Kilka pytań świeżaka dot. wowa

Witam

Od paru dni pogrywam sobie w Wowa, sprawdzam co i jak. Wbiłem lvl 20, ale zastanawiam się czy to jest dobry serwer(Twisting Nether) dla początkującego. Pierwszy raz mam z tą grą styczność, wcześniej oglądałem tylko filmiki na youtubie.

Pytania

1. Twisting Nether - dobry wybór czy lepiej zmień na inny serwer ? Serwer jest PVP, ale ktoś mi może powiedzieć jakie jest to PVP ? Poza miastem może mnie zabić każdy z Alianców ?

2. Na dungeonach mam 4 możliwości przy loocie, m.in need/greed reszty nie pamiętam, możecie omówić co konkretnie one znaczą(nie chodzi mi o dosłowne przetłumaczenie)

3.Która addony warto zainstalować na początku gry ?

O resztę się zapytam z czasem jak sobie przypomnę.

1. Co do serwera to się nie wypowiem, ale "polaczkowe" serwery to Burning Legion dla Hordy (alianci tam prawie wyginęli) i Defias Brotherhood dla alliantów-polaków. Co do PvP, to wszędzie gdzie jest "Contested Territory" (pokazuje ci się to przy wejściu do nowego zone) możesz zostać zabity przez dowolna postać z wrogiej frakcji. Immunitet masz tylko na terytoriach swojej frakcji i w miastach, ale możesz go też wyłączyć.

2. Need - potrzebujesz tego itemu, ma pierwszeństwo przed greed. Greed - jeśli nikt itemu nie potrzebuje to "chętnie go weźmiesz". Krzyżyk to po prostu pass, czyli nie chcesz w ogóle danego itemu, a ostatnie to Disenchant - to opcja dla tych, którzy mają enchanting i chcą zamiast itemu od razu dostać esencje/shardy z jego dischantowania.

3. Deadly Boss Mods to taki "must have", reszta to zależy od twoich potrzeb i kim grasz.

Wedlug tej stronki https://www.wowprogress.com/realms/rank/eu

po stronir hordy jest 31136 a po alliance tylko 202.

Jak na takim realmie wystepuje PVP skoro aliancow w ogole nie ma :/

To ja żebym nie zakładać nowego tematu napiszę tutaj jeśli można :P Otóż porobiłem trochę dungeonów i moja postać ma za duży poziom, questy które dostaje są na niższe poziomy i otrzymuje niewiele expa.Jak dostać się do innych krain, wcześniej linia questów sama mnie do nich prowadziła.Teraz nie widzę sensu robić questy za ktore mam 400 expa...

Właśnie dla tego się zawiodłem na WoWie bo global pvp nie istnieję. Wbiłem max lvl na poprzednim dodatku a pvp doświadczyłem parę razy porażka.

Edit. W miastach są tablice które dają główny quest fabularny do danej krainy a możesz też po prostu pójść do danej krainy i też znajdziesz questy ;)

Mariska, a na jakim serwerze grasz ?

No niestety na globalu słabo jest z PvP serwerami, pewnie zaraz fanboje Blizzarda zmyją mi głowę, ale jak chcecie się pobawić w PvP na poważnie, czy to open czy areny to IMO only prywatne serwery. Pominę fakt, że na Legionie balans i ogólnie całe PvP jak dla mnie jest mega słabe, najlepsze było za czasów Wotlk (aczkolwiek nie idealne) i ew. TBC, potem to lipa.

Co do questów - tak w miastach macie tablice ogłoszeń, która wam wskaże drogę gdzie teraz możecie iść expic, ew. możecie właśnie sami wyskoczyć do danego zone przeznaczonego dla danego poziomu i questy raczej znajdziecie bez problemu w większych skupiskach NPC (zwykle blisko Flight Pathów)

A grałem na Defiasie ;) Na pricach z wotlku gdzie grało po 10k osób to global pvp było miodne ;D

Co do questów, nie musisz latać po miastach jak mówią poprzednicy... Te same questy dostaniesz poprzez "Adventure guide", w panelu u dołu ekranu powinna być ikonka książki, wyskoczy Ci okno z sugerowanym kontentem (questy na Twój poziom).

Wygląda to mniej więcej tak:

adventure-journal-fresh-100-item-header.

Wciskasz start quest który w danej krainie rozpocznie "quest chain" w danej lokacji.

Pozdro.

Hmm, to jaki serwer pvp polecacie?

Co to sa "pugi"?

Pug to inaczej robienie czegoś (dungeona/raidu) z randomowymi osobami.

idz na defiasa bedziesz mial polskie gildie po obu stronach.

Postanowiłem że na razie nie będę zmieniał serwera tylko dobije do end game. Nie chcę mi się od nowa zaczynać, bo początki są najnudniejsze, a jak mi się spodoba to najwyżej przeniosę postać.

Kolejne pytania

1.Po zakupie legiona otrzymam boosta 100lvl, bede mogl go wykorzystać na dowolonym serwerze ?

2..Kiedy będę mógł zdobyć najwcześniej latajacego mounta? Gram hunterem (horda,blood elf)

3.Blizzard za wbicie jakiegos tam lvla w HOTS dal mi mounta (taki niebieski koń), ale przydzielił mi nie na te konto co trzeba, i jeszcze na dodatek go usunąłem xD Pisząć do supportu mam jakąś szanse go odzyskać?

1. Tak

2. Na 60 lvl masz możliwość latania po Azeroth.

3. Pewnie będziesz mógł go odzyskać jak do nich napiszesz, akurat support Blizzarda nie ma odpowiedzi "nie da się" jak supporty xx innych firm...

Latanie bodajże trzeba kupić za wcale nie małe pieniądze jak na początek gry ;-)

do usuniecia

Witam

Od paru dni pogrywam sobie w Wowa, sprawdzam co i jak. Wbiłem lvl 20, ale zastanawiam się czy to jest dobry serwer(Twisting Nether) dla początkującego. Pierwszy raz mam z tą grą styczność, wcześniej oglądałem tylko filmiki na youtubie.

Pytania

1. Twisting Nether - dobry wybór czy lepiej zmień na inny serwer ? Serwer jest PVP, ale ktoś mi może powiedzieć jakie jest to PVP ? Poza miastem może mnie zabić każdy z Alianców ?

2. Na dungeonach mam 4 możliwości przy loocie, m.in need/greed reszty nie pamiętam, możecie omówić co konkretnie one znaczą(nie chodzi mi o dosłowne przetłumaczenie)

3.Która addony warto zainstalować na początku gry ?

O resztę się zapytam z czasem jak sobie przypomnę.