Kilka pytań dotyczących gry

Witam.

Od 3 dni gram w BD na trialu i spodobała mi się ta gra - możlwie, że ją kupię. Aktualnie mam 50 poziom jako Witch (o dziwo szybko mi to poszło, spodziewałem się, że będzie wolniej, lecz od tego poziomu exp zaczął bardzo wolno wpadać) i mam kilka pytań odnośnie gry.

1. Jak bardzo ważny jest gear w PvP i czy trudno o dobry?

2. Jak długo zdobywa się takowy gear i w jaki sposób?

3. Dużo ludzi twierdzi, że bez petów ani rusz na wyższym poziomie, dlatego trzeba wydać pieniądze. Czy to prawda?

4. Mam aktualnie ok. 25,000,000 srebra - to pewnie mało, prawda? Otóż stać mnie na takiego peta z marketplace, a nawet na k ilka, lecz nie mogę go kupić. Co muszę zrobić?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Bardzo ważny zdobywa się go od 3miesiecy do 6 miesięcy

Pete to podstawa chociaż znam ludzi co podnoszą sami xD

25kk to mało 1 boSS item na tier3 kosztuje 440kk a jest ich 7 + 5 biżuteri gdzie sztuka kosztuje 250kk czyli potrzebujesz 4.750kk by zdobyć średni sprzęt:)

Ja na grę wydałem 1600zl iteraz inwestuje kolejne 1800zl co delikatnie poprawi jakość gry żeby kupić wszystko co jest potrzebne trzeba wydać ok 5tys zł:) a są ludzie co już wpakowali 12tys zł xD

PEty to za gotówkę, bo na markecie się nie doczekasz. Kupisz około 32 pety to duża szansa, żę wejdą na tier 4 xD co jest bardzo ważne na h lvl, jeśli cchesz mieć profit. Otufit na pvp oraz +10% exp wypada mieć. Na start 1000 zł i gra się przyjemniej, ale tak jak sashimo napisał, trzeba potem doinwestować postać. P2w nie ma ale bez petów tier3/4 to sporo czasu sie marnuje jeśli zbiera się drop, bo pety na 2 lvl nie wyrabiają. Nie ma co sie oszukiwać, chyba że ktoś zabija wolniej od żółwia i jeden spot 5 minut klepie. Gra świetna ale pvp mogłaby by sie uczuć od wielu innych gier. Miło, że tutaj się gearujesz cały czas bo zawsze jest coś do ulepszenia ale to wymaga nakładu czasu, niezależnie co robisz w bdo to zarabiasz. Najszybszy sposób to, grind+pety plus max lt, ja mam bodajże z 1400 udźwigu i to mi starczało na 40 minut grindu, potem trzeba było się odsprzedać.

jeszcze są pokojówki za perły które z każdego miejsca na mapie odeślą twoje itemy do magazynu w wadze 100lt

Witam.

Od 3 dni gram w BD na trialu i spodobała mi się ta gra - możlwie, że ją kupię. Aktualnie mam 50 poziom jako Witch (o dziwo szybko mi to poszło, spodziewałem się, że będzie wolniej, lecz od tego poziomu exp zaczął bardzo wolno wpadać) i mam kilka pytań odnośnie gry.

1. Jak bardzo ważny jest gear w PvP i czy trudno o dobry?

2. Jak długo zdobywa się takowy gear i w jaki sposób?

3. Dużo ludzi twierdzi, że bez petów ani rusz na wyższym poziomie, dlatego trzeba wydać pieniądze. Czy to prawda?

4. Mam aktualnie ok. 25,000,000 srebra - to pewnie mało, prawda? Otóż stać mnie na takiego peta z marketplace, a nawet na k ilka, lecz nie mogę go kupić. Co muszę zrobić?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.