Kilka pytan od poczatkujacego

Witam.

Zaczalem grac w AA od paru dni i nie moge sie zdecydowac ktora klase wybrac oraz nie dokonca ogarnalem wszystkiego dlatego mam do was pare pytan

1.Ile kosztuje zmiana drzewek skilli na poszczegolnych lvl o ile sie koszt zmienia, bo z doswiadczenia wiem ze na 10lv jest 20 srebra ?

2.Ile razy mozna zmieniac drzewka skilli ?

3.Czy warto zastanowic sie na wyborem rasy/frakcji, bo niby maja jakies umiejetnosci itp?

4.Czy rasy wplywaja jakos na umiejetnosci klasowe ?

5.Sa jakies itemy "premium" ktore mozna kupic TYLKO I WYLACZNIE za prawdziwe pieniadze?

6.Czy da rade pograc sobie przyjemnie i powalczyc w pvp bez kupowania ani konta premium ani itemow "premium"

7.Ponoc mozna kupowac w skleie premium przedmioty i konto premium za kase w grze. Jak sie zdobywa taka walute?

8.Jak wyglada system pvp w grze. W sensie jest normalnie PK poza miastami ? Jak to wyglada?

8.Jakie "atrakcje" oferuje nam gra (chodzi mi tu o jakies dungeony, wojny itp)?

9.Co wam sie podoba najbardziej i najmniej w tej grze, bo mi osobiscie spodobalo sie mnogosc aktywnosci ktore mozemy wykonywac w grze (mowie tu o wczesniej wspomnianych atrakcjach, z tym ze chcialbym sie w punkcie 8. dokladniej co mozna znalezc w grze) ?

I jeszcze 10 pytanie

10.Jakie sa wedlug was najpopularniejsze i najmniej popularne klasy

Witam.

Zaczalem grac w AA od paru dni i nie moge sie zdecydowac ktora klase wybrac oraz nie dokonca ogarnalem wszystkiego dlatego mam do was pare pytan

1.Ile kosztuje zmiana drzewek skilli na poszczegolnych lvl o ile sie koszt zmienia, bo z doswiadczenia wiem ze na 10lv jest 20 srebra ? No jakoś około 1 golda na najwyższym lvlu. Groszowe sprawy.

2.Ile razy mozna zmieniac drzewka skilli ? Ile się chce.

3.Czy warto zastanowic sie na wyborem rasy/frakcji, bo niby maja jakies umiejetnosci itp? W tym momencie skille rasowe Warbornów i Dwarfów są x10 razy lepsze niż skille rasowe reszty ras.

4.Czy rasy wplywaja jakos na umiejetnosci klasowe ? Nie

5.Sa jakies itemy "premium" ktore mozna kupic TYLKO I WYLACZNIE za prawdziwe pieniadze? Są przedmioty, które kupisz tylko za kredyty, ale możesz je odkupić od innych graczy za golda w grze.

6.Czy da rade pograc sobie przyjemnie i powalczyc w pvp bez kupowania ani konta premium ani itemow "premium" Itemy premium nie wnoszą praktycznie nic do polepszenia postaci pod tym względem. Bez premium powalczyć się również da, ale przyjemnie pograć raczej będzie ciężko, jak poznasz możliwości gry i ograniczenia konta darmowego.

7.Ponoc mozna kupowac w skleie premium przedmioty i konto premium za kase w grze. Jak sie zdobywa taka walute? Używasz APEXa.

8.Jak wyglada system pvp w grze. W sensie jest normalnie PK poza miastami ? Jak to wyglada? Jest PK i rozbudowane PVP. 

8.Jakie "atrakcje" oferuje nam gra (chodzi mi tu o jakies dungeony, wojny itp)? Za dużo by pisać.

1. Koszt zmiany zamienia się zależnie od tego ile masz punktów dodanych w daną klasę.. Jest to od parudziesięciu srebrników do może ~1,5g. Więc to są groszowe sprawy.

2. Nie ma limitu, tyle ile chcesz.

3. Nowe rasy (Warborn & Dwarf) mają bardzo "upierdliwe" umiejętności rasowe, tzn. przemiany. Dają one bardzo dużo, szczególnie podczas walk.

4. Nie

5. Teoretycznie tak.. W praktyce ludzie i tak sprzedają zawartość paczek (które kupili za $), a dokładniej unikalne itemy które w nich się znajdują (są to i tak szczątkowe rzeczy typu - poczta gdzie chcesz, magazyn gdzie chcesz, jakiś glider).

6. Nie wiem co rozumiesz przez itemy "premium", bo takowych nie ma na fresh serverach, które jakkolwiek wpływałyby na rozgrywkę. Bez premium tzn. patrona da się grać, niemniej jednak no.. Będę szczera - nie polecam, no ale na pvp nie ma ono wpływu.

7. Jest taki item jak APEX, daje on 1250 creditsów, 2 takowe i masz patrona (kosztuje 2400). Kupuje się go od innych graczy.

8. Masz: duele, arenki balanced 1vs1/3vs3, arenki normalne (czyli z Twoim eq) 1vs1, 5vs5, 8vs8 (taki deathmatch, każdy na każdego). Dodatkowo jest system PK który pozwala atakować graczy ze swojej frakcji, niemniej jednak nie można z niego korzystać na każdej mapie (mają odpalony peace).

9. Dużo by wymieniać - masz siege (walki o zamki), dominiony (walki między gildiami), world bossy/eventy (abyssal attack chociażby), dungeony, eventy PvP (Halcy, MM), trade runy, fishing, kradzież paczek/ryb innym graczom itp. etc.

10. Tak samo jak wyżej, musiałbyś doprecyzować pytanie czy mówimy o klasach tankowych, healujacych, dpsujacych itp.

10. Tak samo jak wyżej, musiałbyś doprecyzować pytanie czy mówimy o klasach tankowych, healujacych, dpsujacych itp.

Z doświadczenia wiem, że nie podoba mi się gra archerem oraz że mówię tu raczej o klasach DPS, healujacych/buffujących.
Zastanawiałem się czy nie pokombinować z dziwnymi kombinacjami, które mają w sobie cechy jednych i drugich. Ostatnio zrobiłem sobie Nightwitch'a (witchcraft, shadowplay, songcraft) i radziłem sobie lepiej niż Primeval'em, którego dużo osób poleca (mam około 10lv).

I od razu nasunęło mi się kolejne pytanie
Jak to jest z mieczami i daggerami, które lepiej nosić i na jakiej klasie i dlaczego jak zmieniam broń w ręce dodatkowej to nie zmieniają mi się obrażenia.

Co do odpowiedzi 10 lvl nic nie znaczy. Gra zaczyna się od 50

10.Jakie sa wedlug was najpopularniejsze i najmniej popularne klasy
Jeżeli archer to podstawa raczej każdego archera to shadowplay. Ostatnie już do wyboru. Najlepiej auromancy lub defense

Co do pozostałych klas... Cóż Darkrunner niszczy wszystko na ten moment

Co do broni. Dla Archera shortspear+dagger/tarcza w zależności od klasy

Offhand dodaje tylko statystyki i hidden passive oraz w przypadku daggera magic dmg.

Pograj trochę bo 10 lvl dla mnie to jest dokładnie 14 minut gry i nie mówię o easy warbornach tylko o Chińczyku na speedrun. Warborn pewnie szybciej jeszcze.

Witam.

1.Ile kosztuje zmiana drzewek skilli na poszczegolnych lvl o ile sie koszt zmienia, bo z doswiadczenia wiem ze na 10lv jest 20 srebra ?

2.Ile razy mozna zmieniac drzewka skilli ?

3.Czy warto zastanowic sie na wyborem rasy/frakcji, bo niby maja jakies umiejetnosci itp?

4.Czy rasy wplywaja jakos na umiejetnosci klasowe ?

5.Sa jakies itemy "premium" ktore mozna kupic TYLKO I WYLACZNIE za prawdziwe pieniadze?

6.Czy da rade pograc sobie przyjemnie i powalczyc w pvp bez kupowania ani konta premium ani itemow "premium"

7.Ponoc mozna kupowac w skleie premium przedmioty i konto premium za kase w grze. Jak sie zdobywa taka walute?

8.Jak wyglada system pvp w grze. W sensie jest normalnie PK poza miastami ? Jak to wyglada?

8.Jakie "atrakcje" oferuje nam gra (chodzi mi tu o jakies dungeony, wojny itp)?

9.Co wam sie podoba najbardziej i najmniej w tej grze, bo mi osobiscie spodobalo sie mnogosc aktywnosci ktore mozemy wykonywac w grze (mowie tu o wczesniej wspomnianych atrakcjach, z tym ze chcialbym sie w punkcie 8. dokladniej co mozna znalezc w grze) ?