Kilka pytań odnośnie GW

Właśnie zamierzam kupić Guild Wars, ale mam kilka pytań:

1) Wiem, że jest polska wersja gry, tylko się zastanawiam, czy producenci pomyśleli o wstawieniu także serverów pl.

2) Słyszałem, że pierwszy dodatek- Factions (jeżeli się nie mylę) nie wymaga podstawowej wersji gry. Jest to prawda i czy wygląda sprawa przy NF. Opłaca się kupić dodatek (o ile jest samodzielny), czy po prostu dodaje jakąś nową klasę, która i tak ustępuje innym klasom i jakąś mapę na którą i tak nie ma po co łazić?

3) Podobno w GW są jakieś kompanie. Tylko nie do końca mogę sobie wyobrazić jak to wygląda w grach online.

4) Jak wygląda sprawa z noobami, farmieniem, itp? Są jakieś kary za farmienie w postaci utraty rangi, pięknej trupiej czachy nad głową, itp GM robią coś w ogóle, czy mają całą grę gdzieś?

5) Jak wygląda PvP? Czy przypadkiem nie wygląda to tak, że klika się na przeciwnika a następnie wali się tylko w klawisze F1, F2, F3, itp.

6) Jak wygląda expienie? Walczy się z jednym mobem jednocześnie, czy zbiera się więcej grupek? I czy trzeba kupować jakieś wspomagacze typu poty, ss... żeby móc normalnie expić.

7) Wczoraj trochę czytałem na stronie fanowskiej o klasach. Doszedłem do wniosku, że chyba najbardziej pasuje do mnie Elementalista. Wydaje mi się, że może być dobry w PvP i jako tako da nim się expić. Co o tym myślicie?

8) Zanim kupię pełną wersję gry mogę grać na jakimś trialu? Ktoś napisał, że kupił pełną wersję gry, ale grał na 14-dniowym trialu. Gra mu się nie spodobała i chce ją sprzedać. Gdybym grę ściągnął z netu to też mógłbym grać na tym 14-dniowym trialu?

Z góry thx za odpowiedź.

Trial chyba ściągniesz ze strony twórców gry.

Wszystko co napiszę jest oparte na GW Factions.

1. Masz polski "room" gdzie przebywają sami polsko-języczni gracze. Interfejs/opisy są po polsku.

2. Factions nie wymaga podstawki. Każdy dodatek daje nową kampanie, skille, nowy świat, i wrażenia.

3. "Kompanie"? Chyba masz na myśli kampanie? Trzeba zaznaczyć, że GW nie jest grą MMORPG tylko cRPG. Nie możemy tam widzieć graczy poza miastami (chyba, że jesteśmy w drużynie)

4. W sumie to GW nie potrzebuje GM'ow. Po zginięciu odradzamy się w najbliższym respawnie z minusowym bonusem do życia (na początku -15%).

5. Gra jest postawiona głownie na PvP (+ AB). Tak, masz rację - gra sprowadza się do klikania na skille.

6. Walczy się z jednym moobem jednocześnie, ale połowa skilli to obszarówki.

7. Ja gram Elementalistką i muszę przyznać, że jest bardzo dobrą postacią na początek. Zwłaszcza jak zainwestujesz pkt. statystyk w jeden z czterech żywiołów (Ogień jest najbardziej ofensywną).

8. Ściągasz pełną wersję gry, ale tylko z 14-dniowym trialowym kluczem. Kupisz pełny, i będziesz mógł cieszyć się prawdziwą rozrywką.

Proponuję żebyś kupił GW:EN (najnowsza i ostatnia przed GW2), ponieważ starsze dodatki są wyludnione.

Wszystko co napiszę jest oparte na GW Factions.1. Masz polski "room" gdzie przebywają sami polsko-języczni gracze. Interfejs/opisy są po polsku.2. Factions nie wymaga podstawki. Każdy dodatek daje nową kampanie, skille, nowy świat, i wrażenia.3. "Kompanie"? Chyba masz na myśli kampanie? Trzeba zaznaczyć, że GW nie jest grą MMORPG tylko cRPG. Nie możemy tam widzieć graczy poza miastami (chyba, że jesteśmy w drużynie)4. W sumie to GW nie potrzebuje GM'ow. Po zginięciu odradzamy się w najbliższym respawnie z minusowym bonusem do życia (na początku -15%).5. Gra jest postawiona głownie na PvP (+ AB). Tak, masz rację - gra sprowadza się do klikania na skille.6. Walczy się z jednym moobem jednocześnie, ale połowa skilli to obszarówki.7. Ja gram Elementalistką i muszę przyznać, że jest bardzo dobrą postacią na początek. Zwłaszcza jak zainwestujesz pkt. statystyk w jeden z czterech żywiołów (Ogień jest najbardziej ofensywną).8. Ściągasz pełną wersję gry, ale tylko z 14-dniowym trialowym kluczem. Kupisz pełny, i będziesz mógł cieszyć się prawdziwą rozrywką.
Zgadzam sie z tą wypowiedzia

Już gram. Niestety w propa :-( Gram właśnie Elementalistą i gra mi się bardzo dobrze. Jeszcze nie wszystko rozumiem, ale jest ok. Mam jeszcze jedno pytanie. U tego gościa, który handluje skillami wykupiłem wszystkie możliwe umiejętności. Teraz mogę skille dostawać tylko za misję. A tak na marginesie- nie można rozwijać skilli?

Wszystkie rosną wraz z Tobą. Czyli np. czary ognia rosną wraz z rozwojem 'żywiołu ognia' w Twoich statystykach. Oczywiście po osiągnięciu danych poziomów możesz kupować coraz to lepsze.

Ja grałem 2 i pół roku i po pierwsze tam nie ma serwerów bo to jest cRPG a nie mmorpg aha każda kampania dodaje kilka postaci na przykład w factions nie bedziesz miał postaci w NF dopóki nie przejdziesz factions opyla sie kupić ten dodatek bo fajna mapka i dwie postacie w tej grze online kampania wygląda super to tylko wykonywanie questów a reszta to bieganie i zabijanie noobów lecz są też misje niektóre fajne np rozprawa w sądzie w której ty jesteś oskarżony sprawa z nobami aha tak sa tam stworki różnej maści od cienkich stworki po ciężkie Bossy są kary jeśli ty zginiesz dostajesz wtedy w lewym górnym rogu tabelke z napisem -5 -10 -15 -20 -25 -30 obiżają one twoją żywotność i mane ale są też pozytywne które dodają ci życie dostajesz je poprzez zabicie jakiegos bossa PvP jest bardzo fascynujące napszykład sprawa strażników którzy bronią teretorióm nie nie nie naciska sie F1F2F3 tu trzeba myśleć taktycznie bo innaczej Klapa sprawa z potworami jest taka że możesz mieć kilka komputerowych osób ktoe ci pomagają przydają sie zawsze bo w Gw jest masa potworów atakujących automatycznie elemantalista to dobra rasa chociaż ja gram lowcą dla elementalisty klasy takie jak wojownik patron itp itp sa łatwe do pokonanie lecz pszy łowcy elementalista jest cienki istnjeje modół dwoch klas w którym wybierasz z jakiej klasy jeszcze bohater ma mieć czary np elementalistauzdrowiciel nie grałem na trialu ale on jest jak wersia testowa że chwile pograsz i jak ci sie spodoba kupujesz a jak nie to nie to jak reklama z neta gra sie na trialu lecz na orginałce juz nie na twoje szczęcie gW nie kosztuje już 100-200 zl tylko prophenies i factionc 50 za i tą i tą część myśle że pomogłem ci pisząc to ;-) ;-)

//Słyszałeś kiedyś o interpunkcji? - Mr. Hania

tak tylko że ja jestem słaby z polskiego

//A co mnie to obchodzi? Jesteś na forum i masz się dostosować do regulaminu. Jeżeli regulamin Ci nie odpowiada to przenieś się na inne forum. A jeśli jesteś słaby z polskiego to nic nie pisz. Postawienie kilku przecinków i kropek to nie jest duży problem - Mr. Hania.

OK. Thx. Mam jeszcze jedno pytanie- chyba ostatnie. Mianowicie skupiam się na żywiole ognia. W chwili obecnej korzystam z ognistego kostura. Jak sama nazwa wskazuje posiada on obrażenia od ognia- niestety... dosyć mizerne. Chętnie kupiłbym sobie jakąś broń z wyższym dmg. Byłem u handlarza uzbrojeniem, ale on nie ma nic co by mogło mnie zainteresować. Mam pełno różnej broni z mnóstwem różnych rodzajów obrażeń (niektóre nawet wysokie), ale niestety nic dla mnie jeszcze mi nie dropnęło. To w takim razie skąd mam wziąć lepszą broń?

Znajdź jakiegoś gracza (tzw. Dropa) handlarza i kup od niego.

Właśnie zamierzam kupić Guild Wars, ale mam kilka pytań:

1) Wiem, że jest polska wersja gry, tylko się zastanawiam, czy producenci pomyśleli o wstawieniu także serverów pl.

2) Słyszałem, że pierwszy dodatek- Factions (jeżeli się nie mylę) nie wymaga podstawowej wersji gry. Jest to prawda i czy wygląda sprawa przy NF. Opłaca się kupić dodatek (o ile jest samodzielny), czy po prostu dodaje jakąś nową klasę, która i tak ustępuje innym klasom i jakąś mapę na którą i tak nie ma po co łazić?

3) Podobno w GW są jakieś kompanie. Tylko nie do końca mogę sobie wyobrazić jak to wygląda w grach online.

4) Jak wygląda sprawa z noobami, farmieniem, itp? Są jakieś kary za farmienie w postaci utraty rangi, pięknej trupiej czachy nad głową, itp GM robią coś w ogóle, czy mają całą grę gdzieś?

5) Jak wygląda PvP? Czy przypadkiem nie wygląda to tak, że klika się na przeciwnika a następnie wali się tylko w klawisze F1, F2, F3, itp.

6) Jak wygląda expienie? Walczy się z jednym mobem jednocześnie, czy zbiera się więcej grupek? I czy trzeba kupować jakieś wspomagacze typu poty, ss... żeby móc normalnie expić.

7) Wczoraj trochę czytałem na stronie fanowskiej o klasach. Doszedłem do wniosku, że chyba najbardziej pasuje do mnie Elementalista. Wydaje mi się, że może być dobry w PvP i jako tako da nim się expić. Co o tym myślicie?

8) Zanim kupię pełną wersję gry mogę grać na jakimś trialu? Ktoś napisał, że kupił pełną wersję gry, ale grał na 14-dniowym trialu. Gra mu się nie spodobała i chce ją sprzedać. Gdybym grę ściągnął z netu to też mógłbym grać na tym 14-dniowym trialu?

Z góry thx za odpowiedź.