Powiem tak znajomy miał taką samą sytuacje, konto zarejestrowane na Holandie , a miał polski dowód po hacku musiał się trochę pomęczyć , żeby mu oddali konto bo nie wiedzieli czy dowód osobisty nie jest podrobiony, ale w razie czego da się odzyskać nie licząc tego , że teraz rafy bardzo często są usuwane i z tego co wiem już większość sprzedawców nie daje gwarancji.
Kilka pytań odnośnie gry na globalu
Dziękuje jeszcze za odpowiedzi Pisze bo zrobiłam to konto, pograłam sobie dzień na trialu i moje konto zostało zablokowane.
Wstawię trochę treści bo prawdę mówiąc spodziewałam się że będą pisać że mam źle kraj ustawiony, a tymczasem chodzi o zapobiegnięciu kradzieży konta... Serio? Kto by chciał ukraść konto zrobione parę dni temu z trialem? Czy tak właśnie wyglądają maile o źle ustawionym kraju?
Due to an unusual change in your access pattern, the Battle.net account ********@***** has been locked. This can be caused by logging in from a new location, but it may also signal an attempt to compromise your account.
If you have registered for Battle.net SMS Protect, you can unlock your account by selecting "Can't log in," then selecting "I'm currently locked out of my account," and following the steps provided. If you have not registered for Battle.net SMS Protect, or if you feel that your account's security is at risk, please follow the steps below.
Step 1: Secure Your Computer
(...)
Ach, i ktoś pisał że tamte maile co dostawałam "niby od Blizzarda" to nie są od Blizzarda, okazało się że są, takie same dostawałam jak ten... Nie wiem co o tym wszystkim myśleć :<
Hasło odzyskane i w ogóle, kraj nie zmieniony... Próbowałam logować się na konto na uczelni, może wyłapali inne IP i wszczęli alarm... A jak ktoś ma zmienne IP to co?
Na podobnego maila kiedys zareagowalem, nie mam juz dostepu do mojego konta ; p. Ale to bylo kupe lat temu, hmmm.
Jesli logujesz sie z nowego ip, to blizzard blokuje konto - i trzeba zmienic sobie haslo.
Osobiście polecam najbezpieczniejszy sposób czyli kupowanie zwykłych PP. Ewentualnie możesz mieć na inny kraj - jeżeli będziesz kupować PP nic Ci na pewno nie zrobią.
Witam,
Przeglądałam temat World of Warcraft i nie znalazłam odpowiedzi na dręczące mnie pytania i wątpliwości, nie patrzyłam na bardzo stare posty (zakończyłam chyba na październiku lub wrześniu) gdyż uznałam że od tamtego czasu mogło się wiele zmienić, a FAQ było zrobione beznadziejnie i jest nieaktualne... Jeżeli więc powtarzam któryś ze tematów to bardzo mi przykro.
PLANUJE zakupić http://www.keye.pl/g...product/id/6817 ponieważ moim zdaniem bardzo się to opłaca, jeżeli ktoś zna lepszą opcje prosiłabym o napisanie. Wciąż mam wiele wątpliwości, więc wszelkie słowa zachęty lub odradzenia będą mile widziane. Będzie to moja pierwsza gra abonamentowa, nie znam się wiec na systemie płatności (przelewy, karty itp.)
Czas na pytania...
1. Podobno ustawienie swojego kraju na Polska to zły pomysł, chodzi o coś z RaF (pyt.2), oraz o płatności. Podobno jak da się inny kraj, to płaci się co miesiąc 15 zł, a nie jak w Polsce 40 zł (patrzyłam na cenę karty za 60 dni - 80zł). To prawda? Jakie wy macie ustawione kraje, ile płacicie za miesiąc gry?
2. Co to jest to RaF dokładniej? To że exp x3 z osobą która go dała to wiem, ale wolałabym dokładniejsze informacje. Co zyskuje dający i odbierający? Kiedy można go dać? Czy osoba która zakupiła WoWa może go komuś dać już w 1 dzień?
3. Czy jeżeli dam fałszywy kraj to wynikną z tego jakieś nieprzyjemne konsekwencje? Co to za problem sprawdzić czy IP zgadza się z podanym krajem... Jeżeli będę płacić (oprócz karty z "empiku" nie wiem jak można jeszcze płacić) np. z banku, polskiego, to też można wszystko posprawdzać...
4. Jakie są inne metody płatności oprócz karty? Słyszałam coś o płaceniu goldem w grze. Czy takie coś istnieje? Czy battle.net karze za to banami? Jaka jest tego wykrywalność o ile takie coś istnieje?
5. Ile trwają zazwyczaj bany? Czy dostaliście za coś niesłusznie oskarżeni? Nie chce dostać perm bana na starcie za źle wpisany kraj czy coś... Wiem, głupie pytanie, ale na jednym ze swoich maili, gdzie miałam konto na battle necie tylko po to by oglądnąć streama (NIE MIAŁAM ŻADNEJ GRY!), zaczęłam dostawać dosłowny spam od battle netu. 60 wiadomości na jeden dzień, że wykryto na moim koncie nielegalne działania, że moje konto do D3 jest zablokowane (NIE MIAŁAM NA KONCIE ŻADNEJ GRY!) i inne różne bardzo dziwne rzeczy jak kupowane czy sprzedawanie golda w WoW. Zrobiło to na mnie złe wrażenie na temat zabezpieczeń battle netu, może ktoś to rozwieje...
Myślę że na razie to wszystko, ale jeżeli ktoś chciałby napisać coś więcej, jakieś inne ciekawostki czy wątpliwości które sam miał to chętnie przeczytam.