Kilka rzeczy wartych wyjaśnienia

Po pierwsze: Nie używajmy względem siebie określenia ''polaczek'' bo według mie jest to obrazą nie tylko dlatej osoby do której jest ono kierowane ale także dla tej, która jest jej autorem.

Po drugie: Jeśli nie gracie w League Of Legends nie piszcie na tym forum, gdyż uważam, że nie macie żadnego pojęcia o czym piszecie, a chcecie sobie nabić tylko kilka postów.

Po trzecie: Jeśli już piszecie to okażcie szacunek swojemu rozmówcy (tu osobie, której odpisujecie).

Po czwarte: Grając w League Of Legends starajcie się utrzymać pozytywne nastawienie, jeżeli widzicie osobę z negatywnym nastawieniem starajcie się je zmienić, gdyż wtedy nawet pomimo słabego teamu można wygrać, a jeżeli nawet przegracie to bedzie to lepiej odebrane u innych (sam jeszcze wczoraj miałem taką sytuacje jednak gdy każdy w mojej drużynie pozbył się negatywnych emocji pomimo przegranej grało się naprawde fajnie bez flame'owania).

Po piąte: Nasza opinia innych krajów w League Of Legends jako narodu jest naprawdę zła, starajmy się to zmienić zamiast ją pogłębiać.

Teraz zapraszam do dyskusji i umieszczania ważnych przez was rzeczy które mogą być warte wyjaśnienia.

Sporo racji jest w tym, co napisales. Najwazniejszy moim zdaniem jest pkt. 4, poniewaz jest to prawda, prawda i tylko prawda. Nastawienie w tej grze to conajmniej 30-40% wygranej, i nie jest to tylko moja opinia. Wiadomo, ze czesto lapia nas calkiem negatywne emocje, rage etc., ale polecam zostawic to dla siebie, nie wylewac tego na chat'cie, tak bedzie naprawde lepiej dla teamu. Polecam poprostu grac dla zabawy, jakas chilloutowa muzyczke sobie zapuscic i wio!

Czasem ciężko się wyluzować jeśli wiesz, że możesz przegrać 6 raz z rzędu. Prawda jest taka, że każdy lubi wygrywać, a przegrywanie raczej nie luzuje tym bardziej jeśli widzisz, że ktoś u ciebie w teamie trolluje czy coś.

Wszytko jest wałkowane po raz enty. Wszytko wiadomo. Nie wiem po co ten temat.

Najbardziej denerwują mnie teksty typu "surr or i go afk" lub te polskie typu "nie ksuj mi mobow k*rwo !"

kamikadze112 masz racje wszystko było ale nic się nie zmieniło po to ten temat

blaumro to też zależy od nastawienia w drużynie przekładowo wczoraj w drużynie miałem gościa, którego nastawienie było dość negatywne i troche flame'u na początku poleciało z jego rąk jednak potem się uspokoił a na końcu rozgrywki przyznał że pomimo przegranej dobrze mu się grało wtedy cała drużyna była z Polski i jak narazie to najlepsza drużyna jaka mi się trafiła podczas gry w League Of Legends i to tylko dlatego, że wszyscy odłożyli swoje ego na bok i pozwolili mi się prowadzić.

Czyli twoja wina, że przegraliście skoro ich prowadziłeś ;p

ech... to nie była niczyja wina po prostu przeciwnik był lepszy ale dzięki temu że wszyscy się zgraliśmy to utrzymaliśmy się ponad 50 minut, no i jeden z członków drużyny dostawał częste dc. Pozatym w każdej rozgrywce potrzebna jest osoba prowadząca wydająca polecenia (tzw. kapitan) gdyby nikogo takiego nie było zapanował by chaos i zero szans na team play co byłoby równoznaczne z ''surrender at 20 min''. Pozatym grałem tankiem więc musiałem ich prowadzić no bo przecież w team fightach inicjuje tank a nie ad carry...

Pozatym ja nigdy nikogo nie winie za porażki po prostu raz jest lepiej, a raz gorzej bo żeby wygrać trzeba grać.

Boze.. I po co to piszesz ? Myslisz ze zmienisz ludzi wiadomoscia na forum ?? Nie kazdy z gry siedzi na tym forum...

Wiem kim jest osoba prowadząca. Zwykle jak gram to ogarniam cały team i mówię co, gdzie i jak, nieważne jaką gram postacią. Są dobre, wyrównane gry, ale takie rzadko się trafiają. Zwykle są takie, że gra czasem wygląa jakby to było 4 vs 5.

Wiem kim jest osoba prowadząca. Zwykle jak gram to ogarniam cały team i mówię co, gdzie i jak, nieważne jaką gram postacią. Są dobre, wyrównane gry, ale takie rzadko się trafiają. Zwykle są takie, że gra czasem wygląa jakby to było 4 vs 5.

Tutaj taka uwaga do ostatniego zdania : zauważ, że szansa na 5 v 4 jest 50 : 50 ;)

Co do tych " polaczków " to pozwolę sobie przedstawić moją sytuację

Przegrywaliśmy minimalnie. Nie mieli kilku wież, my tak samo, ale to oni jednak wygrywali. Zacząłem komunikować się z przeciwną drużyną. Pisałem z Akali po angielsku - wszystko fajnie. Nagle ona z tekstem " report me for feeding. Im polish " ( miała staty 11/3 ). Po tym zdaniu napisałem jej, że też jestem z Polski. Gdy jej to napisałem ona mi tylko odpisała " Z noobami nie gadam. Cześć ". I zaczął się flame. Od tamtej pory nie piszę nic w stylu "from". I właśnie tacy ludzie psują nam opinię.

Radellf nie podoba się to mam dla cb dwa słowa ... sam się domyśl jakie.

JuniorR szansa na 5 v 4 jest 60:40 nie 50 na 50 to pierwsza rzecz...

druga rzecz zdarza się że trafiają sie kompletni hmm... kalecy umysłowi ale cóż zrobić.

JuniorR szansa na 5 v 4 jest 60:40 nie 50 na 50 to pierwsza rzecz...

Yrm... może być albo 4v5, albo 5v4 przy czyimś wyjściu/dc/niepołączeniu się. Szanse są równe dla obu teamów, stąd 50-50. Skąd ci się te 60-40 wzięło?

Było już tyle razy, po jaki ch*j to wałkować?? I tak każdy ma to w d...

JuniorR szansa na 5 v 4 jest 60:40 nie 50 na 50 to pierwsza rzecz...druga rzecz zdarza się że trafiają sie kompletni hmm... kalecy umysłowi ale cóż zrobić.

Geniusz matematyczny.. Co do tematu, to według mnie powinien zostać zamknięty.

5 vs 4 to nie są szanse 50:50. Bo zawsze kogoś brakuje. Zależy też od dobrania postaci, bo jeśli np. w tym teamie co ma 4 członków jest Amumu to w TF może się wyrównać dzięki jego ulti. Ale jeśli gra 4 vs 5 trwa praktycznie od początku to jej losy są przesądzone. By były szanse wygrać bez jednej osoby musi to być późniejszy etap i ktoś u ciebie musi być świetnie wyfarmiony by wypełnić brak członka.

5 vs 4 to nie są szanse 50:50.

Nie o to chodzi. Chodzi o to, że jeśli jest jeden leaver w meczu, to obie drużyny mają te same szanse (na to że leaver będzie w ich lub przeciwnym teamie, znaczy się). Rozumiesz teraz o co nam chodzi? :)

Autor liczył na mądrą dyskusje ,ale jeżeli większość nie potrafi się dostosować, zamykam.

Po pierwsze: Nie używajmy względem siebie określenia ''polaczek'' bo według mie jest to obrazą nie tylko dlatej osoby do której jest ono kierowane ale także dla tej, która jest jej autorem.

Po drugie: Jeśli nie gracie w League Of Legends nie piszcie na tym forum, gdyż uważam, że nie macie żadnego pojęcia o czym piszecie, a chcecie sobie nabić tylko kilka postów.

Po trzecie: Jeśli już piszecie to okażcie szacunek swojemu rozmówcy (tu osobie, której odpisujecie).

Po czwarte: Grając w League Of Legends starajcie się utrzymać pozytywne nastawienie, jeżeli widzicie osobę z negatywnym nastawieniem starajcie się je zmienić, gdyż wtedy nawet pomimo słabego teamu można wygrać, a jeżeli nawet przegracie to bedzie to lepiej odebrane u innych (sam jeszcze wczoraj miałem taką sytuacje jednak gdy każdy w mojej drużynie pozbył się negatywnych emocji pomimo przegranej grało się naprawde fajnie bez flame'owania).

Po piąte: Nasza opinia innych krajów w League Of Legends jako narodu jest naprawdę zła, starajmy się to zmienić zamiast ją pogłębiać.

Teraz zapraszam do dyskusji i umieszczania ważnych przez was rzeczy które mogą być warte wyjaśnienia.