Kilka pytań

Witam. Niedawno zacząłem grać w tą grę i mam kilka pytań. A mianowicie:

1.O co dokładnie chodzi z tym drzewkiem talentów, można zmieniać te, że tak to nazwę, rodzaje(np. marksman,ranger,assasinatio itp.) ?

2. Używać tych skilli tego rodzaju (np.marksman) czy inne też się przydają?

3. Jak rogue(pod łucznika) sprawuje się na pvp ?

4. Od którego lvl'u dunegony ?

5. Expi się tylko na questach i dungeonach?

To na razie by było na tyle. Z góry dzięki za odpowiedź. :)

1. Tak, można sobie zrobić super build zmieszać 3 "subclassy" + jeszcze można kupić za walutę w grze, miejsce na następny build, można resetować wydane punkty, im więcej dodasz tym później drożej cofnąć (ja chodząc na bg, spokojnie sobie kilka razy resetowałem).
2. Zależy od buildu, ale raczej wszystkich skilli, z każdej subclassy.

3. Na niższym Lvl'u zdecydowanie gorzej, choć i tak balans jest, od 40 zdecydowanie wypada znacznie lepiej ;)

4. Od 18lv Dungeony, z tym, że są jeszcze tzw. "instant match" Party 10-15 osobowe, lata po mapie i wykonuje przydzielone questy, BG od 10lv.

5. Expi się na Questach, Dungeonach i na BG, zależy na co masz ochotę =)

Ok, dzięki. :) Jeszcze mam pytanie co do rogue. Jak sprawdza się z daggerami w pvp i pve ? A i o co dokładnie chodzi z tymi riftami na mapach? To tylko fala mobów którą trzeba ubić?

Dokładnie, rifty to nic innego jak dodatki,które mają dać nam rozrywkę pomiędzy zadaniami,co do łotra,grałem nim trochę i potrafi być wkurzający,na low lvl pve range mają duży plus, bo nie muszą mięć kontaktu z potworem (plus pet),ale rouge też daje rade,trochę szybko zbijają mu niektóre moby życie, ale nie jest źle.Nie gram długo w Rifta bo tylko 21 i 25 lvl mam.Ale piszę z tego czym sam się zainteresowałem/przeczytałem/znalazłem.Pozdrawiam

Nie będę tworzyć nowego tematu a pytanko też mam :

Warto zaczynać grę w RIFT? Populacja jest OK? Gra nie wymiera? :D

Warto zaczynać, RIFT alternatyw WoW'a, na BG czeka się z 2 minuty max, Populacja spora co świadczą serwery, nie wymiera bo dosyć często wprowadzają update =)

1. Tak, można sobie zrobić super build zmieszać 3 "subclassy" + jeszcze można kupić za walutę w grze, miejsce na następny build, można resetować wydane punkty, im więcej dodasz tym później drożej cofnąć (ja chodząc na bg, spokojnie sobie kilka razy resetowałem).2. Zależy od buildu, ale raczej wszystkich skilli, z każdej subclassy.3. Na niższym Lvl'u zdecydowanie gorzej, choć i tak balans jest, od 40 zdecydowanie wypada znacznie lepiej 4. Od 18lv Dungeony, z tym, że są jeszcze tzw. "instant match" Party 10-15 osobowe, lata po mapie i wykonuje przydzielone questy, BG od 10lv.5. Expi się na Questach, Dungeonach i na BG, zależy na co masz ochotę =)

2. Rzadko kiedy uzywasz wszystkich skilli z kazdej subclassy. Najczesciej jest tak, ze uzywa sie wiekszosci skilli z Twojego glownego soula[ czyt. takiego w ktorego inwestujesz najwiecej pkt].

4. Looking for group na dungeony jest dostepny od 15 lvla. Instant adventures z tego co pamietam sa od 10 lvla i jest to calkiem fajny sposob na lvlowanie, aczkolwiek jezeli jest to Twoja pierwsza postac to razej skupilbym sie na questach zeby poznac troche lore i ogolnie swiat gry.

Na pytanie czy warto, jest tylko jedna odpowiedz: Pewnie ze tak. Wydaje mi sie ze rift ma najlepszy system f2p. Sam do rifta wrocilem kilka dni temu po dosyc dlugiej przerwie(gralem jak jeszcze byl p2p) i musze powiedziec ze milo mnie zaskoczyla populacja na serverach.

Opłaca się jak najbardziej. Tak jak kolega wyżej napisał nie trzeba ładować w gre kasy by coś mieć bo do wszystkiego można dojść własną pracą :) Zapraszam wszystkich nowych do wspólnej gry na serverze Bloodiron w gildii Steel and Magic :)

Widzę że trochę ludzi z forum gra, tak więc co by nie robić nowego tematu zapytam tutaj. Po której stronie konfliktu gracie?

Bloodirion Guardians :)

Bloodirion Defiants:)

Chyba guardians :D

Teraz to juz nie ma znaczenia po której stronie jesteś ! W gildii mogą być i defianci i guardianie . A co do populacji to odpowiem tak : średnio podkreślam średnio w gildi jest 30 osób online . :)

Jeśli szukacie gildii i serwera to zapraszam Zaviel do Wiewiórek Chaosu . Info o gildii , wszelkie informacje znajdziesz w innych moich postach . ( nie mam zamiaru namawiać i konkurować z naborem innych gildii ) ale po odwiedzeniu strony SAMI stwierdzicie jaką drogę wybrać :)

Chyba guardians

Kurde, fakt XD

Zbyt długo mnie nie było...

@Up - Na serwerach PvP dalej jest podział :)

Witam. Niedawno zacząłem grać w tą grę i mam kilka pytań. A mianowicie:

1.O co dokładnie chodzi z tym drzewkiem talentów, można zmieniać te, że tak to nazwę, rodzaje(np. marksman,ranger,assasinatio itp.) ?

2. Używać tych skilli tego rodzaju (np.marksman) czy inne też się przydają?

3. Jak rogue(pod łucznika) sprawuje się na pvp ?

4. Od którego lvl'u dunegony ?

5. Expi się tylko na questach i dungeonach?

To na razie by było na tyle. Z góry dzięki za odpowiedź. :)