Kilka pytań. Co wybrać?

Gatunek: FPS lub rpg

Sprzęt: spokojnie poleci wszystko :)

Cechy: duża grywalność, F2P lub B2P, gra bez P2W, gra na max 10/15h tyg

Przypadły mi do gustu: metin2 (dawno) PUBG, H1Z1 kotk, Crossfire ( niestety nie ma już zbyt wielu polaków na CF NA a na CF EU nie ma zbyt wielu ludzi ogółem) , LoL , POE, CS GO, Warframe( mam już wszystko co chciałem wyfarmione) i jeszcze długo by wymieniać.

Nie podobają mi się: Overwatch ( i ogólnie gry Blizzardu) , S.K.I.L.L, Warface

Mam na oku Rainbow Six Siege lub Albion online.

Czy opłaca się zakupić najtańszą wersję Rainbow Six Siege? Z tego co słyszałem to bardzo długo zbiera się w niej na nowych operatorów, a nie mam za wiele czasu.

I jeszcze w Albion dochodzi kwestia kont premium czy czegoś w tym stylu, co trochę mnie niepokoi.

Tak czy siak nie wiem za wiele na temat ww. gier i fajnie by było gdyby ktoś naświetlił sytuację z nimi :)

Z góry dziękuję ;)

WAŻNE!!!! Będą ze mną grały jeszcze 2 osoby

Albiona nie kupuj a do drugiej gry się nie wypowiem

Tak jak wyżej albiona raczej nie polecam - po prostu wszystko gdzieś jest zrobione lepiej. Jak chcesz crafting i budowanie to polecam gry typu minecraft, creativerse itd. A jak chcesz grind i open pvp to black desert.

A co do RS:S - to już jest trochę lepszy pomysł. Aczkolwiek pytanie brzmi na ile taka gra wystarczy, bo moim zdaniem po miesiącu już się nawet logować nie chce do niej (brak dobrych celów długodystansowych). Aczkolwiek gra i tak warta polecenia bo jednak fajnie się strzela. Tym nie mniej to i tak krok w tył - bo dla mnie to już nie RS, bo najlepszą rzeczą w tych grach było wbijanie się na różne sposoby do pomieszczeń, odbijanie zakładników tak by nikt ich nie pozabijał, rozkazywanie swojej drużynie itd. A to jest tylko w PVE, w PVP mamy zwykłą strzelankę :(

No to Albion odpada, myślę że black desert też. Wydaje mi się, że jakaś "meczówka" była by dobra.

Pan,który wypowiedział się na temat rainbowa nie ma pojęcia o grze.

ja kupiłem rainbowa rok temu,na ps4,bez ogrania w strzelanki,mimo to gram do dziś,właściwie prawie tylko w to bo inne gry poszły w odstawke,gry rankingowe to po prostu kosmos,wg mnie nawet wie nie zastanawiaj tylko kupuj rainbowa;)

Pan,który wypowiedział się na temat rainbowa nie ma pojęcia o grze.

ja kupiłem rainbowa rok temu,na ps4,bez ogrania w strzelanki,mimo to gram do dziś,właściwie prawie tylko w to bo inne gry poszły w odstawke,gry rankingowe to po prostu kosmos,wg mnie nawet wie nie zastanawiaj tylko kupuj rainbowa;)

no okej, sprawdzę ;) Dzięki za podpowiedzi, temat do zamknięcia.

Albion to taka gra gdzie bez odpowiedniej inwestycji dużo nie osiągniesz

Z dobrych FPS'ów to został Ci już tylko Black Squad, który częściowo przypomina SKILL'a jednakże w pewnych aspektach się różnią. Chyba, że chcesz wydać pieniądze to polecam Insurgency - taktyczna strzelanka nastawiona na współpracę drużyny.

Z dobrych FPS'ów to został Ci już tylko Black Squad, który częściowo przypomina SKILL'a jednakże w pewnych aspektach się różnią. Chyba, że chcesz wydać pieniądze to polecam Insurgency - taktyczna strzelanka nastawiona na współpracę drużyny. 

W Black squad grałem i kompletnie nie podoba mi się ta gra. W mojej opinii jest chu#@!#, Insurgency posiadam ale nie ma tam jakiegokolwiek progresu jeśli chodzi o np. lvl, zdobywanie broni czy coś w tym stylu. Jest to " gra po nic", ale dzięki za próbę :)

Gatunek: FPS lub rpg

Sprzęt: spokojnie poleci wszystko :)

Cechy: duża grywalność, F2P lub B2P, gra bez P2W, gra na max 10/15h tyg

Przypadły mi do gustu: metin2 (dawno) PUBG, H1Z1 kotk, Crossfire ( niestety nie ma już zbyt wielu polaków na CF NA a na CF EU nie ma zbyt wielu ludzi ogółem) , LoL , POE, CS GO, Warframe( mam już wszystko co chciałem wyfarmione) i jeszcze długo by wymieniać.

Nie podobają mi się: Overwatch ( i ogólnie gry Blizzardu) , S.K.I.L.L, Warface

Mam na oku Rainbow Six Siege lub Albion online.

Czy opłaca się zakupić najtańszą wersję Rainbow Six Siege? Z tego co słyszałem to bardzo długo zbiera się w niej na nowych operatorów, a nie mam za wiele czasu.

I jeszcze w Albion dochodzi kwestia kont premium czy czegoś w tym stylu, co trochę mnie niepokoi.

Tak czy siak nie wiem za wiele na temat ww. gier i fajnie by było gdyby ktoś naświetlił sytuację z nimi :)

Z góry dziękuję ;)

WAŻNE!!!! Będą ze mną grały jeszcze 2 osoby