1. Tak. Bardzo dobrze.
2. Tak.
3. Dostępny jest tylko łuk. Tak potrzebuje kupować amunicję. Co do spiritmastera. Pet ma zdolności, ale dostajesz je ty. To znaczy są one dostępne z twojego paska umiejętności, nie peta.
4. Miast nie ma. Są za to fortece i kaplice w Abyss, Balurea itp. Na kaplice można napadać cały czas, a później przejmować je dla swojej gildii. Fortece mają natomiast pole ochronne, które wyłącza się (można zobaczyć kiedy to się stanie na mapce) i dopiero wtedy można fortecę atakować. Pola ochronne fortec wyłączają się w tym samym czasie.
5. Tak. Abyss od 25lvl-a gdzie większość do PvP, siege etc. Ale są też i takie pierwsze lokacje. Eltnen i chyba odpowiednik u asmo to Heiron (obie od 20lvl-a, oczywiście możesz iść tam wcześniej, ale zginiesz marnie). Są jeszcze inne, ale nie mam pamięci do nazw. Pamiętaj.
6. Wcześniej był dredgion (taka instancja PvPvE). Teraz dodali jeszcze arenki. Obie na high lvl-u. Dredgion bodajże od 49+ (albo 45+). Arenki nie wiem.
7. Tak. Nazywa się to Abyss set. PvE poprawia statystyki do PvE, a zbroje PvP, statystki do PvP (lepszy atak przeciwko graczom etc.). Zbroje PvE stosuje się do ... PvE, a także na Dredgion, który jest PvPvE. Do teamu bierze się zazwyczaj ludzi z max armorkiem do PvP. Jeśli go nie masz, lamisz. Jeśli masz set PvP na instancje PvE, lamisz. Dlatego zbiera się abyss points (zdobywa się za zabijanie ludzików z wrogiej frakcji, questy w Abyss i za udział w siegach etc.), które służą do kupowania Abyss setu. Zbroje do PvE musisz zdobyć... podczas PvE. Pierwsze armorki do PvP dostępne są od 30 lvl-a, ale to zwykłe marnotrawstwo. Polecam najpierw kupić za to biżuterię i dopiero około 40 lvl-a kupić sobie jakiś set (komplet zbroi: hełm, korpus etc.) do PvP.
8. Tak. Aczkolwiek nie wszędzie można latać.
Co do reszty pytań. Tak są:
W 3.0 będzie można mieć guild house.
Pelerynka ładna.
Co do "podbijania terenów". Możesz brać w nich udział nawet jeśli nie masz gildii, ale wtedy nie przejmiesz, bo nie będzie dla kogo. Fortece przejmowana są chyba dla tej gildii, która wykręci największy DPS, a kaplice dla gildii, która jako pierwsza użyje na nim artefaktu do przejęcia.
Co do Capital City. Chodzi o stolicę? Tak są. Sanctum - Elyosi, Pandaemonium - Asmodianie. Ludzie afkują, ale nie na jakąś masową skalę. Ale pamiętam taki event co był na wakacje. Za każe 15 minut rozdawano taki ticket, który można było wymienić na prezent. Można było zgarnąć kostium kąpielowy. Pamiętam jak wleciałem do Pandaemonium, a tam wielki zerg skaczących ludzi (afkowali trzymając coś ciężkiego na spacji, bo za "stanie" dostaje się kicka z serwera). Miałem niezły ubaw;D Video:
Jak masz ścinę podczas grania na lokacjach gdzie pojawiają się ludzie z wrogiej frakcji, to znaczy że jakiś hasa w pobliżu. Poznasz to po takim czerwonym kwadraciku, no i ścinie podczas gry. Jeśli jest ścina, to jest blisko.