Kilka pytań od Newbie

Witam

Ostatnio poszukuję jakiegoś ciekawego MMO do pogrania. Ktoś polecił mi właśnie grę Aion. Poczytałem o niej trochę w internecie ale nadal mam kilka pytań które mnie nurtują:

1. Czy ta gra na prawdę jest F2P czy jednak po pewnym czasie ogranicza się po P2W ?

2. Czy ograniczenia nałożone na konta Free Userów są duże i czy przeszkadzają(czyt. uniemożliwiają) grę ?

3. Jak w tej grze wygląda End Game ? Jest ciekawy czy ogranicza się tylko do klepania pvp na tej samej jednaj mapce ?

4. Jedno słowo, "Grind" Czy występuje ?

No i to chyba tyle.

Pozdrawiam

1. Gra naprawdę jest F2P, można grać bez wydawania ani złotówki i nie jest się na lepszej pozycji, niż gracze płacący. Warto jednak po osiągnięciu ok. 40 levela zainwestować w tzw. gold pack, który umożliwia handel w grze i zmniejszą cooldown instancji. Pod względem item shopu Aion jest jednak jednym z najpeliej zbalansowanych MMORPG na rynku, więc nie masz czego się obawiać.

2. O dokładnych ograniczeniach możesz przeczytać tutaj i na tej podstawie stwierdzić, czy brak gold packa znacznie będzie Cię ograniczał:

http://www.aionfreetoplay.com/website/featuresdetails/;jsessionid=87a0d24b9a7b8622c21742a4047e

3. Sama jeszcze do end game'u nie doszłam, ale słyszałam, że Aion posiada jeden z najlepszych end game'ów. Możesz napisać do gościa o nicku Beorn, on jest przywódcą największej polskiej gildii na serwerze Nexus i mógłby o wiele więcej Ci na ten temat powiedzieć.

4. Nie. Można oczywiście walczyć do woli z potworami, ale pod względem exp najlepiej jest robić questy.

Również pozdrawiam i jeżeli chciałbyś zagrać, dołącz do naszej grupy, chętnie przyjmiemy Cię pod swoje skrzydła :).

jedyne f2p warte czasu mmo, zaraz wejdzie 4.0 i bedzie nice

a na tym sprzęcie uciągnie aion??

Acpi x64 based Pc

ATI Mobility Radeon HD 4200 Series

AMD Turion II P540 Dual-Core.

ram 4,00 GB

Witam

Ostatnio poszukuję jakiegoś ciekawego MMO do pogrania. Ktoś polecił mi właśnie grę Aion. Poczytałem o niej trochę w internecie ale nadal mam kilka pytań które mnie nurtują:

1. Czy ta gra na prawdę jest F2P czy jednak po pewnym czasie ogranicza się po P2W ?

2. Czy ograniczenia nałożone na konta Free Userów są duże i czy przeszkadzają(czyt. uniemożliwiają) grę ?

3. Jak w tej grze wygląda End Game ? Jest ciekawy czy ogranicza się tylko do klepania pvp na tej samej jednaj mapce ?

4. Jedno słowo, "Grind" Czy występuje ?

No i to chyba tyle.

Pozdrawiam