Kilka pytań początkującego

Witam,

Przy trzecim podejściu przekonałem się do PoE w związku z czym mam kilka pytań.

1. Zacząłem grę w lidze standard. Czy po zakończeniu wszystkich 3 aktów będę mógł grać tą samą postacią w trudniejszych ligach?

2. Czy w grze istnieje crafting?

3. O co chodzi z własnymi kryjówkami?

4. Ja dzielą się przedmioty białe-->niebieskie--->żółte--->?

Dziękuje za pomoc.

Witam,Przy trzecim podejściu przekonałem się do PoE w związku z czym mam kilka pytań.1. Zacząłem grę w lidze standard. Czy po zakończeniu wszystkich 3 aktów będę mógł grać tą samą postacią w trudniejszych ligach?2. Czy w grze istnieje crafting?3. O co chodzi z własnymi kryjówkami?4. Ja dzielą się przedmioty białe-->niebieskie--->żółte--->?Dziękuje za pomoc.

1. Nie, liga jest stała dla postaci, można jedynie spaść z ligi hardcore do standard po śmierci postaci

2. W pewnym sensie tak. Co prawda nie można tworzyć całych przedmiotów ale można zmieniać/dodawać ich statystyki

3. Kryjówki otrzymuje się, gdy poziom jednego z mistrzów, których można spotkać podczas eksploracji osiągnie 3, wtedy można otrzymać własną kryjówkę, są tam stoły, w których można modyfikować przedmioty, o czym wspomniałem w punkcie 2

4. Nie bardzo wiem, o co chodzi, ale jest to rzadkość przedmiotów. Biały to zwykły, nie dodaje on niczego po za pancerzem (oczywiście nie dotyczy to broni), niebieski to magiczny, może posiadać maksymalnie 2 bonusy. Żółty to przedmiot rzadki, z nich głównie będzie składał się Twój ekwipunek, mogą posiadać wiele bonusów. Jest jeszcze jeden typ przedmiotów - Pomarańczowy/Brązowy (Jak kto woli), czyli unikat. Przedmioty te są bardzo rzadkie do zdobycia, mają stałe bonusy, zmienia się jedynie ich wartość liczbowa

Ostatnio grałem z rok temu :D

1. Każdą ligę zaczynasz od zera

4. Przedmioty w grze dzielą się na zwykłe (białe), magiczne (niebieskie), rzadkie (żółte) oraz unikatowe (pomarańczowe)

Ano, rok temu nie było jeszcze kryjówek, ani mistrzów

Dzięki za pomoc. Mam jeszcze dwa pytania.

1. Jaki jest maksymalny poziom postaci?

2. Co mogę robić z wyjątkiem pvp po ukończeniu 3 aktów?

1. 100

2. Farmić mapki.

Farmić dokładnie te same mapki na tym samym poziomie trudności, czy można go jakoś zwiększyć?

Mapki można craftować dodając do nich różne prefiksy i sufiksy zwiększające poziom trudności.

Więcej na ten temat znajdziesz tutaj:

http://pathofexile.gamepedia.com/Map

Dziękuje za pomoc.

Witam,

Przy trzecim podejściu przekonałem się do PoE w związku z czym mam kilka pytań.

1. Zacząłem grę w lidze standard. Czy po zakończeniu wszystkich 3 aktów będę mógł grać tą samą postacią w trudniejszych ligach?

2. Czy w grze istnieje crafting?

3. O co chodzi z własnymi kryjówkami?

4. Ja dzielą się przedmioty białe-->niebieskie--->żółte--->?

Dziękuje za pomoc.