Kilka pytań

Witam, już od jakiegoś czasu poszukuję jakiegoś MMORPG`ka do poklikania w przerwach od LoL`a, i postanowiłem spróbować swoich sił w/w tytule, jednakże interesuje mnie kilka rzeczy, mianowicie:

Na jakim servie gra najwięcej polaków?

Czy gra jest P2W?

I czy kotś zna jakąś stronę polskim opisem postaci?

Z góry dzięki za pomoc =*

Gospodarka AA jest zrujnowana cash shopem , odnośnie P2W są różne zdania, moim shop jest przesadzony i to bardzo.

Co do skili: http://archeageonline.pl/kalkulatory/kalkulator-skilli.html tutaj masz wszystko po polsku.

Co do gry polaków, wiele polskich gildi opuściło ArcheAge, wiem że został gondor oni grają na Eanna chyba , a co do pozostałych nie mam pojęcia.

A może ktoś jeszcze chciałby się wypowiedzieć, będę bardzo wdzięczny

Radze poszukac innej gry pełno chiterów i złodzieji. Szkoda czasu na tą gre. Zapowiadała się fajnie ale TRION spie........ dosłownie. Tyle w temacie.

Mechanika gry i content PvP jest świetny. Problemem jest to, że 80% populacji to boty i gold sellerzy. TRION spieprzył sprawę z odbanowaniem cheaterów, dużo ludzi odeszło od AA. Content PvE jest średniawy, sam byłem dowódcą spraw PvE w pewnej anglojęzycznej gildii. Na pewno jak znajdziesz grupkę ludzi by grać, to boty i inne sprawy nie powinny przeszkadzać. Odszedłem od ArcheAge ponieważ właśnie wiele osób z naszej gildii poszło w diabły ze względu na community. :/ Gra świetna, ale zrujnowana przez społeczność.

Kiedy graliście w AA ? gram od 1,5 tyg zrobiełm wszystkie mapki/questy i bota nie widzialem... w tej grze nie ma P2W, wystarczy zarobic na APEX, a da sie zarobic robiac questy, ceny z dnia na dzien spadaja bo botów nie ma i gospodarka sie stabiluzuje.

Boty i hacki to nie problem ekonomia tez jest dobra
NIE MA MMO BEZ BOTÓW -.- nawet p2p gry zalewane sa exploitami wiec nie ma marudzic z tym jest spoko

ALE
Wiele rzeczy nie jest jak powinno być... niezbalansowane siege boli i to bardzo. Brak contentu PvE i brak czegokolwiek pochłaniającego golda...
W tej gzre wszystko robi sie z matsów bez użycia Golda (no po za enchantem) wiec ludzie maja takie ilości kasy ze ceny sa kosmiczne

Jezeli chodzi o reszte to fajnie mi sie grało w ta gre i cały czas sprawdzam o niej info jak dodadza cos fajnego wrócę ! :D

Boty i hacki to nie problem ekonomia tez jest dobraNIE MA MMO BEZ BOTÓW -.- nawet p2p gry zalewane sa exploitami wiec nie ma marudzic z tym jest spokoALEWiele rzeczy nie jest jak powinno być... niezbalansowane siege boli i to bardzo. Brak contentu PvE i brak czegokolwiek pochłaniającego golda...W tej gzre wszystko robi sie z matsów bez użycia Golda (no po za enchantem) wiec ludzie maja takie ilości kasy ze ceny sa kosmiczneJezeli chodzi o reszte to fajnie mi sie grało w ta gre i cały czas sprawdzam o niej info jak dodadza cos fajnego wrócę !

W Aion'ie na barusie botów nie ma (tak, kiedyś były).

Kiedy graliście w AA ? gram od 1,5 tyg zrobiełm wszystkie mapki/questy i bota nie widzialem... w tej grze nie ma P2W, wystarczy zarobic na APEX, a da sie zarobic robiac questy, ceny z dnia na dzien spadaja bo botów nie ma i gospodarka sie stabiluzuje.

Jeśli grasz 1,5 tyg to prawdopodobnie nie wiesz o co chodzi, jeśli mowa o P2W w AA, bo to nie APEX'y robią z tej gry P2W, ale to:

https://www.youtube.com/watch?v=wG06WAxoR9k

Nie chciało mi się tłumaczyć tego elementu więc podsyłam filmik. W skrócie system itemów w AA jest broken, bo możesz wydać 50k euro i zabijać ludzi na skill'a.

Zdecydowanie odradzam AA. Masa botów, bugów i innego rodzaju dziadostw. Pve tragiczne, pvp sztywne jak ****, mass pvp tak słabe, że szkoda na to słów. Tak jak kolega wyżej wspomniał system itemó w aa jest skopany. Generalnie tragiczna mechanika, jeżeli ktoś ma dobry sprzęt a jest totalnym lamusem to i tak cię złoży na 2 strzały. Śmierdzi p2w.

To nie jest filmik z EU, w wersji rosyjskiej mozna kupic kostiumy ktore daja statystyki, na wersji EU NIC z shop nie daje statystyk, Grajcie pozniej sie wypoiadajcie : ), były boty - nie mowie ze nie, ale teraz ich nie ma i cena APEXA spadla z 800g do 500g.

Jak zwykle najwiecej maja do powiedza znawcy ogldacacy filmiki na YT, ( grałem predzej, i wiem jak wyglądało i wiem jak wygląda teraz)

Tak się składa, że grałem w aa od zamkniętej bety, czasami też zaglądam. Ekonomia jest kopana przez Trion, boty jak była tak są, exploity, które dają ci mega przewagę też są (np. exp dający nieskończoną liczbe gemów- tak dalej jest nie usunięty, trzeba tylko wiedzieć jak :) ) No i sama gra jest do du**py, pvp tak tragiczne, że ręce opadają. Jak ktoś jest masochistą to będzie go cieszyło granie non stop areny 5v5 na mapie prostokątnej z paroma kontenerami. Swoją drogą nie ma co się rozpisywać, ogromny spadek populacji mówi sam za siebie- aa ssie (jak większość badziewi koreańskich).

słowo klucz w Twojej wypowiedzi - "grałem".

Zapomnieliście dodać o "wspaniałej atrakcji" AA. czyli farmingu i housingu. Jeśli nie zdobyłeś miejsca pod farmę i domek na early access, to już nie zdobędziesz. Jeśli jakaś lokacja się zwalnia, to cziter postawi tam domek w pół sekundy po tym jak będzie to możliwe - Ty nawet nie zdążysz ruszyć myszką, a on zrobi to nie będąc na wet w pobliżu spota.

Trade runy?

Zanim dojedziesz swoim pojazdem do tradera w lokacji gdzie właśnie rozpoczął się rozejm, to teleportujący cziter już zdąży zbić cenę towaru o połowę.

GL HF

Smutne jest to wszystko, bo AA miało ogromny potencjał :(

Zapomnieliście dodać o "wspaniałej atrakcji" AA. czyli farmingu i housingu. Jeśli nie zdobyłeś miejsca pod farmę i domek na early access, to już nie zdobędziesz. Jeśli jakaś lokacja się zwalnia, to cziter postawi tam domek w pół sekundy po tym jak będzie to możliwe - Ty nawet nie zdążysz ruszyć myszką, a on zrobi to nie będąc na wet w pobliżu spota.Trade runy? Zanim dojedziesz swoim pojazdem do tradera w lokacji gdzie właśnie rozpoczął się rozejm, to teleportujący cziter już zdąży zbić cenę towaru o połowę.GL HFSmutne jest to wszystko, bo AA miało ogromny potencjał

Widać że dawno nie grałeś.

Zgadza się, tak to wyglądało...ale kilka miesięcy temu. Sporo się od tego czasu zmieniło. System zajmowania działek się zmienił - teraz przycisk można odświeżać co 5 sekund, więc o spamowamniu można zapomnieć. Botów przejmujących ziemię nie ma od dobrych 3 miesiecy, ilość ludzi na serwerach się zmiejszyła, już nikt się tak o miejsca nie bije, ba nawet można znaleźć wolne miejsca, np. w Aurorii. Na startowych kontynentach można kupiuć miejscówkę za grosze.

Boty teleportujące się z paczkami? Odległa przeszłość.

Jeśli nie wiecie jak obecnie wygląda gra, nie wprowadzajcie ludzi w błąd.

słowo klucz w Twojej wypowiedzi - "grałem".

Umiejętność czytania się kłania :) No chyba, że jesteś ślepy. Poza tym koleżanka gra od premiery na dahucie chyba i boty spotyka cały czas :)

Witam, już od jakiegoś czasu poszukuję jakiegoś MMORPG`ka do poklikania w przerwach od LoL`a, i postanowiłem spróbować swoich sił w/w tytule, jednakże interesuje mnie kilka rzeczy, mianowicie:

Na jakim servie gra najwięcej polaków?

Czy gra jest P2W?

I czy kotś zna jakąś stronę polskim opisem postaci?

Z góry dzięki za pomoc =*