Kim grać na początku?

Proste do grania to będą generalnie wg. mnie Sivir, Miss Fortune, Teemo. Możesz zwrócić uwagę też na Xeratha, tylko sobie wpierw ogarnij celowanie z jego skillshotów. Dlaczego on? Postać generalnie po reworku jest już postacią o sporym zasięgu, więc potrafi być bezpiecznym pickiem na mida, bo nie trzeba wchodzić w bezpośrednią konfrontację z przeciwnikiem.

Swoją drogą ogarnij sobie postacie darmowe za youtube i facebook (odpowiednio alistar i tristana, zwłaszcza tristana). Tristana to dosyć prosty adc, który rozpuszcza przeciwnika w late a do tego ma zarąbisty zasięg. W late :)

A jak już będziesz trochę ogarniał, to na mida polecę ci Anivię, IMO jeden z lepszych AP miderów. Sporo cc, AoE, burst na single enemy. I wnerwiający pasyw.

Każda postać potrafi wyciągnąć dmg, nawet soraka chociaż jest uznawana tylko za healera... Ja swoją przygodę 3 lata temu zaczynałem z Ryzem, Annie i Ashe ;)

Jeśli grasz na Eu West to mogę z Tobą pograć i trochę Ci wyjaśnić

Jkbc to pisz

Na razie wziąłem Garena potem wezmę pod zwoje skrzydła mordekaiserka

Chętnie jutro o 15 zgoda ?(UP)

a grasz na serwerze europe west?

Ja gram tam gdzie gra cała Polonia tej gry czyli UE Nordic & East ;D

A to w czymś przeszkadza ?

Darkyy jaki masz nick na eu west bo tam zbieram polaków, zawsze do pogadania a może i meczyka można zagrac ?

Ja zaczynam robic smerfa na nordicu mogę stobą pograc jak co.

sry za off top.

Ależ nic nie szkodzi w razie czego ja też mogę tam zacząć grać ;D

Chciałem sobie jedynie sprawdzic czy enue faktycznie taki zły serwer, bo zawsze był - eu west to raj. Jednak ostatni czasy ten raj już nie jest taki kolorowy na jaki wygląda. WIęc jak założysz konto na eu west to nic nie szkodzi. To zależy od ciebie gdzie chcesz grac.

DeimonD na Eu West mam nick Heatchiff smerfuje tam ale 15 lvl już jest :D I co do Eune... DeimonD broń boże idź tam grać xD nie którzy newbie gracze na EU west są bardziej inteligętni niż ludzie na rankedach na EUNE xD i Ciebie Deidara zapraszam serdecznie na serwer Eu West, jak dla mnie to tam raj jest ;] i jkbc bd coś koło 15:30 jak chcecie coś zagrać, często można też mnie spotkać na tsie mmorpg.org.pl ;]

Pozdro

Mhm bo chce sobie smerfa stworzyc to już nie wiem cze enue czy eu west. Bo utknąłem w brązie i ani rusz ;p Dzisiaj mam wolne więc ;p.

Gadacie bzdury. Od dawna nie widzę różnicy między tym co było na EUNE a na EUW. Za to na EUNE jest więcej naszych rodaków, więc i łatwiej znaleźć ogarniętą ekipę. Po co ma się przenosić?

Morde raczej odradzam. Łatwo go obijać w early, nie ma CC, nie ma ucieczki.

No to robię smerfa na naszym serwie, chociaż na eu west mam full konto :)

Ja bym proponował wszystkie postacie za 450, no i potem parę wybrac za 1350 ip. No i oszczedzac na runy bo to też jest ważna kwestia.

Gadacie bzdury. Od dawna nie widzę różnicy między tym co było na EUNE a na EUW. Za to na EUNE jest więcej naszych rodaków, więc i łatwiej znaleźć ogarniętą ekipę. Po co ma się przenosić?Morde raczej odradzam. Łatwo go obijać w early, nie ma CC, nie ma ucieczki.

dokładnie i te rozkminki o poziomie serwerów, smerfowaniu itd. kiedy siedzi się w bronze, silver

broń boże nie graj Morde to wieśniacka postać, chcesz coś bez many na topa to wybierz Shivane, dzięki ulti jest niezły fun z grania, powinieneś się też zastanowić nad ww, łatwy do ogranięcia, build offtank, tank, nawet ad można ryzykować dla jaj i 2 pozycje możesz grać, top albo jungla, postać nieśmiertelna, rzadko grana ale na wszystkich poziomach można go spotkać

osobiście zawsze biorę ww na trynda i jeszcze nie przegrałem

Wy mu każacie postacie za 6300 IP, a zważywszy, że ma low lvl :lol: nie może zakupic championa za tę cenę :lol: .

Ja sobie wykupie wszystkie za 450 IP + try i wykreuje konto na 30 lvl. To chyba będzie opcjonalne rozwiązanie dla mnie.

A dla niego no to mówię postacie za 450 IP i niech sobie wybierze coś z 1350. Jak dobije do 30, to może sobie kupic coś potem.

Nie wszystkie, od poppy i soraki może trzymać się z dala.

Jeśli chodzi o Xeratha, to będzie dobry ale dopiero wtedy, gdy będzie grać dość dobrze by radzić sobie z grą postacią z samymi skillshotami.

@up: wybacz, jak od dawna posiada się większość champów (zwłaszcza tańszych) to się nie pamięta który jest za ile ;)

Popy też da radę na low lvl ;p, faktem must have master yi, ashe, garen,

Fajne picki try, nasus szczególnie do nauki last hitowania (a później dobry tank) tak samo jak veigar.

Dobrym pomysłem by było uczyc się grac jax'em.

Moglibyście mi po pierwsze NIE GADAĆ SKRÓTAMI bo nic nie rozumiem !!

A po drugie nawet nie wspominajcie o bohaterach po wyżej ceny 1500 oks ?

katarina, Yi, nidelka :) ale polecam kate na poczatek :) jak ja dobrze obczaisz to bedziesz kosil :P a jak sie dorobisz tych 6300 to kup adc Lucian tez dobrze kosi :)

Generalnie jeśli pytasz w tym temacie, ale nie chcesz porad co do postaci 3150+ to w sumie niepotrzebnie piszesz, bo to można wszystko uzbierać w miesiąc. All champy do tego przedziału cenowego. W każdym razie masz tam na górę Dr Mundo, Garena i Cho'gatha, Nasusa... 1350 to przedział z dobrymi tankowatymi toperami, znajdziesz jeszcze parę supportów. Janna, Taric... Cała kupa postaci to 3150+ i właśnie co do tych postaci powinieneś się zastanawiać, czy warto. Wg mnie zobacz jakie są tanie postacie, zajrzyj na YouTube, czy styl gry danej postaci ci pasuje na oko. Jak tak to kupuj i próbuj. Polecam oglądać replaye z kanału fissmortune - gracze o wysokim poziomie, można podpatrywać. Rzecz jasna pamiętaj również o rotacjach, za darmo możesz testować nawet te najdroższe postacie. BTW z tego Mordekaisera bym zrezygnował - wymaga dobrej kontroli tego, co się dzieje do okoła ciebie. Jeśli cię dopadnie jungler i przeciwnik z alei generalnie możesz już tylko zabić lub zostać zabitym. A szanse w takim starciu by zabić nie będą duże.