Kilka pytań na temat PoE

Jak wyzej mam pytania na temat Path of Exile:

1. Jesli Open beta jest jutro to mozna juz sie rejestrowac do OBT? Jak otrzymac access do OBT?

2. Gdzies wyczytalem ze officialny start to marzec, chyba 19 i postacie z OBT zostana usuniete? Czy przeniesione na live start?

3. Jak dobrze rozumiem gra jest rodzaju F2P z mikroplatnosciami nie wplywajacymi na gre?

4. Jak myslicie gra jest warta uwagi?

I czy trzeba bedzie sciagac nowego clienta :P?

1. Stworz konto na stronie i mozesz juz pobrac klienta. jutro o 22 bedziesz mogl sie zalogowac i wejsc do gry

2. Postacie nie zostana usuniete, a oficjalny start chyba bedzie troche pozniej.

3. Taki jest plan i raczej tak bedzie. na razie mozesz kupic dodatkowe miejsce w skrzynce i sloty na postacie, potem beda dostepne jakies modyfikacje wygladu itp.

4. zdecydowanie tak jesli lubiles diablo/ innnego hack and slasha i farmienie sprzetu przez xxx godzin cie nie odstrasza.

edit

nie trzeba bedzie sciagac nowego klienta

1. Tak jak wyżej, możesz się zarejestrować.

2. Tak jak wyżej.

3. Tak, póki co tak i później jak wynikało z wywiadu który czytałem na stronie nie będzie P2W i bardzo dobrze.

4. Oczywiście że tak, jeżeli lubisz gry hack and shlash.

Ktos mi powie dlaczego gra pobiera sie predkoscia neta ~300kb/s jak moj net uciaga 1.600kb/s na luzie? Nie jest to wina innych komputerow i mojego neta raczej bo restartowalem modem i odlanczalem wszystkie urzadzenia.

Nawet przerwac i wznowic pobierania sie nie da... Co za studnio

Dużo osób pobiera.

Przykład :

Na origin średnio ściąga mi się po 15mb/s

Na steam dochodzi nawet do 30mb/s

Zwykłe pobieranie przez launchera 2mb/s

Dlatego obstawiam obciążenie

To i ja zadam pytanie.

Czy drzewko skilli pasywnych można resetować?

W wywiadzie który byl ostatnio na portalu wynikalo, że chyba nie.

Nie można

Z questow mozna uzbierac pare respec points, kore mozna zuzyc do zresetowania pojedynczych skilli, w grze da sie takze wydropic orb of regret, ktora pozwala na zresetowanie jednego pkt.

Jednak mozliwosci calosciowego zresetowania drzewka nie ma i nie bedzie , nawet w Item Shopie.

Zle ustawisz postac i wszystko od nowa? Troszke mi to jest dziwne.

Zobacze potestuje jutro sobie ta gre bo mam na oku 3 gry.

tak, ta gra wymaga wysiłku i myślenia, w przeciwieństwie do większości gier na rynku, dodam też że masz liczbe punktów do cofania skilli jednak to nie jest ich bardzo dużo.

Czyli nie ma wyjścia, tylko znaleźć gotowy build w necie i go kopiować, bo ja jako osoba, która będzie grała w to pierwszy raz i nie znam mechanizmów gry, wątpię bym złożył coś bardzo dobrego za pierwszym razem.

Zasadnicze pytanko ile cała gra po ściągnięciu waży z patchami iwgl ?

@up 4,7 GB obecnie, jutro bedzie pewnie grubo ponad 5 GB, kiedy dojdzie 3. Akt i 50% wiecej contentu

Czyli nie ma wyjścia, tylko znaleźć gotowy build w necie i go kopiować, bo ja jako osoba, która będzie grała w to pierwszy raz i nie znam mechanizmów gry, wątpię bym złożył coś bardzo dobrego za pierwszym razem.

Zrobisz pierwsza, pograsz troche, wbijesz moze z 60 lvl, zobaczysz o co biega, stwierdzisz ze twoja postac jest do pupy i sobie zrobisz nowa lepsza. Co to za problem?

no nie każdemu się chcę robić nowe postacie, ja osobiście robie swój, unikalny build i myślę że będzie spoko, trochę pograłem i wiem co jest pięć.

A jakich skilli bedziesz uzywal? bo o klase nie ma sensu pytac bo z kazdej monza zrobic wszystko.

A tutaj jest jakiś otwarty świat , gdzie gracze mogą się spotykąc czy to jest na zasadzie jak z diablo 3? że gracze się do siebie dołączają itp ?

Innych graczy mozesz spotkac tylko w miastach.