Właśnie zamierzam kupić Guild Wars, ale mam kilka pytań:
1) Wiem, że jest polska wersja gry, tylko się zastanawiam, czy producenci pomyśleli o wstawieniu także serverów pl.
2) Słyszałem, że pierwszy dodatek- Factions (jeżeli się nie mylę) nie wymaga podstawowej wersji gry. Jest to prawda i czy wygląda sprawa przy NF. Opłaca się kupić dodatek (o ile jest samodzielny), czy po prostu dodaje jakąś nową klasę, która i tak ustępuje innym klasom i jakąś mapę na którą i tak nie ma po co łazić?
3) Podobno w GW są jakieś kompanie. Tylko nie do końca mogę sobie wyobrazić jak to wygląda w grach online.
4) Jak wygląda sprawa z noobami, farmieniem, itp? Są jakieś kary za farmienie w postaci utraty rangi, pięknej trupiej czachy nad głową, itp GM robią coś w ogóle, czy mają całą grę gdzieś?
5) Jak wygląda PvP? Czy przypadkiem nie wygląda to tak, że klika się na przeciwnika a następnie wali się tylko w klawisze F1, F2, F3, itp.
6) Jak wygląda expienie? Walczy się z jednym mobem jednocześnie, czy zbiera się więcej grupek? I czy trzeba kupować jakieś wspomagacze typu poty, ss... żeby móc normalnie expić.
7) Wczoraj trochę czytałem na stronie fanowskiej o klasach. Doszedłem do wniosku, że chyba najbardziej pasuje do mnie Elementalista. Wydaje mi się, że może być dobry w PvP i jako tako da nim się expić. Co o tym myślicie?
8) Zanim kupię pełną wersję gry mogę grać na jakimś trialu? Ktoś napisał, że kupił pełną wersję gry, ale grał na 14-dniowym trialu. Gra mu się nie spodobała i chce ją sprzedać. Gdybym grę ściągnął z netu to też mógłbym grać na tym 14-dniowym trialu?
Z góry thx za odpowiedź.