Widzę, że dostaliście takie dość słabe odpowiedzi więc postaram się trochę uzupełnić
Niestety jest to forum policyjne i zbanowali mi konto za rozmowę z kolegą w jego własnym temacie no ale cóż... Zrobiłem nowe by wam odpisać ![:P :P]()
- Na czym zarabiać? Najlepiej grind na piratach, sousanach a później bandyci na pustyni. Sugeruję robić to w party bo łatwiej się obronić przed ludźmi, którzy chcą zabrać spota jak i w grupie działa opcja "special deals" czyli itemy np. od niebieskiego w dół są automatycznie sprzedawane na markecie (nie pojawiają się w ekwipunku czyli nie zajmują udźwigu) przez co możesz dłużej siedzieć na spocie. Do tego 5 osób to jest 20 petów czyli więcej zebranego loot'a.
Druga rzecz to musicie ogarnąć swoje imperium niewolników ale tu nie będę się rozpisywał tylko dam linka do guida, który jak krowie na rowie po kolei tłumaczy co musicie zrobić by zarobić. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1puGf6vdF1nZMN4C2GKf0P_EXwYcFgciZ3FEVOJbRLfw/edit#gid=2094125593
Macie tam po kolei w punktach za co się zabrać przy jakiej ilości CP a w zakładkach Ore, Timber i Grains macie wyszczególnione Nody, które warto mieć i do którego miasta należą. Ogólnie polecam swoją "BAZĘ" zrobić w Velii albo Heidel. Ale o tym też tam jest mowa.
- Z IS najważniejsze są Pety (trzy sztuki must have, czwartego dostaniecie za free, co jakiś czas rozdawany jest pingwin), do tego udźwig (do kupienia też za loyality ale mało i długo trwa uzbieranie). Value Pack, pożądany ale nie konieczny (do kupienia za silver w grze ale ciężko bo ludzie campią) i ewentualnie strój, który daje nieznaczne bonusy (jak value pack tylko o wiele łatwiej kupić, o ile nie czekacie na ten jeden wymarzony tylko weźmiecie pierwszy lepszy wystawiony tylko dla bonusów).
- Z expem jest tak, że na 58 męczysz się kilka godzin na wbicie kilku procent, na 59 kilka godzin na wbicie procenta, a na 60 kilka godzin na wbicie niczego ;P
- Enchant to mega ciężka sprawa do wytłumaczenia ale jeśli chodzi o zabezpieczanie to nie ma takiej możliwości, z tym, że tutaj armory i bronie nie rozpadają się po failu tylko spada im enchant np. z TET na TRI. Inna historia jest z biżuterią, tam podbijasz łącząc dwa takie same itemy - fail = strata obu. Ten rodzaj enchantu możesz zabezpieczyć w ten sposób, że w przypadku nieudanej próby podbicia kolczyków stracisz tylko jeden ale drugi i tak ma szansę na degradację podbicia czyli z DUO na PRI, z TRI na DUO itd.
- Początkowy gear, który powinien interesować to Ultimate Grunil Armor DUO or TRI (pasuje do każdej postaci) albo Utimate Heve Armor (plusem jest możliwość przyszłościowego przebierania się w end game armor po jednej części a nie całym setem). Broń zależna od klasy ale najczęściej to jest Rosar Weapon. Z biżuterii polecam DUO Blue Coral Earing x2, 2x PRI Mark of Shadow (ewentualnie gdy ukończysz Valencia i Valencia II quest line dostaniesz pierścionki tej samej wartości, questy do zrobienia na 56-57lvl) - Pasek i naszyjnik według preferencji, ja używałem PRI-DUO Ancient Set'u bardzo długo (jako ostatni go zmieniłem chyba).
To chyba wam starczy na początek ![;) ;)]()