Kilka pytań o GW2 .. ; )

Witam. Otóż ostatnio rozmyślałem o zakupie tej gry..

Jednak gdy czytałem różne opinie to widziałem że dużo osób się zawiodło i odeszło..

Więc pytania czas zacząć..

1. Jak na chwilę obecną wygląda liczba graczy na serwerach ?

2. Opłaca się kupić GW2 ?

3. Czy gra mi wejdzie na pc ?

Intel core 2 DUO E8400

Zasilacz 325 W

nvidia GeForce 9600 GT 512

2 gb ram

Win 7 64 bit

4. Ile rzeczy można robić po end game ?

1. Blacktide full (wiem bo jedna osoba chciała się przenieść i nic z tego) jak inne serwery nie odpowiem...

2. Według mnie warto tym bardziej że to jednorazowy wydatek (nie licząc dodatków).

3. Sam gram na E5300, 9600GT, 3GB ramu.

4. Mam odkryte 100% mapy z czego byłem tylko na 1instancji.. setu jeszcze nie zrobiłem wiec w tą kwestie przemilczę.

1. Ludzi od groma, wiele serwerów full.

2. Wg. mnie tak.

3. Pójść pójdzie, ale przy większej liczbie ludu będziesz miał 2 klatki/sek

4. Rzeczy do roboty jest całkiem dużo, ale endgejm jest trochę inny niż w reszcie gier. Nie farmi się tutaj gearu po to aby być lepszym od innych, tylko aby lepiej wyglądać. Mi się to nawet podoba bo na grę przeznaczam 2-3h na dzień.

1.Polski server jest full

2.Opłaca się, gra się przyjemnie i gra jest warta swoich pieniędzy.

3.Ja na WvWvW mam problemy na 9800gt 1gb po 10 fpsów, ale jeżeli interesuje cię pve to powinno dać rade na low.

4.Sam ci nie powiem bo mam dopiero 25 lvl.

A jeszcze jedno .. co to WvWvW ?

1. Serwery owszem

2.Dla mnie Sie totalnie nie opłaca , może przeżyłem początkowa fascynacje ta gra ale teraz to wieje nudą (sam sprzedaje konto)

3. Na low napewno pojdzie na WvWvW watpie

4.End Game To jest najgorszy minus za łatwe szybko

WvWvW- To Ogramne PvP World vs World vs World , inaczej mowiac wojna 3 serwerów

A na tych eventach dałbym rade ?

Chodzi mi o te z tymi fajnymi bossami : D

1. Jak gracze napisali. Wszystkie servery praktycznie Full / High. Blacktide jest full.

2. Zalezy jaki typ rozgrywki lubisz.

3. Powinno isc bez problemu na okolo 40 - 50 fps (low detale). Ale na win 7 x86 mialbys wiecej fps w grze. (wiem sprawdzalem)

4. Gdzies widzialem liste co mozna zrobic po wbiciu 80 lvl.

Ja kupilem wbilem 80 i gra czesciowo mnie znudzila

Co do eventow to czasem ja mam problem jak jest 40 osob po jednej stronie to spada do 10 fps. Nawet na WVW...

Moj spec to:

C2D E8500

2GB DDR2

HD 4870 1gb

w7 32bit

A na tych eventach dałbym rade ?Chodzi mi o te z tymi fajnymi bossami : D

Np na mapce zimowej walka z tym wielkim czarnym smokiem będziesz miał z 5fpsów

Dobra .. Dowiedziałem się wszystkiego można zamknąć .. ; )

Moje pytanie brzmi, czy trzeba miec konto aby odpalic gre?

Tak, do gry można wejść tylko po zalogowaniu się na poziomie launchera.

4. Ja bym za End Game uznał odkrywanie świata, WvWvW oraz instancje i sPVP ( Tam przecież też zdobywa się lvl i sety !, z tym że tylko dające wygląd ale zawszE)

4. Ja bym za End Game uznał odkrywanie świata, WvWvW oraz instancje i sPVP ( Tam przecież też zdobywa się lvl i sety !, z tym że tylko dające wygląd ale zawszE)

Na WvWvW, sPvP możesz wejść od 2 lev więc nie licz tego do End Game. A tak poza tym zobacz na datę tematu i ostatniego posta zanim piszesz.

Po prostu niektórzy mówią, że nie ma end-game'u, bo end-game zaczyna się już na pierwszych lvlach paradoksalnie, po prostu w Gw2 podejście do tego jest inne niż w innych grach, podobnie było w Gw(1) zabawa zaczynała się już od wczesnych lvli.

Postać można było na max lvl wylvlować w kilka godzin, a potem zdobywanie armorów dających tylko wygląd, robienie dungeonów i misji fabularnych.

Mi zarówno w Gw1 jak i w GW2 to odpowiada.

Wniosek? Gw2 ma już teraz dobry end game, ale wraz z dodawaniem contentu będzie się on rozrastał i powiększał.

Nie wiem kto puścił bujdę że gw2 opustoszało, albo że gra w to mało ludzi, jest to bajka wyssana z palca, uwierz mi ludzi spotkasz na każdej mapce nie zależnie od lvla, a w miastach bardzo dużo też ich stoi.

Temat troche smierdzi staoscia, zamykam go.

Witam. Otóż ostatnio rozmyślałem o zakupie tej gry..

Jednak gdy czytałem różne opinie to widziałem że dużo osób się zawiodło i odeszło..

Więc pytania czas zacząć..

1. Jak na chwilę obecną wygląda liczba graczy na serwerach ?

2. Opłaca się kupić GW2 ?

3. Czy gra mi wejdzie na pc ?

Intel core 2 DUO E8400

Zasilacz 325 W

nvidia GeForce 9600 GT 512

2 gb ram

Win 7 64 bit

4. Ile rzeczy można robić po end game ?