Kilka pytań

Witam, otóż mam kila pytań co do owej gry.

Także proszę o odpowiedź i bardzo proszę o zachowanie formy w jakiej występują pytania (tzn. numerowanie) ;).

1. Jak wygląda PVP ? Sytuacja się poprawiła ? Balans poprawiony? Jak z populacją?

2. Jak jest z populacją na serwerach?

3. Kwestia P2W Mocno odczuwalna, czy pay to win nie występuje?

4. Wiem, że najczęściej pojawiającą postacią w grze jest Kai, przez co nie każdy chce go w party lecz :

√a - Postacią występującą w najmniejszej ilości jest... ?

√b - Największe zapotrzebowanie w party jest na.... ? - jest obowiązkowa ;D

5. Czy PVE końcowe, opiera się na grze z grupą czy jest tak łatwe, że można solować? - wolał bym tą pierwszą opcję.

6. Jak długo wbija się lvl cap?

7. Jak wygląda sprawa z ekonomią w grze? Ceny w miarę znośne?

8. Najtrudniejszą postacią jest... ?

9. Postać z największym DPS to... ?

10. Najbardziej przesadzoną (najmniejszy balans/op) postacią w obecnej chwili jest ... ?

11. Vindictus vs C9

Z góry dzięki ;)

P.S wiem, że może podobnych pytań było wiele, ale większość była stara a gra cały czas się zmienia ;P (chyba) xD

Ad. 1

Zależy o co Ci dokładnie chodzi. Moim zdaniem nadal Vindi to jednak PvE>PvP, bo jak nie masz 9999999x tysięcy ataku to nic nie zdziałasz, a ciężko dogonić tych naprawdę high tier'owych graczy, a jeśli chodzi o 'populację'(pewno popularność miałeś na myśli, albo po prostu pytanie powtarzasz) to tylko tacy jak pisałem - starzy wyjadacze - się w PvP bawią i niewiele w tej dziedzinie zdziałasz grając od nowa, chyba że stare dobre duelki z innymi.

Ad. 2

Szału nie ma, ale graczy nadal sporo, a niedługo nowa postać i będzie ich jeszcze więcej, sam chętnie wrócę, więc można by się zgrać.

Ad. 3

W sumie to loteria trochę, głównie Pay4Look jest, bo wiadomo w tej piżamie to nikt się pokazywać publicznie nie chce. Oczywiście jeśli masz farta, albo duuużo kasy do wydania to na loterii możesz sporo zarobić IG i wtedy można to nazwać Pay2Win, sam pamiętam jak dodali Krakena i Lakiorę i z loterii Pirate Sety szły(psia ich mać..).

Ad. 4

a.) Najmniej to chyba Karoków i po dodaniu Velli też liczba Lannów zmalała.

b.) Zależy na co, ale zawsze się przyda 1 Kai i jakiś 'tank' - Fiona lub Karok.

P.S. Nie sugeruj się czego jest ile, bo to Tobie ma się gra podobać, a party zawsze znajdziesz - wierz mi :)

Ad. 5

Jasne, że można. Pewnie masz słabe łącze i boisz się host'ować, ale to i tak znajdziesz pełno osób robiących twoje instancje i możesz po prostu dołączyć do nich. Jeśli chodzi o bossy te 'większe' to nie zsolujesz(da się, ale to trzeba być dobrym), a tak to każdą instancję na Hard-Normal spokojnie powinieneś, ja swoim Karokiem dałem radę wszystko do 70 solo, raz trudniej, raz łatwiej ale dawałem.

Ad. 6

Trochę, Trochę, ale uznajmy, że po wbiciu 60 już go jakby masz, bo tak naprawdę to te ich nowe sezony nie wiele zmieniają ^^, a od 60 już możesz za***iste sety składać, ja mam 70 i tego 80 nie zamierzam na razie wbijać.

Ad. 7

Nie wiem czy Ci w tej kwestii pomogę, bo Vindictus jest jedyną grą w której tego nie ogarnąłem. Nie potrafiłem złożyć dobrego seta, ani broni bo wszystko jest dla mnie za drogie. Mowa o 60-70 przedmiotach, ale teraz staniało i spokojnie powinieneś dać radę(wróciłem po kilku miechach, więc).

Ad. 8

Hmm. Najtrudniejszy jest chyba Lann Sword i Karok Cestus, kwestia bardziej indywidualna, sam musisz sprawdzić ^^

Ad. 9

DPS - damage per second

Tłumaczę, ponieważ to w Vindictusie ważne, są postacie które walą mało/średnio ale szybko i przez to DPS nabijają, a są takie które nie wala jak z karabinu ale mają mocne uderzenia.

Jeśli chodzi o szybkie combo'sy: DPS w takim razie Lann, Vella i Kai. Sam DPS najwyższy ma chyba Spear Lann aka Spin2Win

DD - damage dealer

Jak przywali to strach się bać :D

Mowa tu o Karoku i Fionie, to takie offtanki, nie uderzają 100x/s, ale jak już to raz, a porządnie.

Ad. 10

Nie wiem, chyba Karok Pillar, ze względu na łatwość gry, po prostu atakujesz i 90% obrażeń zaabsorbujesz, jak masz mega wyczucie to jesteś w stanie solować każdego bossa bez straty HP(będą Cię bić, ale nigdy absorbcji nie złamią).

Ad. 11

Vindictus, a C9 hmm.

Vindictus jest 'bardziej' instancjo-wany, możesz łapać moby e i robić im krzywdę na różne ciekawe sposoby, tak samo możesz ich zabijać używając otoczenia, które dowolnie niszczysz. No i w przeciwieństwie do C9 jest nastawiony na PvE, tam na PvP, w tej drugiej jest zdecydowanie większa dynamika pojedynków, co kto lubi.

Jeszcze jedno pytanko, lepiej Eu czy USA ? - Chodzi o populację, bo z pingiem problemów nie będę miał raczej ;d

Na Eu populacja graczy jest większa.

Największy dps robi obecnie Evie korzystająca z kosy.

W Vindictusie nie mając stałej ekipy, będąc początkującym nie wiele ugrasz. Aby bezproblemowo dostać się na end game raidy musisz mieć sporo ataku. A żeby mieć sporo ataku powinieneś dropić przedmioty z tychże własnie rajdów. Taki paradoks. ;)

Oczywiście można próbować ciułać kasę na inne sposoby, ale raz, że jest to czasochłonne, a dwa - mało kto zechce w swoim party randomowych graczy, bez porządnego ekwipunku.

Po zalogowaniu się do gry udaj się na kanał 71. Jest to oficjalne miejsce polskich graczy. Poszukaj tam jakiejś aktywnej gildii.

1. Jak wygląda PVP ? Sytuacja się poprawiła ? Balans poprawiony? Jak z populacją?

Tu Ci za wiele nie pomogę.

Jest dobrze. Nie ma problemu ze znalezieniem party lub kupowaniem czegokolwiek. Pamiętaj, że ta gra ma 200 channeli więc nie sugeruj się tym co widzisz w miastach.

Jak w każdej grze istnieje Item Shop i oferuje on określone korzyści. Typu Vipy, runki do ulepszenia, unbind poty, blessy itp itp. Wiadomo, że jeżeli ktoś wyda 10 tysięcy euro na grę to będzie bogatszy i będzie miał łatwiej. Ale spokojnie można grać na 100% za darmo. Nie ma konieczności kupowania czegokolwiek za realne pieniądze.

4. Wiem, że najczęściej pojawiającą postacią w grze jest Kai, przez co nie każdy chce go w party lecz :

√a - Fiona. Jest jednocześnie najlepszą postacią, przyjnajmniej do 11 grudnia będzie, ale nie ma męskiej wersji co chyba wpływa na to, że jest mało Fion. Bo wątpię, że coś innego, przecież to jest za***ista postać. No i Karok Pillar to też jest ogromna rzadkość. Kaiów, Velli, Lannów i Evie jest od sk......

√b - Nie ma czegoś takiego. Są postacie nadające się mniej gdzieś a więcej gdzieś indziej ale ogólnie nie ma czegoś takiego, że jak nie ma jakiejś postaci to nie da rady. Ale chyba zmierzasz to tego, że chcesz grać rzadką postacią. Tak więc Fiona albo Karok z Pillarem.

5. Czy PVE końcowe, opiera się na grze z grupą czy jest tak łatwe, że można solować? - wolał bym tą pierwszą opcję.

Zwykłe dungeony można solować ale do raidów potrzeba grupy. Żeby solować raidy trzeba bardzo bardzo dobrego eq i w dodatku nie opłaca się tego robić bo zajmuje to o wiele dłużej. Znajdziesz filmiki gdzie solują najlepsze bossy ale to jest bardziej w ramach jednorazowego osiągnięcia i wyzwania. Normalnie każdy robi w party.

Robiąc questy i nie jadąc z levelem jak oszalałby to pewnie kilka miesięcy. Nie liczyłem. Do tego miałem przerwy. Zależy też ile grasz, Co innego jest grać 2h dziennie a co innego 10. Robiąc questy, tytuły i zaliczając wszystkie dungeony zajmie Ci to na pewno sporo czasu.

Ceny bardzo znośne. Ostatnio jest coraz lepiej, ceny spadły. Ekonomia ma się dobrze.

Wszystkie postacie walczące w zwarciu są miarę trudne bo trzeba ogarniać żeby nie padać co minutę. Ale ogólnie najtrudniejsze wydają się być Evie to są dosyć trudne do ogarnięcia i mają mało defa.

Chyba Evie Scythe ale nie tu też czegoś takiego, ze dwie postacie o tym samym ataku robią zupełnie inne obrażenia. Jest w miarę balans ale widać, że Evka robi największy dps.

.

10. Najbardziej przesadzoną (najmniejszy balans/op) postacią w obecnej chwili jest ... ?

Nie uważam żeby jakaś postać była jakoś przesadzona itp no ale to może ktoś inny Ci na to odpowie.

11. Vindictus vs C9

Jedyne co świadczy na korzyść C9 w tym pojedynku to polska wersja językowa. Słyszałem też, że C9 ma lepsze PVP. Reszta to jest niebo a ziemia. Czarne i białe. Różnica w grafice, muzyce, dynamice... To jest ogromna różnica. Ktoś to grał w C9 dłużej niż ja by Ci powiedział na pewno więcej ale mi jest trudno nawet pomyśleć o C9 skoro istnieje Vindictus.

Witam, otóż mam kila pytań co do owej gry.

Także proszę o odpowiedź i bardzo proszę o zachowanie formy w jakiej występują pytania (tzn. numerowanie) ;).

√a - Postacią występującą w najmniejszej ilości jest... ?

√b - Największe zapotrzebowanie w party jest na.... ? - jest obowiązkowa ;D

11. Vindictus vs C9

Z góry dzięki ;)

P.S wiem, że może podobnych pytań było wiele, ale większość była stara a gra cały czas się zmienia ;P (chyba) xD