Kilka pytań Nowego Gracza

Witam.

Szukam jakiejś gry dla zabicia czasu (obecnie gram w wowa, ale różnie to bywa). Chciałbym się dowiedzieć czy warto zaczynać przygodę z Tera czy może sobie odpuścić ? Gra nastawiona na P2W czy CS raczej nie obowiązkowy ? Jeśli już zacznę grać to która z klas - Archer czy Sorcerer ?

Witam,

Gierka dosyc przyjemna, a tym bardziej dla zabicia czasu. Nie jest nastawiona na P2W, a wręcz odwortnie posiada jeden z lepszych modeli F2P. Z tego co słyszałem, fajnie gra się do 30+ lvl sam wczoraj wbiłem 30 :P Później jest nieco monotonie do 45 ponieważ trochę mobów sie powtarza, questy tak dużo nie dają. Od 45 znowu leci, na max lvl masz GvG, battlegroundy i walka o rejony z których ściągane są podatki itp. Co to dlasy to zależy czym się kierujesz, PvE to Archer, PvP Sorc, chociaż każda klasa ma wady i zalety w jednym i drugim

Jak się bardzo nudzisz i szukasz czegoś "świeżego" w miare, to możesz spróbwać.Troche mangowo przesłodzona garafika,taki sobe non target.Dużo osób narzeka na monotonne,nudne questy.Moim zdaniem cash shopu tak bardzo się nie odczuwa,chyba że po wbiciu max levela coś tam warto zainwestować.Archer szybki,dynamiczny ,dobry 1v1,męczy się troche expiąc na mobach.W Tera często moby występują w grupach ,skupiskach.Sorc ma łatwiej pod tym względem z racji posiadania porządnych skilli AoE.W samym pvp Sorc ponoć na równi z Archerem.

Na chwilę obecną w cash shopie nie ma nic ciekawego, nawet gdybym wydał 2000zł nie dałoby mi to żadnej przewagi. Tera Club jedyne co ma najlepsze to przyśpiesza j zbieranie reputacji/golda, ale to tak na prawdę jest niewiele, bo tak czy siak biżuteria jest lepsza z pvp, a nexus rep szybko leci.

Co do monotonnych questów... ludzie trzeba umieć grać, co prawda moją pierwszą postacią zrobiłem większość questów, co wcale nie wydawało mi się monotonne(miałem czas zatrzymać się w jednej miejscówce i delektować się muzyką, terenami, klimatem), ale nic nie stoi na przeszkodzie aby sobie pójść na skróty i robić z 3 questy na miejscówe, rushując przy tym mainy a lvl dobijać w instancjach...nikt wam nie karze robić wszystkich questów...

End game jest i jak dla mnie dość bogaty, dla każdego coś miłego i battlegroundy są i areny no i masa instancji.

Co do klasy sorc jest super na pve, archer trochę cierpie na spamie mobów, ale na bossach jest spoko. Na pvp są równi, z tym że sorcem trudniej się gra, trzeba kombinować, pozycjonować się i "kontrolować tłum".

Witam,Gierka dosyc przyjemna, a tym bardziej dla zabicia czasu. Nie jest nastawiona na P2W, a wręcz odwortnie posiada jeden z lepszych modeli F2P. Z tego co słyszałem, fajnie gra się do 30+ lvl sam wczoraj wbiłem 30 Później jest nieco monotonie do 45 ponieważ trochę mobów sie powtarza, questy tak dużo nie dają. Od 45 znowu leci, na max lvl masz GvG, battlegroundy i walka o rejony z których ściągane są podatki itp. Co to dlasy to zależy czym się kierujesz, PvE to Archer, PvP Sorc, chociaż każda klasa ma wady i zalety w jednym i drugim

Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd. Archer też jest klasą bardzo nastawioną na PvP i robi niezłą siekę.

Ogólnie jeśli chodzi o te 2 klasy to wiemy dobrze, że obie walczą na dystans i obie są dobrymi dps na 60 lvl. Droga do 60 lvl archerem może być w pewnych chwilach nie do końca łatwa, ale jak opanujesz odskoki, stuny to nie powinno być z tym problemów.

Co do samej gry to zdecydowanie jest to tytuł w który warto zagrać. Questy może i są czasem trochę monotonne, ale za to przeżycia związane z widokami w świecie tery są bezcenne.

Witam.

Szukam jakiejś gry dla zabicia czasu (obecnie gram w wowa, ale różnie to bywa). Chciałbym się dowiedzieć czy warto zaczynać przygodę z Tera czy może sobie odpuścić ? Gra nastawiona na P2W czy CS raczej nie obowiązkowy ? Jeśli już zacznę grać to która z klas - Archer czy Sorcerer ?