Kilka pytań odnośnie POE

Witam! Piszę tego posta, bo bardzo podoba mi się, graficznie, rozbudowaniem (drzewko), POE. Podchodziłem już raz do tej gry, ale strasznie się zniechęciłem po kilku h gry. Tak, wiem, ocenianie gry po chwili spędzonej w niej jest bardzo głupie, więc postanowiłem, że dam jej drugą szanse. W związku z tym, mam kilka pytań.

1.Słyszałem, że w POE gra solo od 3 actu jest nie możliwa, czy to prawda?

2.Jestem fanem diablo 1, 2, trójki już niekoniecznie, czy gra ta przypomina chociaż w jakimś stopniu stare dobre Diablo, bo właśnie z takimi porównaniami się spotkałem?

3.Słyszałem, że w POE ciężkie są początki, czy to prawda, jeśli tak, to kiedy gra zaczyna nabierać rozpędu?

4.Jak wygląda drop/farm itemków, czy jest duża szansa, że wypadnie jakiś dobry przedmiot, a może istnieje crafting i to właśnie, dzięki craftowi zdobywa się ekwipunek?

5. Preferuje grę postaciami tzw. offtankami, średnia wytrzymałość i średni dps, jaką klasę/rasę i jaki build powinienem wybrać, tak, żeby dawać radę mielić mobki solo ? (linki mile widziane).

Z góry dziękuje.

1 tak

2 tak

3 nie, ciezko jest na 2 gim poziomie trudnosci mniej wiecej pod koniec 1 actu

4 nie ma craftu szansa na item w zaleznosci od poziomu trudnosci i lvl

5 hmmm prawie kazda klasa.... ciezko podać build po offtanków jest masa ale mysle ze templar czy marauder bedzie ok 1h+ shield a co dalej zrobis twoj wybór po to jest ponad 1k keystonów zeby kazdy mogl pomyslec

nie da sie zepsuc postaci dodajac np 2 ptk w inny sposób niz polecaja "por gracze" ja robie sam sobie buildy i nie poleca grania na czyichś

1 tak

wtf? jak to gra solo jest niemożliwa?:P całą grę możesz sobie przejść solo jak chcesz.

Witam! Piszę tego posta, bo bardzo podoba mi się, graficznie, rozbudowaniem (drzewko), POE. Podchodziłem już raz do tej gry, ale strasznie się zniechęciłem po kilku h gry. Tak, wiem, ocenianie gry po chwili spędzonej w niej jest bardzo głupie, więc postanowiłem, że dam jej drugą szanse. W związku z tym, mam kilka pytań.1.Słyszałem, że w POE gra solo od 3 actu jest nie możliwa, czy to prawda?2.Jestem fanem diablo 1, 2, trójki już niekoniecznie, czy gra ta przypomina chociaż w jakimś stopniu stare dobre Diablo, bo właśnie z takimi porównaniami się spotkałem?3.Słyszałem, że w POE ciężkie są początki, czy to prawda, jeśli tak, to kiedy gra zaczyna nabierać rozpędu?4.Jak wygląda drop/farm itemków, czy jest duża szansa, że wypadnie jakiś dobry przedmiot, a może istnieje crafting i to właśnie, dzięki craftowi zdobywa się ekwipunek?5. Preferuje grę postaciami tzw. offtankami, średnia wytrzymałość i średni dps, jaką klasę/rasę i jaki build powinienem wybrać, tak, żeby dawać radę mielić mobki solo ? (linki mile widziane).Z góry dziękuje.

(Gram na Hardcorze, 87 level od 4 miesięcy wbity.)

1. Od 1 aktu normal do samego końca Merciless + mapy można grać solo, tylko itemy trzeba sobie pokupować / wycraftować jak nie masz farta do dropu.

2. Tak, trochę przypomina dwójkę, ale tutaj się nie klepie bossrunów non stop (przynajmniej teraz, w patchu 1.0 będzie zbuffowane chodzenie na bossy, lepsze i więcej dropów etc.)

3. Początki są super, wbijałem ludziom za hajs np. 1-50 / 1-65 i bardzo przyjemnie mi się zawsze grało (może dlatego że gram na HC i na początku jak się umie grać to na 100% nie można zginąć, a po 80 na mapkach już jeden błąd i gleba.)

4. Szansa już od 1 levela jest żeby znaleźć mirror (najwięcej warty crafting item, wartość kiedyś około 400 zł, teraz pewnie mniej). Ogólnie crafting itemów (bo tam nie ma golda, tylko orby do craftu które stanowią walutę) leci dużo i nie tak trudno znaleźć kilka rzeczy żeby później kupić itemy.

5. Jaką postać wybierzesz ma małe znaczenie, praktycznie każdy może grać w każdy sposób. Do tego co piszesz to chyba Marauder na jakiś melee skill zrobić (Ground slam / Glacial hammer / Infernal blow

wtf? jak to gra solo jest niemożliwa? całą grę możesz sobie przejść solo jak chcesz.

no mozna grac solo bo sam przeszedłem do merca na solo :D

ale @up nie zgodze sie bo pozniej za czesto sie padac

No ja nie padłem akurat bo gram ciągle na HC, fakt, że łatwo nie jest momentami. Szczególnie Vaal solo na Merci to wyzwanie dla niektórych :-) Szkoda, że nie ma statystyk ile osób Vaal na Mercu zabił :-/

Najwyższy level na którym padłem, to postać gościa dla którego robiłem level service... miało być 1-65, a wywaliłem się na 63... Smutek :-(

A sam teraz mam 87, 78, 77 i 75 levele na HC.

Mam nadzieje, ze nic sie nie stanie jak dodam od siebie pytanie.

Mam zamiar wrocic do gry po premierze, czyli za kilka dni. Czy wiadomo kiedy startuje nowa liga, aby wszyscy znowu zaczynali od zera? Nie wiem jak to dokladnie sprecyzowac, ale chodzi mi o lige np Anarchy, czy wszystkie postacie zostana przeniesione na lige zwykla i zaczniemy od zera w tej calej lidze?

A moze bedzie nowa?

W środę o 19 jest oficjalna "premiera" i wtedy też startują dwie nowe ligi, Domination i Nemesis. Więcej poczytasz o nich tutaj: http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/536969

Postacie te które teraz są na Standardzie zostają na swoim miejscu, to samo z Hardcore. Te nowe ligi będą trwać 4 miesiące i na koniec postacie pójdą odpowiedni na Standard / Hardcore.

Dzieki. Wszystko jasne.

Witam! Piszę tego posta, bo bardzo podoba mi się, graficznie, rozbudowaniem (drzewko), POE. Podchodziłem już raz do tej gry, ale strasznie się zniechęciłem po kilku h gry. Tak, wiem, ocenianie gry po chwili spędzonej w niej jest bardzo głupie, więc postanowiłem, że dam jej drugą szanse. W związku z tym, mam kilka pytań.

2.Jestem fanem diablo 1, 2, trójki już niekoniecznie, czy gra ta przypomina chociaż w jakimś stopniu stare dobre Diablo, bo właśnie z takimi porównaniami się spotkałem?

3.Słyszałem, że w POE ciężkie są początki, czy to prawda, jeśli tak, to kiedy gra zaczyna nabierać rozpędu?

4.Jak wygląda drop/farm itemków, czy jest duża szansa, że wypadnie jakiś dobry przedmiot, a może istnieje crafting i to właśnie, dzięki craftowi zdobywa się ekwipunek?

5. Preferuje grę postaciami tzw. offtankami, średnia wytrzymałość i średni dps, jaką klasę/rasę i jaki build powinienem wybrać, tak, żeby dawać radę mielić mobki solo ? (linki mile widziane).

Z góry dziękuje.