Siemka.
Mam kilka gier MMO (RPG, MOBA, RTS itd.) chciałbym już przesiąść się na jedną z tych gier na trochę czasu. Czego potrzebuje ?
A potrzebuje od was pomocy w wyborze gry (ponieważ ich nie znam wszystkich a z niektórymi się spotkałem), która mi się spodoba (do wszystkiego się przyzwyczaję), no najlepiej żeby grało trochę graczy (w tym polaków do pogadania i pomocy), wolę grę gdzie wiem, że za kilka tygodni się nie rozpadnie tylko ma swoją przyszłość i co raz to wyżej pnie się do góry. Chciałbym grę gdzie IS nie daje sporej przewagi, częstszych aktualizacji, eventów itd. (co najmniej raz na miesiąc, żeby było ciekawie).
Tak wiem, że te gry, które podam to każda się różni, jednak proszę was od odsunięcia się od tego i pomóc mi wybrać grę jedną z nich nie patrząc na to jaka to kategoria.
Cabal Online
Path of Exile
Dragon Nest
Eden Eternal
Hearthstone: HoW
DOTA 2
Heroes of Newerth
League of Legends
Champions Online
Dziękuję z góry.
Kilka gier MMO - pomoc w wyborze tej jednej
Ostatnie 3 możesz sobie juz odpuścić.
Co do wyboru:dragon nest,poe,może dota.
Wiem że prosiłes o pomóc w wyborze jednej, ale nie potrafię wybrać, więc zawęziłem ci wybór.
''Chciałbym grę gdzie IS nie daje sporej przewagi, częstszych aktualizacji'' - League of Legends.
Jedyny minus tej gry to gracze. W większości do dzieciaki, które tylko potrafią wyzywać.
Najlepiej jakbyś znalazł sobie wpierw ekipę.
Pozdrawiam.
''Chciałbym grę gdzie IS nie daje sporej przewagi, częstszych aktualizacji'' - League of Legends.Jedyny minus tej gry to gracze. W większości do dzieciaki, które tylko potrafią wyzywać.Najlepiej jakbyś znalazł sobie wpierw ekipę.Pozdrawiam.
LOL i częste aktualizacje?Jaja sobie robisz,a z drugą wypowiedzią się zgadzam.
A co do gry to najlepiej Dota(nawet skiny,tu zestawy,zdobędziesz grając)no i jak lubisz karcianki to Hearthstone.
najlepiej żeby grało trochę graczy (w tym polaków do pogadania i pomocy), wolę grę gdzie wiem, że za kilka tygodni się nie rozpadnie tylko ma swoją przyszłość i co raz to wyżej pnie się do góry. Chciałbym grę gdzie IS nie daje sporej przewagi, częstszych aktualizacji, eventów itd. (co najmniej raz na miesiąc, żeby było ciekawie).
PoE, DOTA2, LOL najbardziej pasują do tego opisu // 2 to moba więc zaproponuję jeszcze trzecią czyli smite (zdecydowanie przyjemniejszy gameplay)
LOL i częste aktualizacje?Jaja sobie robisz,a z drugą wypowiedzią się zgadzam.A co do gry to najlepiej Dota(nawet skiny,tu zestawy,zdobędziesz grając)no i jak lubisz karcianki to Hearthstone.
LoL ma aktualizacje max co pare tygodni. A nowi bohaterowie są co max 2-3 miesiące.
Cabal Online - moim zdaniem nic specjalnego ale spełnia twoje wymogi // osobiście odpuściłbym sobie, dziś są lepsze gryPath of Exile - jedna z lepszych propozycji, gra ma przyszłość, ludzie są - zastanów się tylko czy zostałbyś na dłużej jako, że to H&S, jeśli tak to polecamDragon Nest - dobra gra jak lubisz te klimaty, warta uwagi, jedyny minus to to że jest dungeonówkąEden Eternal - to już lepiej aura kingdom/Dragon NestHearthstone: HoW - gra na chwilę, zapychacz czasu, pograsz poł godzinki znudzi ci się, jutro a może za tydzień znów wrócisz i pograsz parę partyjek // gra jest świetna sam gram, ale ty chyba nie tego oczekujeszDOTA 2 - spełnia wymagania ale jeśli decydujesz się na moba, to proponuję jednak LoL'a prostszy i nie jest na steamie (którego nie lubię)Heroes of Newerth - moim zdaniem nie ma przyszłości lepiej LoLLeague of Legends - LoL albo DOTA2, proponuję to pierwszeChampions Online - ... PoE, DOTA2, LOL najbardziej pasują do tego opisu // 2 to moba więc zaproponuję jeszcze trzecią czyli smite (zdecydowanie przyjemniejszy gameplay) gry które podałeś oprócz tego, że 3 to moba i wszystkie są F2P nie mają ze sobą za wiele wspólnego (że już nie wspomnę że tylko 4 są grami mmo) dlatego nie bardzo wiem czego oczekujesz/co lubisz
Chodzi mi o to ostatnie zdanie, że tylko 4 są grami mmo. O co chodzi ??
Co do PoE - to chciałbym wiedzieć parę rzeczy co to H&S, jest PvP i PvE, grupy 5-8 osób można zrobić na bossa (albo gildie) ??
Wiecie mam kompa nie zbyt mocnego :/ i tylko te gry mnie zaciekawiły no i mi pójdą
No chyba, że macie jakąś inną grę na moje warunki jednak powiem że mam Geforce 8500GT i 1 GB RAM (na grafike to nie patrze).
1) mmo to gry w których duże ilości graczy mogą razem w tym samym czasie ze sobą grać // to tak w skrócie, dla przykładu w LoL'u jednoczenie ze sobą może grac max 10 osób moim skromnym zdaniem nie jest to massively multiplayer online // już prędzej pasuje tu określenie multiplayer online
2) H&S:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hack_and_slash
3) spoko, chyba wszystkie powyższe pozycje ci pójdą, więc nie masz się co martwić nikt ci tu nie proponuję czegoś pokroju TERA
@edit
Ostatecznie proponuję ci pobranie i zainstalowanie 3 gier SMITE, LOL, POE i wybierz która z nich najbardziej ci odpowiada. Jeśli chodzi o prawdziwe mmo to, proponuję dać sobie spokój lub kupić lepszy sprzęt potrzebny do komfortowej gry w lepsze tytuły a na chińszczyznę z grafiką sprzed 10lat szkoda czasu
Czyli powiadacie, że najlepiej to LoL, DOTA 2, PoE no i DN ?? Czy mam jeszcze bardziej zwrócić uwagę na inne gry z listy ??
Nie, z powyżej listy nie ma już nic godnego uwagi.
MOBA w takim razie LOL vs DOTA2 (jak pisałem moim zdaniem LOL lepszy ale przetestuj obie pozycje)
H&S tylko PoE, alternatywa to Diablo3 ale raczej ci nie pójdzie no i musiałbyś zapłacić ~200zł
Co do DN to masz alternatywę Aura Kingdom (dość dobra gra, otwarty świat) albo też dungeonówka/nawalanka w bardziej realistycznej oprawie graficznej C9/Vindictus (powinny ci pójść)
SMITE to odpada ponieważ, nie wpadła mi w oko bo ja nie za bardzo w MOBA 3D jak już MOBA to tylko z góry.
Czyli powiadacie, że najlepiej to LoL, DOTA 2, PoE no i DN ??
Czy mam jeszcze bardziej zwrócić uwagę na inne gry z listy ??
Tak LoL, DOTA 2, PoE i DN to najlepsze pod tym względem gry, ale reszta też jest dobra tylko teraz mała populacja na nie.
LoL ma aktualizacje max co pare tygodni. A nowi bohaterowie są co max 2-3 miesiące.
No właśnie champy co 2-3 miesiące ale tylko jeden a w Docie np.wychodzą co tyle samo ale wychodzi po nawet 3.A i Dota ma lepszą optymalizację.
Siemka.
Mam kilka gier MMO (RPG, MOBA, RTS itd.) chciałbym już przesiąść się na jedną z tych gier na trochę czasu. Czego potrzebuje ?
A potrzebuje od was pomocy w wyborze gry (ponieważ ich nie znam wszystkich a z niektórymi się spotkałem), która mi się spodoba (do wszystkiego się przyzwyczaję), no najlepiej żeby grało trochę graczy (w tym polaków do pogadania i pomocy), wolę grę gdzie wiem, że za kilka tygodni się nie rozpadnie tylko ma swoją przyszłość i co raz to wyżej pnie się do góry. Chciałbym grę gdzie IS nie daje sporej przewagi, częstszych aktualizacji, eventów itd. (co najmniej raz na miesiąc, żeby było ciekawie).
Tak wiem, że te gry, które podam to każda się różni, jednak proszę was od odsunięcia się od tego i pomóc mi wybrać grę jedną z nich nie patrząc na to jaka to kategoria.
Cabal Online
Path of Exile
Dragon Nest
Eden Eternal
Hearthstone: HoW
DOTA 2
Heroes of Newerth
League of Legends
Champions Online
Dziękuję z góry.