Witam,Planuje zacząć grę z TESO jak tylko skończę maturę. Mam kilka podstawowych pytań:1. Jak wygląda PvE? Jest rozbudowane? Coś na zasadzie WoWa?2. Jaka polecacie klasę? Jest niedobór jakiś klas? Któreś są częściej zabierane na dungi? Osobiście spodobał się po filmikach Dragonknight, ale raz go widzę z dużym mieczem w ciężkiej zbroi, a raz z kosturem i płaszczem Jakiś krótki opis bym prosił.3. Jak długo trwa wbicie 50lvl? Chodzi mi oczywiście o najszybszą opcję, bo też nie chce, czytając wszystkie questy, wbijać maksa cały rok 4. Jak wygląda sytuacja z frakcjami? Obojętne którą wybiorę? Da się później przejść do innej?5. Czy w grze istnieje jakieś pay2win?6. Da się mieć jednocześnie jedną postać pod PvE i Pvp?Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dopiszę
1. Dobrze rozwinięta fabuła- na każdej mapie są specjalne wątki fabularne + wątek główny. Po zakończeniu sojuszu idziesz do następnego.
2. Klasa to wolny wybór ponieważ zrobisz z każdej klasy każdą role (DD, Support, Tank). Według mnie DK jest najlepszym tankiem, ale wiele osób idzie też nim w maga (jako DD) lub supporta- mocne tarcze. Jego rola jako mele DD jest omijana.
3. Przy grindzie tak jak kolega wyżej napisał. Przy robieniu misji normalnie do 50lvl 2-6 tygodni (zależy po ile grasz), v1-v14 każdy poziom po około 2-4 dni.
4. Wybór frakcji zmienia tylko to, z którymi graczami będziesz grał + dostępne rasy. Do innych frakcji idziesz po zakończeniu wątku w swojej. Według mnie najciekawszy wątek jest DC a najnudniejszy w EP, ale skoro będziesz chciał na szybko wbić lvl cap to nie ma różnicy co wybierzesz.
5. Nie ma. W sklepie możesz kupić skórki, pety, mounty i pakiety "startowe"
6. Tak. Wystarczy że przełożysz odpowiednie skille na pasek i już masz postać pod PvP
@UP
Na Cyrodill do 50lvl mało osób chodzi ponieważ jedyna sensowna rzecz jaką możesz tam zrobić to pozbierać skyshard'y. Od v1 w górę jest już dużo graczy, często zdarza się że nie możesz wejść bo jest max osób. Jeśli chodzi o przeszukiwanie jaskiń itp. to jest to w grze (solo dungeon, wątki w jaśkiniach itd.). W skrzyniach czy szafkach możesz znaleźć czasem ciekawe przedmioty więc warto zaglądać. Poziom do 50lvl wbija się praktycznie tym samym tempem- jeśli np. wbijesz w ciągu 2 godzin 2 poziomy z 13 na 15, to bardzo podobnie będzie z 45 na 47