Ad. 1
Zależy o co Ci dokładnie chodzi. Moim zdaniem nadal Vindi to jednak PvE>PvP, bo jak nie masz 9999999x tysięcy ataku to nic nie zdziałasz, a ciężko dogonić tych naprawdę high tier'owych graczy, a jeśli chodzi o 'populację'(pewno popularność miałeś na myśli, albo po prostu pytanie powtarzasz) to tylko tacy jak pisałem - starzy wyjadacze - się w PvP bawią i niewiele w tej dziedzinie zdziałasz grając od nowa, chyba że stare dobre duelki z innymi.
Ad. 2
Szału nie ma, ale graczy nadal sporo, a niedługo nowa postać i będzie ich jeszcze więcej, sam chętnie wrócę, więc można by się zgrać.
Ad. 3
W sumie to loteria trochę, głównie Pay4Look jest, bo wiadomo w tej piżamie to nikt się pokazywać publicznie nie chce. Oczywiście jeśli masz farta, albo duuużo kasy do wydania to na loterii możesz sporo zarobić IG i wtedy można to nazwać Pay2Win, sam pamiętam jak dodali Krakena i Lakiorę i z loterii Pirate Sety szły(psia ich mać..).
Ad. 4
a.) Najmniej to chyba Karoków i po dodaniu Velli też liczba Lannów zmalała.
b.) Zależy na co, ale zawsze się przyda 1 Kai i jakiś 'tank' - Fiona lub Karok.
P.S. Nie sugeruj się czego jest ile, bo to Tobie ma się gra podobać, a party zawsze znajdziesz - wierz mi ![:)]()
Ad. 5
Jasne, że można. Pewnie masz słabe łącze i boisz się host'ować, ale to i tak znajdziesz pełno osób robiących twoje instancje i możesz po prostu dołączyć do nich. Jeśli chodzi o bossy te 'większe' to nie zsolujesz(da się, ale to trzeba być dobrym), a tak to każdą instancję na Hard-Normal spokojnie powinieneś, ja swoim Karokiem dałem radę wszystko do 70 solo, raz trudniej, raz łatwiej ale dawałem.
Ad. 6
Trochę, Trochę, ale uznajmy, że po wbiciu 60 już go jakby masz, bo tak naprawdę to te ich nowe sezony nie wiele zmieniają ^^, a od 60 już możesz za***iste sety składać, ja mam 70 i tego 80 nie zamierzam na razie wbijać.
Ad. 7
Nie wiem czy Ci w tej kwestii pomogę, bo Vindictus jest jedyną grą w której tego nie ogarnąłem. Nie potrafiłem złożyć dobrego seta, ani broni bo wszystko jest dla mnie za drogie. Mowa o 60-70 przedmiotach, ale teraz staniało i spokojnie powinieneś dać radę(wróciłem po kilku miechach, więc).
Ad. 8
Hmm. Najtrudniejszy jest chyba Lann Sword i Karok Cestus, kwestia bardziej indywidualna, sam musisz sprawdzić ^^
Ad. 9
DPS - damage per second
Tłumaczę, ponieważ to w Vindictusie ważne, są postacie które walą mało/średnio ale szybko i przez to DPS nabijają, a są takie które nie wala jak z karabinu ale mają mocne uderzenia.
Jeśli chodzi o szybkie combo'sy: DPS w takim razie Lann, Vella i Kai. Sam DPS najwyższy ma chyba Spear Lann aka Spin2Win
DD - damage dealer
Jak przywali to strach się bać ![:D]()
Mowa tu o Karoku i Fionie, to takie offtanki, nie uderzają 100x/s, ale jak już to raz, a porządnie.
Ad. 10
Nie wiem, chyba Karok Pillar, ze względu na łatwość gry, po prostu atakujesz i 90% obrażeń zaabsorbujesz, jak masz mega wyczucie to jesteś w stanie solować każdego bossa bez straty HP(będą Cię bić, ale nigdy absorbcji nie złamią).
Ad. 11
Vindictus, a C9 hmm.
Vindictus jest 'bardziej' instancjo-wany, możesz łapać moby e i robić im krzywdę na różne ciekawe sposoby, tak samo możesz ich zabijać używając otoczenia, które dowolnie niszczysz. No i w przeciwieństwie do C9 jest nastawiony na PvE, tam na PvP, w tej drugiej jest zdecydowanie większa dynamika pojedynków, co kto lubi.