "To gra dla dzieci!!1". Wcale nie. Znam wielu dorosłych, którzy w to grają.
Super jest system walki, w walce musimy mieć swój wkład. Sami naciskamy, żeby gracz zaatakował, sami skaczemy, żeby potwór nas nie trafił. Zero monotonii.
Lokacje są bardzo fajne. Np. miasto Thiefów to nowoczesna metropolia, a miasto Warriorów to wioska indianów. Duże zróżnicowanie.
Jeśli chodzi o muzykę to jest miła. W każdej lokacji inna. Ja nie włączałem Winampa.
Niestety nie ma PK, PVP, ale są za to teamowe questy. Np. są 2 drużyny. Są w oddzielnych pomieszczeniach. Który team zabije więcej mobów w 10 min. ten wygrywa. Dużo expa za to jest.
Moby na początku są milutkie, z czasem stają się złowrogie, ale z umiarem.
Grze wystawie spokojnie 8/10.
Zwalili trochę grę jak dali do CashShopu - "2xp Card", ale trudno.
Polecam, także dla dorosłych!
Gunz
Gunz to gra akcji z widokiem z 3 osoby. Tworzy się postać, kupuje guny, katany i biegnie się na areny.
Tak w skrócie można przedstawić Gunz.
Podobnie jak Rakion czy WarRock gierka posiada pokoje.
Ale zacznijmy od początku...
Przy tworzeniu postaci można się troszkę zawieść...
Dostępne twarze nie są fajne. Na szczęście u chłopaków. Ale i tak przecież każdy wybiera kobiety..
W grze jest sklepik, gdzie kupujemy strój, pistolety, miecze.
Oczywiście trzeba mieć kasę, tą zdobywamy wygrywając walki.
Gra jest dynamiczna i trzeba potrenować, by wymiatać.
Gracze używają różnych stylów.
Najlepszy i najtrudniejszy to moim zdaniem "K Style". Koreański styl. Polega na perfekcyjnym opanowaniu katany. Można robić takie tricki, że...
Większość początkujących graczy wybiera "E- Style". Czyli styl Europejski.
Wystarczy rozwalać przeciwników z guna.
Mapy w grze są fajne i dobrze zrobione. Zawsze znajdzie się miejsce na odbicia od ścian, salta, itp.
Grę polecam wszystkim. Powodzenia na arenach. 8/10 dla gry.
Wkrótce poprawie recki, dodam nowe.