Na chwilę obecną w cash shopie nie ma nic ciekawego, nawet gdybym wydał 2000zł nie dałoby mi to żadnej przewagi. Tera Club jedyne co ma najlepsze to przyśpiesza j zbieranie reputacji/golda, ale to tak na prawdę jest niewiele, bo tak czy siak biżuteria jest lepsza z pvp, a nexus rep szybko leci.
Co do monotonnych questów... ludzie trzeba umieć grać, co prawda moją pierwszą postacią zrobiłem większość questów, co wcale nie wydawało mi się monotonne(miałem czas zatrzymać się w jednej miejscówce i delektować się muzyką, terenami, klimatem), ale nic nie stoi na przeszkodzie aby sobie pójść na skróty i robić z 3 questy na miejscówe, rushując przy tym mainy a lvl dobijać w instancjach...nikt wam nie karze robić wszystkich questów...
End game jest i jak dla mnie dość bogaty, dla każdego coś miłego i battlegroundy są i areny no i masa instancji.
Co do klasy sorc jest super na pve, archer trochę cierpie na spamie mobów, ale na bossach jest spoko. Na pvp są równi, z tym że sorcem trudniej się gra, trzeba kombinować, pozycjonować się i "kontrolować tłum".