Witam, posiadam grę od dawna, ale prawie w ogóle nią nie grałem, chciałbym zacząć grać kompletnie od nowa i mam kilka pytań
1. Jak wygląda sprawa dodatków, potrzebuje je? Posiadam wersje Tamriel Unlimited i nie wiem jak to wgląda, wystarczy to narazie?
2. Jak wygląda sprawa klas i ras. Dobrze kierować się jakimś buildami czy na począku samemu eksperymentować?
3. Od którego poziomu mogę zacząć zajmować się craftingiem, alchemią itp
4. Czy gra jest grywalna? Ilość graczy, content itp
Kilka pytań od nowego gracza
1. Do expienie postaci i robienia fabuly nie są potrzebne dodatki, chyba że chciał byś sobie morrowinda pozwiedzać na początku.
2. Rasę dobrze sobie dostosować do postaci jaką chcemy grać(stamina czy magicka)oczywiście można też nie patrzeć na te kilka procent więcej staminy czy magicki, skille, punkty i chempion pointy można w każdej chwili zresetować.
3. Chyba nawet od 1 możesz sobie rozwijać crafting tylko musisz pamiętać, że do niego rozdaje się także skill pointy więc jak chcesz grać jakąś postacią i mieć rozwinięte wszystkie ścieżki craftingu to trochę skill pointów trzeba zdobyć.
4. Jeśli chodzi ci o optymalizacje to kiedyś na i3 z dość słabą kartą grałem i nie było źle, graczy jest dużo, contentu też jest dużo i co kilka miesięcy wchodzi jakieś nowe dlc.
P.S, Jeśli spodoba ci się gra polecam zakupić sobie eso+ daje dostęp to wszystkich dodatków i najważniejsze specjalnego nieskończonego baga na surowce dzięki któremu można zbierać wszystkie jak leci i zawsze ma się je przy sobie.
Mam pytanie do eso+
Czy jeżeli zakupie na miesiąc, to potem te dodatki przepadają do czasu zakupienia kolejnego miesiąca dodatki przepadają? I są spowrotem jak znowu zakupie eso+?
Tak, podczas posiadania eso+ otrzymujesz "dostęp" do DLC, jak ESO+ minie, to tracisz możliwość korzystania z dodatków.
Z drugiej strony, jak się skończy ESO+, to nie tracisz dostępu do rzeczy, które zdążyłeś odblokować. Dotyczy to np. odblokowanych skilli, kostiumów, petów itp. Również materiały w crafting bagu zostają tam (nie można tylko wkładać nowych), a kostiumy pozostają pokolorowane.
Dodam jeszcze, że skrytobójca/złodziej bez DLC Dark Brotherhood i Thieves Guild jest taki trochę... niepełnosprawny.
Właśnie zacząłem grać skrytobójcą.... A warto dokupić dodatki osobno? Nie wszystkie?
Wtedy są na stałe. Wg. mnie warto. Szczególnie wymienione Dark Brotherhood i Thieves Guild (bycie złodziejaszkiem popłaca od strony golda).
No chyba, że możesz sobie pozwolić na stałe ESO+...
Właśnie problem jest taki, że zbytnio nie chce płacić za Eso+
Bo czuje, że nie spędzam tyle czasu w grze żeby to wykorzystać.
Interesuje mnie czy bez dodatków można sie dobrze bawić bez uczucia ucisku związanego z brakiem do dodatku. Czy ja gram skrytobójcą nie dojdę do etapu, że albo kupuję dodatek, albo nie ma dalszego progressu