Kilka pytań początkującego

Witam. Udało mi się nareszcie pobrać grę i przed zaczęciem chciałbym się trochę dowiedzieć, żeby potem nie robić nowej postaci od początku czy zmieniać serwer.

1. Na jakim serwerze warto zagrać? Chodzi mi o to, żeby było dużo ludzi, jakaś całkiem licząca się Polska gildia.

2. Jaką postacią warto zagrać? Czy jest jakiś w miarę ogarnięty bilans w tej grze, czy każda postać jest usefull? Lubię grać postaciami dystansowymi, czy ( z tego co wiem ) Ranger jest dobrą klasa? Jak sobie radzi w PVE, PVP czy grupowych walkach ( MVM czy jak to się w tej grze nazywa )?

3. Macie jakieś porady, aby już od początku rozgrywki moja postać stawała się coraz lepsza? Gdzieś coś słyszałem, o jedzeniu ale nie wiem dokładnie o co chodziło xd

To chyba na tyle, jak coś sobie przypomnę to dopiszę.

Nie ma po co zakładać nowych tematów o tym samym, zapraszam TUTAJ.

1. Na Europejskim, który jest podzielony na kanały - a je możesz dowolnie zmieniać na tej samej postaci.

2. Każdą postacią możesz być dobry, zależy od twoich oczekiwań.

3. Po prostu jedz ile możesz na postaci, każdy posiłek dodaje expa do statystyki Health, co odpowiada za dodatkową maksymalną ilość punktów życia. Rób wszystkie zadania od duszka i w miarę możliwości nigdy ich nie ignoruj (zwłaszcza do 50 poziomu).

Od siebie na temat balansu dodam tyle, że cała grupa ninjy prosi o naprawę dmg, bo mamy napisany dmg na skillach "po update", a zadajemy ten sprzed update. Awakening również jest jednym ze słabszych, zresztą nie bez powodu inni latają w awakach non stop, a my tylko przerzucamy się na niego co jakiś czas. Od długiego czasu prosimy o naprawę dmg ze skilli, bo my po całym combo(awak lub nie) zabieramy ok 3/4 hp, a np warrior lub musa z tym samym ap/dp na awaku robi one-shot /spin2win... To jest chore :/ jak chcesz robić postać to zrób cokolwiek tylko nie ninję/kunoichi...

Od siebie na temat balansu dodam tyle, że cała grupa ninjy prosi o  naprawę dmg, bo mamy napisany dmg na skillach "po update", a zadajemy ten sprzed update. Awakening również jest jednym ze słabszych, zresztą nie bez powodu inni latają w awakach non stop, a my tylko przerzucamy się na niego co jakiś czas. Od długiego czasu prosimy o naprawę dmg ze skilli, bo my po całym combo(awak lub nie) zabieramy ok 3/4 hp, a np warrior lub musa z tym samym ap/dp na awaku robi one-shot /spin2win... To jest chore :/ jak chcesz robić postać to zrób cokolwiek tylko nie ninję/kunoichi...

Powiedziałbym tak:

1. Mniej wreszcie gear:P

2. Ninje zabijają Warków na Stun-Locku...

Nie szukajcie by Wasza klasa była tak jak inna... to chore.. poza tym poznajcie inne klasy bo nie tylko wy się przełączacie. Przełącza sie warek, Berek, Sorcka, Ranger.. to tylko przykłady... DMG macie mocny, tylko brak większości ludziom geara i SKILLA "umiejętności" gry tą postacią.

Poza tym popatrz co piszesz... mówisz, że na kombo zassysasz warka 3/4 ale warek nie ma 3k hp tylko zazwyczaj koło 4 :P a marudzisz, że warek zassysa Cię na kombo... zboostuj se gear a nie sprawdzasz samo AP i DP... lol

Ninja jest najcięższym do ogarnięcia wojakiem, wymaga ogromnej wiedzy i umiejętności oraz nakładów w bardzo dobry sprzęt. Ninja jako klasa nie jest najbardziej idealna do grindu mobów, ale z gearem zamiata jak ta lala.

Dreedzik. My musimy wywalić combo, a taki blader robi spin2win, a wizard nukuje meteorem... Na RBF do 300 ap/dp mam równe 300!! A i tak jak chcę kogoś zabić, np bladera, to po pełnym combo ma pół hp, a ja ze 133/167 (czyli perfect 300) + jedzenie dostaję one-shota ze skilla od niego.... Poza tym to co piszesz, to nie usprawiedliwienie tego co widnieje na forum. Boosta pre-awakening dostaliśmy tylko w opisie skilli, bo damage został ten sam. Taki mamy problem. Albo completely immune to damage na ninjutsu:concealment? Nice joke.

EDIT: Dla porównania ta sama sytuacja na RBF, atakuje mnie ninja: dopiero tu nawiązuje się walka, bo obaj lejemy sobie tyle samo. Czyli o wiele mniej, niż inne klasy.

jak już wspomniałem wybraliście świadomie klasę a teraz macie pretensje... ludzie... chcecie by Ninja, który ma niewidzialności i taką ilość CC zabijał na JEDNEGO HITA... dzizz...

Kurna Dreedzik co Ty bierzesz? Wybrałem ŚWIADOMIE klasę, ok. Która ma tyle bugów, że to się w pale nie mieści. Dlaczego pod każdym patch notes ludzie piszą "FIX NINJA/KUNO"? Ma niewidzialności? Taaa, szkoda, że nie działają zgodnie z opisem, bo IMMUNE, który jest tam napisany nie działa.

Od siebie na temat balansu dodam tyle, że cała grupa ninjy prosi o  naprawę dmg, bo mamy napisany dmg na skillach "po update", a zadajemy ten sprzed update. Awakening również jest jednym ze słabszych, zresztą nie bez powodu inni latają w awakach non stop, a my tylko przerzucamy się na niego co jakiś czas. Od długiego czasu prosimy o naprawę dmg ze skilli, bo my po całym combo(awak lub nie) zabieramy ok 3/4 hp, a np warrior lub musa z tym samym ap/dp na awaku robi one-shot /spin2win... To jest chore :/ jak chcesz robić postać to zrób cokolwiek tylko nie ninję/kunoichi...

Serio.. Jak ja się nawalałem z witch po avakeningu obaj - gear miałem lekko gorszy o moze 5-7ap/dp

I miałem w pvp przewagę (Konoichi)-mniej więcej remis ale zwykle mi więcej hp zostawało.. Jak ja mam w skillach same stuny i knocback(przewracanie jesli pamietam tak sie nazywa xD) tylko trza dobrze tego urzywać :D

Kurna Dreedzik co Ty bierzesz? Wybrałem ŚWIADOMIE klasę, ok. Która ma tyle bugów, że to się w pale nie mieści. Dlaczego pod każdym patch notes ludzie piszą "FIX NINJA/KUNO"? Ma niewidzialności? Taaa, szkoda, że nie działają zgodnie z opisem, bo IMMUNE, który jest tam napisany nie działa.

Działa - ja tez tak mam napisane w jednym.. ale ten immune jest może na 5% czasu trwania całego skilla u mnie np. gdy przez chwile jestem niewidzialny :D

ninja z gorszym gearem zabija mnie na powalenie... poważnie... ogarnijcie swoje skille i gear a nie tylko BUFF i FIX pls.... Ninja jest klasą polegającą na combosach, narzekanie na ten fak to tak jakby mieć pretensje do garbatego, że ma dzieci proste.

Może ja grając Witchą zacznę narzekać na wszystkie inne klasy przez ich ilość CC, ilośc iframe, przeżywalność, mobilność. Od xx czasu każdy z WAS śledzi patche koreańskie i wie jakie zmiany zachodzą w klasach... nie wiem po co lamentują ludzie na forum jak nie dostaną niczego, czego nie było na KR..., kiedyś była zmiana w "%" skilli u NINJi, nie wiem czy to już zrobiono czy nie. Jeśli tego nie ma to zapewne zrobia, ale na KR to nie zmieniło nic i zapewne u nas też nic nie zrobi...

Dużo ludzi narzeka na Ninje z głównego powodu - ogarnięcie tej postaci oraz samo gry nią jest dość trudne i wymaga okromnego skilla i sprzętu przez co grind jest dość ciężki... nie bez powodu klasa ta wyszła jako ostatnia.

Wystarczy popatrzeć na YT co ogarnięci Ninja robią, pooglądać streamy .. .tylko że tam jest na co popatrzeć, jest i gear i ogar. Ninje ganiają na PvP, mało ludzi nimi tak "faktycznie" gra, czyli grind itd.

Z doświadczenia.. ninja czy kuno mający gear wypada z niewitki kładzie mnie na ziemie i zabija.

o kurde co wy piszecie

ninja to jedna z nalepszych klas do 1vs1 ale po prostu 95% nie wie (nie ma umiejetnosci) jak nia grac (bo wymaga najwiekszego skilla) i placza na forum.

wiesz na jakich skillach masz SA albo FB? znasz coldowny na to wszystko? znasz skille przeciwnich klass? ich cd? kiedy maja SA a kiedy maja FB? nie? znasz cd skilli innych klas? nie to co placzecie?

ile godzin spedziles na arence? 10? 100? malo...

po za tym plakac bo klasa zniezbalanowana? dzisiaj jest najgorsza jutro dostenie buffa i jest najlepsza.

Witam. Udało mi się nareszcie pobrać grę i przed zaczęciem chciałbym się trochę dowiedzieć, żeby potem nie robić nowej postaci od początku czy zmieniać serwer.

1. Na jakim serwerze warto zagrać? Chodzi mi o to, żeby było dużo ludzi, jakaś całkiem licząca się Polska gildia.

2. Jaką postacią warto zagrać? Czy jest jakiś w miarę ogarnięty bilans w tej grze, czy każda postać jest usefull? Lubię grać postaciami dystansowymi, czy ( z tego co wiem ) Ranger jest dobrą klasa? Jak sobie radzi w PVE, PVP czy grupowych walkach ( MVM czy jak to się w tej grze nazywa )?

3. Macie jakieś porady, aby już od początku rozgrywki moja postać stawała się coraz lepsza? Gdzieś coś słyszałem, o jedzeniu ale nie wiem dokładnie o co chodziło xd

To chyba na tyle, jak coś sobie przypomnę to dopiszę.