Kilka pytań

Witam

Chciałbym się od was dowiedzieć czy pójdzie mi DDO i C9, mój sprzęt:

Procek: 3,5Ghz

RAM: 3Gb

Grafa: nVidia geForce 6500 LE 256 Mb RAM

Mam jeszcze kilka pytań odnośnie DDO, z tego co kojaże to DDO to Freemium, i chciałbym od was się dowiedzieć czy:

*Jeśli nic nie BD płacił to czy jest szansa abym równał się z tym płacącymi, czy mam szanse rozpykać na PvP płacącego?

*Co gra oferuje płacącym, a co nie płacącym, mam na myśli, jakie dodatkowe opcje/rzeczy posiada osoba płacąca a osoba nie płacąca?

Z góry dziękuję za pomoc =D

Ciekawi mnie czy jesteś rano w stanie się sam ubrać, czy po prostu pytasz o kolor koszulki jaki masz założyć na innym forum?

1.Tak pójdzie. Ciężko porównać dane sprzętowe? Minimalne/rekomendowane a swoje własne? Naprawdę dużo szybciej byś się dowiedział czy Ci ruszy niż pisząc (w sumie) bezsensowny temat i czekać, aż ktoś odpowie. >:(

2/3

Jeżeli ktokolwiek myśli, że gra będzie "cała za darmo" to jest w bardzo dużym błędzie, bo za darmo to dziś nikt nikogo w tyłek nie kopnie. Dla przykładu w grze DDO przysłowiowa "darmowość", odnosi się tylko do podstawowych lokacji, bo jest wiele takich do których dostęp mamy tylko i wyłącznie po wpłaceniu odpowiedniej kwoty (zresztą jest bardzo wiele rzeczy bezpośrednio wpływających na rozgrywkę, za które trzeba zapłacić). Często okazuje się, że wielu graczy płaci o wiele większe pieniądze za grę niż w przypadku "normalnego" abonamentu, za możliwość skorzystania z przywileju normalnie niedostępnego w darmowej opcji ("no bo jak to, nie pobiegnę z kolesiami z gildii na raid do lokacji za którą trzeba zapłacić ?"). W niektórych grach możliwość opłacenia pewnych "udogodnień" ma czasami fatalny wpływ na rozgrywkę. Już dawno przemysł (określmy go rozrywkowym), korzysta z pomocy psychologów i nie inaczej jest w tym przypadku. Mógłbym rozwinąć ten temat, ale moim celem było tylko zaznaczenie pewnego "zagadnienia" (o którym zazwyczaj nikt nie wspomina). Oczywiście fajnie jest pograć za free nawet w podstawowych lokacjach i danie takiej możliwości jest bardzo chwalebne (bo w końcu ktoś się nad grą napracował, ktoś płaci za utrzymanie serwerów itp.), ale warto zdawać sobie również sprawę jak działa mechanizm zarabiania pieniędzy w grach "za darmo" i że często płacimy za nie więcej pieniędzy niż normalnie ...
Po niecałych dwóch tygodniach gry, okazuje się że ta gra to po prostu zwykły grind, a gadanie o jej bezpłatności jest bardzo dyskusyjne. Ogólnie bez wykupu Turbine Points mamy naprawdę utrudnione "życie" (możliwość kreacji tylko dwóch postaci, ograniczona ilość złota przy sobie, niemożność uczestnictwa w wielu questach, możliwość sprzedaży tylko jednego przedmiotu w Auction House itp. itd.), pomijając już fakt, że nawet po wpłacie niejednokrotnie nie otrzymujemy w rozsądnym czasie tego za co płaciliśmy (albo nie otrzymujemy w ogóle, wnioskuje więc że goście z DDO mają bardzo wiele innych zajęć). Praktycznie od 10-11 lvl bez płacenia możemy sobie dać spokój z graniem. Wiele szumu o nic, tak bym określił tą grę ...

Witam

Chciałbym się od was dowiedzieć czy pójdzie mi DDO i C9, mój sprzęt:

Procek: 3,5Ghz

RAM: 3Gb

Grafa: nVidia geForce 6500 LE 256 Mb RAM

Mam jeszcze kilka pytań odnośnie DDO, z tego co kojaże to DDO to Freemium, i chciałbym od was się dowiedzieć czy:

*Jeśli nic nie BD płacił to czy jest szansa abym równał się z tym płacącymi, czy mam szanse rozpykać na PvP płacącego?

*Co gra oferuje płacącym, a co nie płacącym, mam na myśli, jakie dodatkowe opcje/rzeczy posiada osoba płacąca a osoba nie płacąca?

Z góry dziękuję za pomoc =D