Kilka pytan

Witam zamierzam rozpoczac gre na NA. Gralem dawno i mam kilka pytan.

- Podobno zmienil sie system wbijania skil lv. Jak dlugo teraz sie robi dual trans?

- Z expieniem sie cos zmienilo? Dalej trzeba grac miesiacami do 190 lv?

- Teraz pytanie na temat postaci. Jaki jest ich podzial. Main dps buff itd. Kto do pvp,pve?

- Jaki serwer polecacie?

Skill leci równoczesnie. Od Rangi master z Questow 60-70(poboczne i fabulosy) wbijesz z 2/4. 3/4 rangi. Róznie to bywa. Nw jak z 190 ale jak wczoraj srawdzalem to koles juz wyexpil gladiatora na 130lv. Co do podzialu to kazdy cos robi. Wiz daje SP, FA leczy, FS zbiera agro, FB rzuca debuffy. DPS moze robic kazdy. Wiadomo ze FA i WI są papierami wiec ciezej im expic, lecz na pvp ladne maja kryty.

Na US masz tylko jeden serwer o nazwie TITAN.

Wiem że nie na temat ,ale nie chcąc zakładać nowego tematu zadam pytanie tutaj :D

Czy wybrać wersje NA czy EU ???

Od razu był bym wdzięczny jak ktoś by podał link do gry z lepszą wersją ^^

Pingi te same. na NA gra wiecej ludzi(nw czy polakow), NA jest Update dalej.

a można prosić o link ? do NA

http://cabal.estgames.com/en

A jest jakies aktywne zrodlo informacji na temat cabala bo oficjalne forum czy polskie nie oficjalne sa przestazale i niczego nie mozna sie dowiedziec.

Czyli warrior ma najwiekszy dmg?

Szkoda ze tak malo info o tym gladiatorze.

http://cabal.estgames.com/en/News/Content/480

A jest jakies aktywne zrodlo informacji na temat cabala bo oficjalne forum czy polskie nie oficjalne sa przestazale i niczego nie mozna sie dowiedziec.Czyli warrior ma najwiekszy dmg?Szkoda ze tak malo info o tym gladiatorze.

Nie ma największego DMG, raczej ma najwięcej HP ze wszystkich postaci. (ogólnie postacie w armorach mają najwięcej HP, ale WA chyba ma najwięcej z nich wszystkich). Co do DMG to co z tego, że ma najsilniejszego skila w cabalu (Whirlwind, jeżeli dalej rzeczywiście jest najsilniejszy), bo jego Casting Time jest ogromny, a skile takiego WI, czy FA może i mają mały DMG, ale za to malutki Casting Time (mowa o lanca/cannon). Tera zależy tak w sumie od eq i od kryta jeżeli wejdzie kryt na tym whirlwind, to rzeczywiście DMG jest potężne, ale jeżeli nie wejdzie, a w trakcie jego trwania WI i FA może zcastować kilka skili i przynajmniej 2 z nich to może być kryt, więc tak naprawdę trudno powiedzieć.

A ten gladiator? Czy zbyt swieza postac?

Nie grałem, bo na EU jeszcze nie ma, więc nie mogę się w tej kwestii wypowiedzieć.

Moze byc. Nawet ciekawa postac i dobre bm2.

Nie będę niepotrzebnie zakładał nowego tematu więc napiszę tutaj.

Gram już jakiś czas i mam kilka pytań :

-Co głównie robić po 100 lv i na czym się skupiać ?

-Warto jeszcze biegać na wlidy wrsy i weody ?

-Coś się zmieniło od czasu przejęcia Cabala przez ESTsoft ?

Ja też się podłączę z kilkoma pytaniami:

1. Na jakim serwerze grają Polacy?

2. Znajdę tam jakieś polskie skupiska-klany/gildie? Nie lubię grać sam.

Widzę, że inni pytają, to i ja się zapytam, czy opłaca się w ogóle zaczynać, a jeśli tak to na jakim servie?

Opłaca się zaczynać na EU

- Ludzi bardzo dużo na Jupiter

- Są ogarnięte Polskie Gildie

- Po 100 lvlu głównie dungi

- Profesje są bardzo zbalansowane więc nie ma problemu w pvp

- Completer i Trans bijemy na dummy , wcześniejsze mamy z questów

Kiedyś jak grałem to mówiło się o Mercurym że to Polski serwer

jestem na jupiter jest 18 pełnych Polskich gildii i kilka pobocznych które mają mniej graczy

Sam jestem w TheSaints w którym są same 170+ :)

A jak jest z cenami, da radę coś osiągnąć, gdy gra się od zera?

Mógłby ktoś, tak konkretnie opisać klasy?

Wiem, że wszędzie są jakieś opisy, ale z reguły to jakieś regułki tak na prawdę nie za wiele mające wspólnego z prawdziwą grą.

Kto jest przydatny na dungi, jaką rolę tam pełni, tylko proszę nie skrótami, bo tych jeszcze nie znam.