Kilka pytań od powracającego weterana

Witam. Zakupiłem wowa na globalu $$$ !!!

Grałem na wszystkich dodatkach poza vanillą (nie jestem sadomasochistą niestety) ale po raz pierwszy na wodzie na globalu. W związku z czym mam kilka pytań:

1. Był reset statystyk, nie ma już tak dużego przeskoku w hp mobków między dodatkami? Nie ma :)

2. Czy jeżeli gram z kumplem na rafie to każda nasza postać będzie miała 3x exp jeżeli będziemy razem?

3. http://www.noxxic.com/wow/dps-rankings Jak bardzo pokrywa się to z rzeczywistością (nie wybieram na tej podstawie klasy jak coś :P )?Dla mnie wygląda całkiem legitnie.

4. Sposób gearowania zmienił się od pandarii oraz czy raid finder działa tak samo ?

5. Jak przeżyć w tym państwie przy tak ogromnych podatkach i wszędobylskim lewactwie?

6. Bez altów idzie nadal farmić golda w miarę skutecznie, powiedzmy że nawet na abonament? (tak, znam sposób na robienie starych raidów stadem altów :) )

7. Na ile około starcza end game w porównaniu do mopa i wotlka? (gram pve i pvp, nie bawi mnie archeologia, łowienie rybek czy battle pety niestety )

Jak coś mnie będzie konfundowało to dopiszę. Z góry dziękuję odpowiadającym... Wowie przybywam!

2. Tak, tylko trzeba pamiętać że to jest na określony czas, chyba na 3 misiące
3. Nie grałem PVE
4. Bez większych zmian
5. Tego nikt nie wie :D
6.
7. Co do pvp to zdobycie bissowego gearu to kwestia kilku dni, a potem farmisz keków na BG. W pve zapewne trochę dłużej to zajmuję. Ogólny end game content nie wliczając w to pierdółek typu pet battle jest zauważalnie mniejszy.

2. Czy jeżeli gram z kumplem na rafie to każda nasza postać będzie miała 3x exp jeżeli będziemy razem?

Tak masz 3 miechy na zrobienie tego...fajnie jest bo w sumie mozecie szybko zrobic po kilka postaci

3. http://www.noxxic.com/wow/dps-rankings Jak bardzo pokrywa się to z rzeczywistością (nie wybieram na tej podstawie klasy jak coś :P )?Dla mnie wygląda całkiem legitnie.

Nie do końca się to potwierdza, bo bardziej chodzi o to ze tak naprawdę by widać było ze śmigasz z dps musisz bardzo dobrze opanować swoja postać...i ogólnie raczej stosuj zasadę gram postacią którą lubię a nie którą podają mi strony bo nawet najlepszy build nie pomoże być top postacią jeśli nie będzie lubił swojej class'y

4. Sposób gearowania zmienił się od pandarii oraz czy raid finder działa tak samo ?

Nie nadal czym lepszy ilvl tym lepsza postac...raid finder tak samo działa...

5. Jak przeżyć w tym państwie przy tak ogromnych podatkach i wszędobylskim lewactwie?

Pracować albo wyjechać za praca ^^

6. Bez altów idzie nadal farmić golda w miarę skutecznie, powiedzmy że nawet na abonament? (tak, znam sposób na robienie starych raidów stadem altów :) )

Ogólnie jest sporo metod zarabiana golda jak się je pozna to szybko można stać się miliarderem $_$(znam co najmniej 6 metod ale żadnej nie udostępniam wiec nawet nie pytaj), a co do sposobu na altów to robienie starych raidow jest ok ale sporo tez można zdobyć kasy poprzez robienie misji w garnizonie.

7. Na ile około starcza end game w porównaniu do mopa i wotlka? (gram pve i pvp, nie bawi mnie archeologia, łowienie rybek czy battle pety niestety )

wszystko zależy co uważasz za end game bo jeśli robienie raidów na poziomie mythic to raczej trochę ci na to zejdzie....pvp taki jak zawsze...

Najlepszym sposobem na zarabianie golda jest tak jak zawsze gamblerka, czyli rollowanie o golda. Za jeden dobry rzut możesz dużo zarobić. Jedyny minus taki, ze możesz też stracić

2. Czy jeżeli gram z kumplem na rafie to każda nasza postać będzie miała 3x exp jeżeli będziemy razem?Tak masz 3 miechy na zrobienie tego...fajnie jest bo w sumie mozecie szybko zrobic po kilka postaci 3. http://www.noxxic.com/wow/dps-rankings Jak bardzo pokrywa się to z rzeczywistością (nie wybieram na tej podstawie klasy jak coś )?Dla mnie wygląda całkiem legitnie.Nie do końca się to potwierdza, bo bardziej chodzi o to ze tak naprawdę by widać było ze śmigasz z dps musisz bardzo dobrze opanować swoja postać...i ogólnie raczej stosuj zasadę gram postacią którą lubię a nie którą podają mi strony bo nawet najlepszy build nie pomoże być top postacią jeśli nie będzie lubił swojej class'y4. Sposób gearowania zmienił się od pandarii oraz czy raid finder działa tak samo ?Nie nadal czym lepszy ilvl tym lepsza postac...raid finder tak samo działa...5. Jak przeżyć w tym państwie przy tak ogromnych podatkach i wszędobylskim lewactwie?Pracować albo wyjechać za praca ^^6. Bez altów idzie nadal farmić golda w miarę skutecznie, powiedzmy że nawet na abonament? (tak, znam sposób na robienie starych raidów stadem altów )Ogólnie jest sporo metod zarabiana golda jak się je pozna to szybko można stać się miliarderem $_$(znam co najmniej 6 metod ale żadnej nie udostępniam wiec nawet nie pytaj), a co do sposobu na altów to robienie starych raidow jest ok ale sporo tez można zdobyć kasy poprzez robienie misji w garnizonie.7. Na ile około starcza end game w porównaniu do mopa i wotlka? (gram pve i pvp, nie bawi mnie archeologia, łowienie rybek czy battle pety niestety )wszystko zależy co uważasz za end game bo jeśli robienie raidów na poziomie mythic to raczej trochę ci na to zejdzie....pvp taki jak zawsze...

Jeszcze mam opcje grant a level dla kolegi z rafa. To pobiera mój exp by dać jemu czy zbiera się jakoś oddzielnie?

Ja noszę niestety klątwę wieloklasowości jeśli chodzi o MMORPG, każdą klasą gra mi się fajnie, więc troszkę kieruję się też siłą :D

Postanowiłem zrobić shamana enh i shadow/disco priesta. Myślę nad paladyn/dk pod dps, ale od cata paladyni retri są dla mnie strasznie słaby, nie wiem czy się coś zmieniło.

Jeżeli raid finder działa tak samo to wygearuje się w miarę szybko :3

Co do metod na zarabianie to szkoda że nie zdradzisz żadnej, ale w pełni to rozumiem :)

ogólnie grant działa tak ze najpierw musisz jedna postać wbić do 90 lvl z kolegą później na drugiej postaci on ci może grandowac jak dobrze pamiętam do 45 lvl z postaci wylvl i vice versa

Teraz poczytałem że dostaję się 1lvl do rozdania za 2lvl do 90 i można rozdawać danej postaci do 90. Czyli z kolegą możemy wbić po 90lvlu a potem swoim altom, które zrobimy na 45 do boostujemy do 90?

Teraz poczytałem że dostaję się 1lvl do rozdania za 2lvl do 90 i można rozdawać danej postaci do 90. Czyli z kolegą możemy wbić po 90lvlu a potem swoim altom, które zrobimy na 45 do boostujemy do 90?

tak właśnie tak to działa

To działa chyba tylko w jedną stronę, czyli raf może dawać poziom, ale zwykłe konto już nie. Chodzi o to, żeby jak raf sobie coś wbije to mógł podexpic drugiego żeby nie czekać.

Witam. Zakupiłem wowa na globalu $$$ !!!

Grałem na wszystkich dodatkach poza vanillą (nie jestem sadomasochistą niestety) ale po raz pierwszy na wodzie na globalu. W związku z czym mam kilka pytań:

1. Był reset statystyk, nie ma już tak dużego przeskoku w hp mobków między dodatkami? Nie ma :)

Jak coś mnie będzie konfundowało to dopiszę. Z góry dziękuję odpowiadającym... Wowie przybywam!