Kilka pytań

Czesc

Mam zamiar pograc sobie w Ultime, jednak mam do was kilka pytan, mianowicie

1. Poleccie mi jakis dobry shard z jak najwiekszym online( chce aby swiat wygladal jak z filmikow z Ultimy Procjona)

2. Dlaczego nie moge zobaczyc statystyk przedmiotu ?

3. Dlaczego nie moge wybrac klasy np, Ninja itp( moge tylko wybrac Warrior, Blacksmith itd.)

4. Czy na kazdym shardzie moge zagrac z grafika 3d ?

Jak widziecie jestem troche noobem i mam nadzieje ze mi pomozecie :0

CzescMam zamiar pograc sobie w Ultime, jednak mam do was kilka pytan, mianowicie1. Poleccie mi jakis dobry shard z jak najwiekszym online( chce aby swiat wygladal jak z filmikow z Ultimy Procjona)2. Dlaczego nie moge zobaczyc statystyk przedmiotu ?3. Dlaczego nie moge wybrac klasy np, Ninja itp( moge tylko wybrac Warrior, Blacksmith itd.)4. Czy na kazdym shardzie moge zagrac z grafika 3d ?Jak widziecie jestem troche noobem i mam nadzieje ze mi pomozecie :0

1. Jeżeli jesteś nowy, to polecam luźny shrad http://www.mw-shard.pl/ bez pisania podań, kreowania i trzymania się koncepcji postaci, charakteru itp. Jednak dalej, zachowanie klimatu fanyasy jest obowiązkowe. Jeżeli chodzi o liczbę online, to większość polskich shradów ma bardzo podobne liczby. Wiadomo, kiedyś to było 100+, ale to "kiedyś".

2. Nie pamiętam tego zupełnie, ale jeżeli chcesz wiedzieć która broń jest lepsza, to popatrz na ceny w sklepach albo gdy używasz narzędzia rzemieślniczego, to tam dostajesz listę przedmiotów i tym samym sposobem, im większy poziom um. potrzebny do stworzenia (im niżej na liście) tym broń będzie miała lepsze obrażenia. Jednak dalej, przedmioty z podstawowego materiału są najsłabsze, więc zwracamy uwagę także na materiał z jakiego jest zrobiony (np. lepsza ruda i np. tytuł przy przedmiocie, np. wyjątkowy itd.).

3. Tak Ninja, jak Paladynem czy Nekro (?) można stać się w trakcie gry i trzeba wykonać np. jakiś quest i wbić jakąś um. bojową do danej wartości (na stronkach polskich shradów wszystkiego można się dowiedzieć o tym). Te niby klasy które masz do wyboru, są tylko schematami umiejętności do których są rozdawane punkty początkowe. O takim ninja trzeba poczytać co trzeba zrobić aby nim się stać, a gdy już nim będziesz, dostajesz parę umiejętności albo czarów, z których możesz korzystać i je podnosić (księga nekromanty, czary / um. ninja / księga czarów paladyna, jakoś tak).

4. Jak dobrze pamiętam, to niektóre tylko shrady oferują grę w 3D, jednak nikt nie zaleca grania w tym trybie, bo jest beznadziejny. Stare dobre 2D jest wizytówką UO i wygląda o wiele lepiej niż 3D.

Bardzo dawno nie grałem w UO, więc mogę się mylić oczywiście, ale to na co odpowiedziałem powinno przybliżyć sprawę chociaż w jakiejś części :)

Pozdrawiam.

Siedze w uo od 1999 roku aktywnie do teraz .

Odrazu moge powiedziec ci ze scena polskiej Ultimy padla i nie ma juz shardow z 200+ online wiec gra nie warta swieczki .

Chcesz pograc na serio to jedynie cos zagranicznego zostaje ale bez ekipy bedzie ci bardzo ciezko wkrecic sie w gre .

Statystyki sa zalezne od emulatora na jakim jest postawiony server . Jak ich nie ma to staty przedmiotow znajdziesz na http://uo2.stratics.com/

Mozna wybrac odrazu te klasy ale potrzebny do tego jest odpowiedni server .

UO i grafika 3d - jest kilka serverow ktore daja mozliwosc gry na klijencie 3d ale polecam stary system 2d ( easy uo dziala - jeden z programow do macr )

Jak by polaczyc polskie shardy polaczyc w jeden to bylo by ciekawie ale za wiele jest "ambytnych" i wola 25 online niz cos porzadnego .

Nie zniechecaj sie pograj z miesiac to juz sie nie oderwiesz od tego klasyka .

Dzieki bardzo za wszystkie odpowiedzi, bardzo mi one pomogly :) A teraz zabieram sie za Ultime :)

Dzieki bardzo raz jeszcze :)

Czesc

Mam zamiar pograc sobie w Ultime, jednak mam do was kilka pytan, mianowicie

1. Poleccie mi jakis dobry shard z jak najwiekszym online( chce aby swiat wygladal jak z filmikow z Ultimy Procjona)

2. Dlaczego nie moge zobaczyc statystyk przedmiotu ?

3. Dlaczego nie moge wybrac klasy np, Ninja itp( moge tylko wybrac Warrior, Blacksmith itd.)

4. Czy na kazdym shardzie moge zagrac z grafika 3d ?

Jak widziecie jestem troche noobem i mam nadzieje ze mi pomozecie :0