Witam,
chciałem po ponad dwu letniej przerwie wrócić do Aion'a (kończyłem na patchu 4.0 bodajże) i powiem ,że sporo się zmieniło , stąd mam kilka pytań do doświadczonych graczy którzy obecnie grają:
1. Czy opłaca się powrót do gry chodzi mi tutaj tylko o te dodatkowe akcesoria czy dają tak duży boost czy wciąż pvp na różnych mapach w główniej mierze zależy od skilla?
2. Zrobiłem quest na Arcy Daeva - by móc odblokować 66 lvl i zaczęła się masa dodatkowych okienek pojawiać: craft, dodatkowe atrybuty,okienko chyba na skille arcy daeva itd. czy jest to łatwe do ogarnięcia czy trzeba sporo się naczytać ,żeby to ogarnąć?
3. Czy te dodatkowe atrybuty można dowolnie zmieniać/resetować?
4. Stygmy stare "zepsute" jak jest napisane w grze sprzedałem ale idąc do mistrza stygmatów gdzie jednocześnie się kiedyś je kupowało nie mogę w ogóle otworzyć sklepu jakby je kompletnie usunęli . Tak więc aby kupić "stare-nowe" stygmy można tylko od graczy w domu aukcyjnym?
5. Klasa tutaj wybór mam dosyć jednoznaczny bo ubóstwiam Chantera pytanie jak wygląda tylko obecna meta jego chodzi mi czy na tych 66-75 jak są dungi itd. bierze się go wciąż pod full supporta czy nie ma problemu iść nim jako dps(kiedyś było tak ,że jak szedłeś z randomami i nie miałeś mega eq ludzie kiepsko na to patrzyli nieważne jak dobrego byś nie miał skilla).
6. Wybór serwera - gram na Barusie mam w banku 2 gold packi ale nie wiem jak wyglądają statystki na nowych i starych serwerach ( kiedy kończyłem grę gf skasował możliwość podglądu ile osób jest na sewerze) od siebie powiem ,że kupno GP na nowym sewerze to nie problem mi tylko zależy na tym aby była populacja i nie wiem jak obecnie to wygląda. Tak więc co poradzicie zostać na Barusie czy szukać jakiegoś nowego ?
7. Chyba najważniejsze pytanie na które bardzo chciałbym znać odpowiedź ile czasu zajmuje obecnie Aion na late game chodzi mi średnio ile jeden dung zajmuje? Oraz czy to wciąż jest gra na minimum 3-4h dziennie?
To chyba na tyle jak coś jeszcze mi się przypomni to na pewno dopisze do tematu. Bardzo dziękuje za wszelką pomoc!